Jump to content
IGNORED

Kupovina racunara i komponenti

Sludge Factory

Recommended Posts

Posted

Da, da li uopšte postoji neko ko nije ekipa™? Monitor? BC group?

Mađari :D

Posted

S obzirom na guzve na granicama i najavljenu pojacanu kontrolu i tu ce biti cupavo

Posted (edited)

Ako ćeš da se igraš, uštedi sebi živce i izbegavaj amd/ati alternative. 

Recimo, 

Intel Core i5-6400          moram ovako, neće da prihvati link, samo ga obriše.                                                

http://a-maze.rs/index.php?route=product/product&product_id=9722 

23850

ASUS GT740 2GB GT740-2GD3                                  http://www.duocom.rs/en/proizvod/opis/40106                                                                12443

Gigabyte GA B150M DS3H                                           http://www.tehnomanija.rs/maticne-ploce/gigabyte-maticna-ploca-ga-b150m-ds3h.html  9799                                

8GB DDR4 2400MHz Kingston KVR24N17S8/8            http://www.monitor.rs/ram-memorija/8GB-DDR4-2400MHz-Kingston-KVR24N17S8/8     5580

Ukupno: 51672

Trebalo bi da trenutno ima svega na stanju. 

Bez ikakve želje da započinjem flame war na AMD/Intel/ATI/Nvidia liniji, ima li zbilja smisla kupovati gejmersku konfu gde je procesor 2x skuplji od grafičke karte?

Pogotovo je suluda situacija gde je nova grafička karta actually slabija u smislu sirove snage od ove koju treba da menja...

Edited by Deco
Posted

ko hoće da gejmuje, treba da kupi konzolu - drkati se s pc komponentama, je naprosto somnabulno

Posted

Aman ljudi, necu ozbiljno igrati nista. Samo cu se malo zezati preko praznika i to je to. 90% posla tog kompa moze odraditi i pisaca masina.

Edit,: samo da ispunjava neke prosecne zahteve i da ne bude bas na minimumu i to je to.

Posted (edited)

ali hoćeš da igraš fallout 4, a min za nju je NVIDIA GTX 550 Ti 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB or equivalent

- a ekvivalent za te kartice su gtx 1050 tj  rx 460, ova krtica koju je vlada predložio je 3x slabija i veliko je pitanje da li bi mogla da potera igru na 25+ fps na low detaljima, ta grafa je tek za nijansu jača od integruše na tom procesoru

Edited by gone fishing
Posted

Ja b' uzeo slabiji (jeftiniji) procesor, I5 3xxx a razliku turio u grafu.

Posted

Imam konzolu ali dobar PC gejming nema alternativu. Hoću da drndam Morrowind, Grim Fandango ili Civ kad mi dođe volja. Na kraju krajeva hoću i Panzer Generala da tjeram.

Posted

Aman ljudi, necu ozbiljno igrati nista. Samo cu se malo zezati preko praznika i to je to. 90% posla tog kompa moze odraditi i pisaca masina.

Edit,: samo da ispunjava neke prosecne zahteve i da ne bude bas na minimumu i to je to.

Mislim da ti je najbolje da uradiš ovo što je rekao Bujodrag, osim ako nisi gadljiv na polovno, tako dobijaš najbolji odnos cena/perfomanse. Uzmeš npr. ovaj HP, prebaciš iznutrice u tvoje kućiše, i za ostatak novca uzmeš grafičku, npr. GTX 1050 Ti. Ili slabiju grafičku + SSD. A možeš i da dodaš još 30-50e pa i SSD može da ti se uklopi uz jaču grafičku.

Posted

Ima li gde kod nas da se kupi neka solidna mehanicka tastatura a da nije onako nabudzena gejmerska sa pozadinskim osvetljenjem u tri boje i tako to... Po radnjama samo sam takve nalazio a i to nema svugde, skupe su kazu, i ne traze se previse, moze po porudzbini...  

Posted

Mislim da su ti veće šanse na kupujem prodajem nego po radnjama

Posted (edited)

na kp su staaaare mehanicke (nema boljih u svijet, licno rabim dell 102) do 50-evra

ko jednom proba mehanicku ni puskom ga ne mozes naterati na ove novotarije

Edited by katamaran
Posted

Slazem se, zato i trazim ponovo mehanicku. Nekada davno, davno imadoh IBM model M, i dan danas ne mogu da prezalim sto sam je poklonio. 

Posted (edited)

Ni ja ne bih mogao da prezalim  :cry:

Model m je sveti gral medju mehanickim. Bila je par puta na kp bas za 50 evra.

Postoji i neka replika te tastature koja se i danas pravi po licenci.

edit: unicomp. Pojma nemam ima li toga kod nas

Edited by katamaran