Jump to content
IGNORED

iznajmljivanje stana

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
On 24.10.2022. at 11:53, ivy said:

...

u stvari uopste ni nemam pojma kakvo je stanje sa Rusima u Novom Sadu?..mozda ni nisu neko pitanje,nemam pojma..

Nemam nikakav specijalan uvid ali u prolazu sam komunicirao sa izvesnim brojem rusa u NS. Mislim da su povezani i da se jako dobro snalaze, tj. da se oslanjaju na tu neke njihove koji znaju srpski i pomazu im da srede papire i daju im savete. Rusi koji ciljaju na NS i zadrzavaju se makar neko vreme su vodjeni idejom da je to superiorna alternativa Beogradu... sto je podrazumevano s obzirom da NS u samoj zemlji ima takav imidz (ne univerzalno i ne znaci da je istina, ali to jeste opste mesto), i da je "evropskiji" grad, sto je Rusima veoma privlacno jer oni kad su vec jednom otisli, vide u tome i priliku i hoce kvalitativno drugacije od Rusije, a opstepoznato je da Rusi ne fermaju mnogo bege kao neku regionalnu metropolu i smatraju ga slicnim ruskim vecim gradovima ali kakvi su bili pre 10-15 godina.

Rusi su imali "bazu" u smislu semu za doseljavanje u NS i pre rata. Kupovali su stanove, ukljucujuci izgradnju. Tu je i NIS uostalom. Mislim nisam nista pametno rekao, svi valjda ovo znaju

Posted

Moje neko iskustvo je da olako povlače neke paralele gde je Beograd=Moskva a Novi Sad=Piter pa onda ovi sa porodicama i oni kojima žele mirnije idu u NS. A i onako proporcionalno, čini mi se da ih više ima u NS.

• +1 1
Posted

Можда је на Лиману опште место да је Нс супериорнији од Бг-а, тешко игде другде. :D

(Полу)шалу на страну, то опште место можда важи широм Војводине где је људима по менталитету, стилу живота и сл. просто ближи Нс али јужно од Бг-а а и генерално у региону људима је ипак Бг центар свега рекао бих.

Што се Руса тиче капирам да је то све релативно, ко је навикао на Москву и Београд му је мали и спор а камоли Нс, опет ко је из мањег места њему вероватно одговара и Сомбор нпр или Зрењанин несрећни.

Сад опет да је Београд некакав Новосибирск од пре 15 година(мада још пар година Весића и биће) а Нови Сад Панонски Праг је нешто што ја свакако не видим тако али ко зна можда Руси виде док сам ја субјективан. :D

• Haha 1
Posted

liman je država. 

nas boli kurac i za ns i za bg. 

• +1 3
  • Haha 3
Posted
Navedi te primer sto znas,znaci ranga 400-500 evra je ta stvarna cena za "lokalce".

Evo znam za stan u Bul. Z.Đ. 40kvm izdaje se 200 evra vec 5+ godina.
Da je duplo veći ne bi skočio na 400 evra sigurno. Ovo pominjem samo da ne bude "da ali..."

....shiit has hit the fan.
Posted (edited)

Prepun je Rusa novosadski SUP u Kralja Petra I, valjda svi prijavljuju boravak kao stranci. Srspki uopšte nisam čuo.

Ili Ukrajinaca, ne razlikujem jezike nikako :isuse:

Edited by Filozof manijak
Posted
Just now, Filozof manijak said:

Prepun je Rusa novosadski SUP u Kralja Petra I, valjda svi prijavljuju boravak kao stranci. Srspki uopšte nisam čuo.

Iskreno, u Lidlu na novom naselju, regularnim danaima, bar jednom čujem ruski/ukrajinski, a vikendom ih ima ohoho...

Dosta je ljudi pobeglo od one muke tamo, ovde...

Posted

Kolega juče bio u banci, ispred njega 10 Rusa otvaralo račune. Ja sam pre nekoliko dana bio na sastanku u vezi sa subvencijama za zapošljavanje novonastanjenih lica, pa sam čuo ozbiljne brojeve zaposlenih u firmama koje su se preselile sa istoka ovamo i dovele svoje ljude.

Posted

Ima ih, u NS-u. Igrom slucaja poznajem tu devojku (koju je gore Krosek referencirao kao neko ko im pomaze u dolasku), ovde zivi vise od 8 godina valjda i sve vreme je 'dovlacila' Ruje, kaze imala bi 1-2 porodice mesecno pre rata, njima uzme 400-500 evra za uslugu pronalaska stana/kuce, pomoci oko papirologije, generalno im pomogne da se snadju, ako imaju decu oko skole, itd. Nije svima krajnja destinacija bila NS, vecini jeste.

Telefon joj se usijao, narocito posle odluke o mobilizaciji, kaze primi 100+ poziva dnevno. A ona verujem samo mali procenat njih 'procesuira'.

Ali nije ovo nista sto se nije moglo ocekivati, opet igrom slucaja, zbog posla uglavnom, razumem da se isto dogadja u mnogim mestima centralne evrope, Budimpesta, Prag, Bec recimo, ljudi beze od zla. Ontopic, bukvalno samo cekamo da nam gazdarica saopsti da dize rentu da bi se pakovali i nazad na selo u porodicnu kucu. 40kvm stari stan na Bulevaru kod leteceg holandjanina se izdaje za 600 eura, mislim...

Posted (edited)
56 minutes ago, lord_s said:

40kvm stari stan na Bulevaru kod leteceg holandjanina se izdaje za 600 eura, mislim...

:blink: bogte..

Edited by ivy
Posted
1 minute ago, ivy said:

bogte..

Ja juče čuo, 30kvm, Šafarikova 600€, rutinski...

Ja ne znam, šta da kažem... Suludo je...

Posted

Baš me zanima nađu li nekog da za te novce iznajmi gajbu?