Jump to content
IGNORED

Kupovina racunara i komponenti

Sludge Factory

Recommended Posts

Posted

Kupi bilo koji rajzen. i trojka će ti vršiti svakodnevni posao i igranje, ali petica će ti naprosto duže trajati. Pa proceni u odnosu na budžet.

• +1 1
Posted

Meni je to potenciranje CPU-ova u konfiguracijama oduvek bila pogrešna priča. Kompjuteri su dobri onoliko koliko je najslabija tačka dobra u njima. Kao kad bi stavio u ferarija jugove gume, toliko si dobar. Sve mora biti izbalansirano.

Posted

@Cane Vukic Prebranac

Najvažnija stvar u čitavoj priči je da te neko ne zajebe i uvali hard disk u osnovnu konfiguraciju. HD za čuvanje podataka, SSD za OS i programe.

Posted
15 hours ago, Anonymous said:

@Cane Vukic Prebranac

Najvažnija stvar u čitavoj priči je da te neko ne zajebe i uvali hard disk u osnovnu konfiguraciju. HD za čuvanje podataka, SSD za OS i programe.

SSD je siguran, razlika je bila samo u procesoru

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted (edited)

Doslo vreme da se menja komp, u stvari cele sledece godine smo na smanjenim platama zbog situacije pa da iskoristim. Neka neko doda ako ima predlog:

MSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio 8GB GDDR6 graphics card 3xDP / HDMI

ryzen 5 3600x

corsair napajanje 650 wati

MSI B550M PRO-VDH WiFi AMD AM4 DDR4 M.2 USB 3.2 Gen 1 WiFi HDMI M-ATX Gaming

Kuciste

24 giga rama vec imam na starom- DD4, 2 SSD-a i jedan HDD. Mozda ubacim i waterkuling ali posto ne znam kako to funkcionise sacekacu, da ne upiski voda 1000 evra :lolol:

Edited by Zlurad
Posted

Ako možeš sačekaj malo. Krenuo je ryzen 5 5600x a i trenutno te skalpiraju na ceni rtx 3070.

Posted

Malko jače napajanje (700 -750w) ne bi bilo loše, 3070 je u proseku dosta  efikasna ali vuče dosta na mahove

Posted (edited)
16 minutes ago, Kenjeee said:

Ako možeš sačekaj malo. Krenuo je ryzen 5 5600x a i trenutno te skalpiraju na ceni rtx 3070.

700 evra je 3070. Kolika je potraznja ne verujem da ce u skorije vreme da smanuju cenu. Elektronika nikad nije bila jeftina po Nemackama.

@Zverilla ubacih evo 650. NA par sajtova sam racunao potrosnju i ide izmedju 450 i 600.

Edited by Zlurad
Posted

Ma znam nego kontam da rihtaju proizvodnju za božićne "rasprodaje" pa možda sačekaš Weihnacht, biće ti čistije. 

Posted

Može pomoć na temi Ljaptop - treba mi savet.

Posted
18 hours ago, Zlurad said:

700 evra je 3070. Kolika je potraznja ne verujem da ce u skorije vreme da smanuju cenu. Elektronika nikad nije bila jeftina po Nemackama.

@Zverilla ubacih evo 650. NA par sajtova sam racunao potrosnju i ide izmedju 450 i 600.

Nemoj na knap, napajanja ionako najbolje rade kad su na 50-70% opterecenosti. Ja ni u snu ne bih skrtio na napajanju, a recimo dajes 700e za grafu samo. Iz licnog primera, imam prastaru i7 i ostatak koji ne vuce nista preterano, zato za napajanje Corsair HX850 najnoviji :D :D. Doduse i spremam se za remont PC-ja.

Posted
2 hours ago, Grandilof said:

Nemoj na knap, napajanja ionako najbolje rade kad su na 50-70% opterecenosti. Ja ni u snu ne bih skrtio na napajanju, a recimo dajes 700e za grafu samo. Iz licnog primera, imam prastaru i7 i ostatak koji ne vuce nista preterano, zato za napajanje Corsair HX850 najnoviji :D :D. Doduse i spremam se za remont PC-ja.

EVO 750W ubaceno. Ne skrtarim na napajanju nego dustedim struju. Ipak mi zena pirocanka :lolol:

Posted

E narode, aj mi preporučite što tišu tastaturu po vašem iskustvu koju ima za naći u Beogradu, al' da nije ona sa skroz tankim tasterima, low profile.