I*m with the pilots Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 Iz navedene FB grupe, evo ako nas braca Rusi ne preokrenu, nece niko: Quote Может мне кто-то объяснить почему в Белграде считают нормальным курить в закрытых кафе, в том числе когда рядом маленькие дети? Can someone explain to me why it is normal to smoke in closed cafes in Belgrade, including when there are little children around? 6 1
banecare1 Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 6 minutes ago, I*m with the pilots said: Iz navedene FB grupe, evo ako nas braca Rusi ne preokrenu, nece niko: poceli i kod nas da uvode red, pitanje je vremena kada ce se pojaviti na forumu sto se tice pusenja jeste katastrofalna situacija u beogradu, meni je smetalo i dok sam bio pusac.
morgana Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 ne razumijem uopste zasto je pusenje u zatvorenom jos uvijek dozvoljeno. zale se i muzicari po koncertima u klubovima, al najvaznije, zalim se i ja i sigurno nisam jedina. 5
Frank Pembleton Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 Meni pušenje u kafićima uopšte ne smeta.Iako sam "bivši pušač" (već sam zaboravio od kada) .Jedna od najtužnijih scena je ono izlaženje ispred na ulicu da se sabije cigara. ... Shiit has hit the fan 5 2
burekdzija Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 Pusenje u Beogradu jeste horor, cesto kad se vratim iz nekog kafica ili restorana smrdim i moram da perem odecu. Sto doduse izaziva secanja na mladost 😉. Ali i “tamo” je totalna zabrana tj. zastita od pasivnog pusenja relativno skoro uvedena, u Berlinu ako se dobro secam 2008/9 uz brojne proteste, kontratuzbe i izmene zakona. Ali sad je podrazumevano i stvarno (skoro) nema pusenja u zatvorenom. Sto se tice izlazenja da se sabije: ja cuo da su se dvoje tako smuvali ;).
banecare1 Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 ja cesto izadjem sa pusacima iako ne pusim od proslog leta. protegnes noge, popricas sa ljudima koji ne sede pored tebe, upoznas nekoga, a bogami mozes na miru i da ogovaras one sto su ostali unutra 1
I*m with the pilots Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 1 hour ago, burekdzija said: Pusenje u Beogradu jeste horor, cesto kad se vratim iz nekog kafica ili restorana smrdim i moram da perem odecu. Sto doduse izaziva secanja na mladost 😉. Ali i “tamo” je totalna zabrana tj. zastita od pasivnog pusenja relativno skoro uvedena, u Berlinu ako se dobro secam 2008/9 uz brojne proteste, kontratuzbe i izmene zakona. Ali sad je podrazumevano i stvarno (skoro) nema pusenja u zatvorenom. Sto se tice izlazenja da se sabije: ja cuo da su se dvoje tako smuvali ;). Da, sad sam pogledala, tu od 2007. na globalnom nivou po zakonu ali su jos pre toga mnogi restorani imali to (pricao mi šef) 2000. sam bila u jednom ~ pank klubu u Berlinu i nije se pusilo unutra - stajao je znak na ulazu (tu me je vise fasciniralo to sto je toalet bio kao u hotelu A kategorije kod nas)
aram Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 Ja sam 2006. kad sam došao u Nemačku bio fasciniran ogromnom pepeljarom, veličine barskog stola, oko koje su ljudi na aerodromu pušili dok smo čekali prtljag. 1
burekdzija Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 7 minutes ago, I*m with the pilots said: 2000. sam bila u jednom ~ pank klubu u Berlinu i nije se pusilo unutra - stajao je znak na ulazu (tu me je vise fasciniralo to sto je toalet bio kao u hotelu A kategorije kod nas) To je neobicno, u to doba se purnjalo samo tako po klubovima. A toaleti su posebna prica, da ne sirimo temu, meni je jedan od omiljenih bio pokojni white trash (dok je jos bio u oranienburgerstr. i nije postao burger restoran): po zidovima su bile izlepljene stranice iz biblije da piskenje i kakenje bude bogougodno.
banecare1 Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 nije bas berlinski pank klub, vise je veci bar. vodio me jedan forumas (ne u wc )
I*m with the pilots Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 (edited) 11 hours ago, burekdzija said: To je neobicno, u to doba se purnjalo samo tako po klubovima. A toaleti su posebna prica, da ne sirimo temu, meni je jedan od omiljenih bio pokojni white trash (dok je jos bio u oranienburgerstr. i nije postao burger restoran): po zidovima su bile izlepljene stranice iz biblije da piskenje i kakenje bude bogougodno. Bas sam posle razmisljala da je mozda taj znak na klubu bila zezancija - ne secam se dobro, jer nisam bila tokom nekog koncerta nego predvece, pre nego sto je krenula prava akcija. Neplanski smo svratili sa ocem devojke kod koje sam bila na razmeni, a koji je znao ekipu pankera umetnika cije je radove vrbovao za neku galeriju..zaboravila sam i u kom delu grada je to bilo, znam da smo pre toga bili u nekoj sumi kod lika koji je ziveo u prikolici u njoj. Edited March 27, 2022 by I*m with the pilots
Tale Posted April 11, 2022 Posted April 11, 2022 @Filozof manijak Svejedno kako se naziva samo ako ima
foto Posted April 11, 2022 Posted April 11, 2022 On 27.3.2022. at 11:04, banecare1 said: nije bas berlinski pank klub, vise je veci bar. vodio me jedan forumas (ne u wc ) Kino 'Kultura"
Recommended Posts