Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupovina racunara i komponenti

Featured Replies

• Replies 3.5k
  • Views 267.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• arheolog1981
    arheolog1981

Evo mojih 5 centi kao nekog ko 10+ godina radi prodaju a 20+ servis. Najlošiji budžet laptopovi su HP i Lenovo, desetine u najboljem slučaju smo imali na servisu sa mehaničkim kvarovima. Naime, u 99 p

• Weenie Pooh
    Weenie Pooh

Hvala svima na savetima, bilo je upravo tako kao što ste rekli - prvo mi odjebu reklamaciju, nedelju dana kasnije je ipak uvaže i zovu me da preuzmem novi laptop.   (Ja naivno otišao ovde na

• OK, sad znam da ne zajebavas ljude tamo na moderaciji     Ne razumijem ali hvala svakako

Posted Images

To sam i ja uspeo da nadjem, mislio sam da ima vecu ponudu, zato sam te pitao :D 

Iskreno, nisam kupovao dugo od njega, pa ne znam u kom je sada fazonu, našao link preko poruke iz inboxa. :)

Vidim da iznad piše diggital trigger, a u oglasu desno PC emporium ili šta već. 

Koje napajanje bi vi preporucili? Daluje mi kao da ovamo kod nas uopste nema dobrih a da nisu skupi. Treba mi neko za rtx 2060 i ryzen 5 2600. Jesu li ovi FSP dobri? Nemam bas neki izbor radnji ovamo, imam gigatron, winwin, "emmi", jakov

Sta mislite o ovom https://gigatron.rs/napajanja/fsp-napajanje-500w-hyper-s-serija-ppa5005801-143050

Dajte neke druge preporuke do 10 hiljada dinara.

Ne bih išao ispod 600w i za te pare ima da biraš. Klasika, Cooler Master, Chieftec, eventualno Antec, ima gomila nekih novih brendova koji ne znam koliko su pouzdani.

Npr:

https://gigatron.rs/napajanja/cooler-master-napajanje-mpe7001-acabw-eu-303485

pogledaj na kp.com, dosta su povoljna napajanja, drugaru danas stigao coooler master 600w za tipa 50e, tako nešto.

Edited by Mil@n

S napomenom da pomenuto napajanje treba računati pod ~510 W.

3 hours ago, Akiraj02 said:

Evo ovaj deluje okej, https://gigatron.rs/napajanja/cooler-master-napajanje-mwe-600-white-230v-v2-mpe-6001-acabw-eu-297878

Napajanja su jedina stvar o kojima apsolutno nemam pojma, sta mislis? 

Uzmeš napajanje u ruku i ukoliko ima težinu može da prođe, ukoliko je lagano zaobiđeš, seljačka logika. Moj prastari Čiftek iz 2005-te je nadživeo onoliko konfiguracija.

Mada me ne bi čudilo da Kinezi počnu da stavljaju komad olova u napajanje da dobiju u težini, stari prevaranti.

Hej, olovo je skupo. Ja sam jednom u porudzbini iz Kine dobio potpuno prazno (as in empty) napajanje, samo crna plasticna kutija sa prikacenim kablovima, unutra nista. :D

• 2 weeks later...

Hoću da sklapam sam konfu od cirka ~600€...i5,novija gen ryzen 3...5...malo za gejming malo za rad studenta raf-a :laugh:

Preporuka kombinacije ako je neko baš u toku.

Gde nabavljati komponente najpouzdanije i najpovoljnije po Bg-u?

Tražim li previše? :blush:

Imas li monitor? Da li imas komponente iz nekog starog kompa koje zadrzavas, recimo hard disk?

1600 Af/2600 ~115
b450 najjeftinija na svetu sto nadjes ~ 55e
8GB ddr4 3200 ~35e
1660 super ~230e
thermaltake 500w rgb ~ 40e
kuciste bilo koje ~20e