Jump to content
IGNORED

kim_philby

Recommended Posts

Posted
američka soška, orden crvene zastave, isti đavo..
Баш тако: исти ђаво.
  • Replies 716
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

123

• Indy

47

• Ajant23

46

• yolo

36

Top Posters In This Topic

Posted
И не само себе, и друге: ево, на пример, ја сам тебе препознао међу онима што мисле да разговор није вредан труда.
Ma to ti je Kim, ne obaziri se, nema on šlifa za dijalog. Pazi kad nije provalio da ti svakim svojim postom prosto vapiješ za razgovorom o filmu:
Аватар ђубре. Изашао из биоскопа после сат времена, сморен преко сваке мере.
Наравно да постоји његова "друштвено одговорна страна", али тешко да постоји нешто друго у њему. "Друштво" које Аватар продаје је резултат површне и простачке идеологије која добацује таман до центра за равнотежу и ни корака даље. Кажеш да није филм, већ да је "нешто". Слажем се, није филм већ је зидна новина те идеологије, са стварно лепим словима од стиропора којим је исписано ововременско "Тито-партија-омладина- армија". И зато је ђубре, а не зато што није нека квазиинтелектуална бермановштина.
Да парафразирам Варљиво лето: не знам шта се на крају десило, али знам да је ћопави маринац испао цар.
... :lolol:
Posted

realno, kontam da film jeste đubar, al posle ovakve dss kritike, moraću se naterati da stavim te šarene cvikere i pogledam ga. i nadam se da će marinac da popali sve na kraju.

Posted
i nadam se da će marinac da popali sve na kraju.
Ма, неће. Изабрало™ Обаму, мора сада да трихагује. И извини што нисам ставио спојлер алерт, нисам гледао филм до краја па не знам шта се заиста десило. ;)
Posted

mnjah, pretpostavljam, no ionako za mene kameron istorija završava s T2:Hail:

Posted

Odlično ste to napisali, zaintrigiralo me da idem vidjeti. Samo je problem što tu nema repriznih kina, ako propustiš premijernu distribuciju gotovo je.

Posted
Најскупљи и визуелно најспектакуларнији политички плакат икада.
Hajdemo da se pozabavimo mehanikom cele stvari. OK, neka je politicki plakat, na kome pise, na primer, "Irresponsible Global Force for Evil Needs YOU! Join the Mercenary Corps, Betray Your Homeland, Tail-Fuck the Blue Alien!" ili tako nesto, sasvim u skladu sa Obaminom politikom. Ono sto mene zanima jeste: kako se to tacno radi. Kada neko kaze "Vidi sta Amerikanci rade" ja uvek zamisljam neku ogromnu vatru oko koje se skupe svi Amerikanci i kazu "Ove decenije guracemo pedere", ili "Ovo ce biti petoletka zaglupljivanja Evrope, napravicemo 20% vise maloumnih blokbastera nego u prosloj petoletki". Ali to bas nije realno. Znaci: tu je posredi drugi mehanizam. Ocevidno je da, u cilju promocije ideologije zvane " Join the Mercenary Corps, Betray Your Homeland, Tail-Fuck the Blue Alien", sto je ocigledno vesto skriven poziv na ulazak Srbije u NATO i najava odlucnog obracuna sa nekom novom osovinom zla, americka vlada racuna na lojalnost filmadzija, buduci da u americkoj ekonomiji postoji jedno pravilo od koga se ne odstupa: drzava finansira blokbastere, sa ciljem da pokori svet i preobrati ga u komunizam, pederluk i satanizam. Ili cekaj...ne, ne finansira, naravno, ne daje cak ni poreske olaksice, u stvari ne daje nista, cekaj, u stvari drzava uzima porez od filmadzija....Sta je onda koren tolike lojalnosti filmadzija jednoj tako mracnoj ideji kao sto je "Join the Mercenary Corps, Betray Your Homeland, Tail-Fuck the Blue Alien"?Bice da je neka vrsta tajne cenzure, koju sprovode tajni krugovi moci. Nema drugog odgovora. Majku im satanisticku.
Posted

Ja zapravo ne mogu da verujem da je ovde ispisano 38 strana o ovom filmu. Alo, ljudi.Gledao sam ga pre nedelju dana - efekti su kul, ali je prica tako providna da je to smesno. Da ne govorimo o tome koliko je cela prica plitka, scenario je otprilike na nivou prosecne TV sapunice. Nema tu sta da se diskutuje toliko. Nekoliko puta prezvakani klisei sto se price tice spojeni sa vrlo lepom grafickom obradom. I to je to.I onda to dobije nagradu za najbolji film na Golden Globes-u. Neverovatno.

Posted

Jebote kolika rasprava o filmu koji se gleda naocarima :huh:

Posted

Jebote kolika rasprava o najgledanijem filmu svih vremena. :huh:

Posted

Ne verujem da postoji kategorija najgledaniji. Avatar je onaj koji je ostvario najvecu zaradu.Rupert Murdoch mora da se zadovoljno smeshka.

Posted (edited)

Pa sta s tim?Film je samo fenomenalna voznja pored lebdecih planina, Tree of life-a™, natprirodne prirode, prepun boja itd. Iskreno ja sam uzivao dok sam ga gledao, ali mi sigurno nece ostati u nekom dubokom secanju. Prica nista posebno (ocekivano), puna klisea i predevidiva. I neke stvari su zesce nemastovite, ajde sto su ovi vanzemaljci slicno gradjeni nama i imaju iste osobine(ko i u vecini sf filmova), ali su ima i konj isti samo imaju neke skrge. :D

Edited by Prlapan
Posted

Otkud sad to da je najgledaniji film svih... ? Kako se to uopšte može ustanoviti?Inače, mislim da topik, u celini uzev ((sa svih svojih nebuloznih 38 strana - 560 replika do sada)), u stvari predstavlja dobru kritiku filma. Savršen odraz ((baš prikladan))...

Posted

Dobro, pogrešno sam se izrazio - ostvario najveću zaradu.(mada sam ubeđen da sam negde čitao kako je pretekao Titanika na prvom mestu po gledanosti)Samo sam reagovao na ovo "ovolika priča o blablabla". Valjda je normalno da se razvije velika debata o nečemu što je ostvarilo takve rekorde, pa sve i da je najveće govno u pitanju.(a nije)

Posted

S tim što ta najveća zarada nije revalorizovana. S tim što je inflacija napumpala tu zaradu (o inflaciji se može govoriti i po pitanju: stila, Kameronove filmografije i kvaliteta blockbustera)...Kakav film, takav i topik ((()))...