Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Švica Alpski Balkan whistle

• Replies 11.1k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• U Beogradu sam, dosao za praznike. Jeste grozno i haoticno. Sutra malo vise.

• Zaboravan
    Zaboravan

Saudi Arabia has been chosen as the chair of the UN commission that is supposed to promote gender equality and empower women around the world. https://www.theguardian.com/world/2024/mar/27/

• JozoMujica
    JozoMujica

Ode jedan dobar čovek... https://n1info.rs/svet/preminuo-bivsi-predsednik-urugvaja-hose-muhika/

Posted Images

Ja sam sokirana da se to desilo, to znaci da je fire safet inspekcija fulala u toni objekata, ne samo kod kafica. Da li je fulala jer ih je neko potplatio, da li sto ne rade svoj posao?

Pre nekog vremena, pre ove vatre, majka mi je objasnjavala kao su za pozorista u BG neke specijalne kablove uzimali koji su rezistentni na plamen i to je kostalo nekoliko puta vise od standardnih kablova za struju. Mislim da je tema bila kako kod SNSa to nista vise ne rade. Moji su radili pod komunistima, morali su to da postuju, pod DSom, morali su i tad da postuju i nisu krali na tom materijalu u firmi u kojoj je mama radila, zezalo se na nekim drugim stvarima. Samo kod radikala ide se protiv svih tih pravila.

Sta sad da misslis za Svajcarsku, ozbiljne pare bih stavila da je ovako nesto kod njih nemoguce.

Sad samo da vidimo sta ce da se utvrdi kad su vec pali zivoti, hoce li se izvuci drzavne sluzbe, hoce li za sve biti kriv onaj baunser is Srbije sto je poginuo izvlaceci ljude?

Ipak izgleda da je sve suplje, korumpirano, pohlepno, nezasito. Bukvalno ceo svet..

Pa ni švabija nema dovoljno tih inspektora, neće ljudi koji su završili fakultet da rade za kikiriki, zato ih napuštaju lekari, inženjeri i idu u Kanadu ili Ameriku gde imaju tri puta veću platu

Zato Švabama fali pola potrebnih inspektora, da nema istočnoevropske sirotinje bili bi u kolapsu

Nije se imalo para i ljudi.

2 minutes ago, SNARC said:

Ipak izgleda da je sve suplje, korumpirano, pohlepno, nezasito. Bukvalno ceo svet..

Nije to issue. Issue je dokle to ide, koja je mera, a naravno da su svuda ljudi pohlepni i da svuda postoji neki nivo i oblik korupcije. Ali fire safety je cak i u jednoj Srbiji pre nekih 10-15 godina dok je mama radila bio radjen kako treba makar u tim objektima gde je ona ucestvovala, ne u najsirem smislu u zemlji, ali mi smo Srbija.

Zato mi je van pameti ovo sto citam za CH, Ako je to krenulo da tone u jednoj Svajcarskoj... onda se sve ljulja.

ne znam gde bi bilo najbolje da vam preporučim. večeras u 8 na HRT 2 išla je reportaža o militarizaciji skandinavije vojnim vežbama i pripremama za odbranu u finskoj, norveškoj i švedskoj za slučaj ruskog napada. impresioniran sam ozbiljnošću aktivnosti, posebno finaca. broj njihovih skloništa, bunkera, opskrba. sve tri zemlje imaju obavezan vojni rok i služenje je, kažu, pitanje ponosa. u norveškoj je, prikazano je, ćerka princa prestolonaslednika, buduća kraljica jednog dana, na služenju vojnog roka na manevrima na severu.

pogledajte.

31 minutes ago, đorđe geprat said:

ne znam gde bi bilo najbolje da vam preporučim. večeras u 8 na HRT 2 išla je reportaža o militarizaciji skandinavije vojnim vežbama i pripremama za odbranu u finskoj, norveškoj i švedskoj za slučaj ruskog napada. impresioniran sam ozbiljnošću aktivnosti, posebno finaca. broj njihovih skloništa, bunkera, opskrba. sve tri zemlje imaju obavezan vojni rok i služenje je, kažu, pitanje ponosa. u norveškoj je, prikazano je, ćerka princa prestolonaslednika, buduća kraljica jednog dana, na služenju vojnog roka na manevrima na severu.

pogledajte.

Sad da li je izvesniji ruski ili USA... fantom

ALi, neka vežbaju...

3 hours ago, đorđe geprat said:

sve tri zemlje imaju obavezan vojni rok i služenje je, kažu, pitanje ponosa.

Možda u Finskoj, mada sumnjam i za njih. U NOR i SWE otprilike do 10% kandidata za regrutaciju zaista i odsluže vojni rok. Vrlo često je i prigovor savesti dovoljan, a vojska ionako traži voljne koji prolaze psiho-fizički test, ili one sa zanimanjima sa kojima je u deficitu, npr. mornare, mehaničare, bolničare itd. U principu, nije loš sistem.

8 hours ago, radisa said:

Sad da li je izvesniji ruski ili USA... fantom

ALi, neka vežbaju...

bem ga, no ako si gledao, video si da norvežani vežbaju sa USA marincima. a finci, ako iko cvika od rusa a da nije ex-sssr, to su oni. kao što mi pamtimo jako dugo unazad, pamte oni "zimski rat"

zanimljiva mi je bila vežba izvlačenja iz rupe u ledu. američki marinac koji u životu nije bio na snegu iskobeljava se sa punom opremom iz vode.

Dakle, Amerikanci su kidnapovali Madura i njegovu ženu, prete Kubi, Nikaragvi, Kolumbiji, Grenlandu, kažu da ih boli uvo ako dođe do rascepa NATO-a

Rusi trenutno izvode jedan od najvećih napada na Ukrajinu koristeći tek drugi put Orešnik od početka rata kome je trebalo 12min da preleti od baze u Rusiji do Lavova 1500km, trenutno lete Kinžali, Iskanderi na sve one Šahid dronove koji napadaju od popodne

U Iranu potpuni blekaut i najveći protesti od 2009. godine protiv režima

U Americi agent ICE-a cold blooded ubio ženu u po bela dana, svi zvaničnici administracije ga proglasili nevinim pre nego što je istraga i počela. Večeras u Portlandu su upucali još dvoje ljudi.

U Jemenu je Saudijska Arabija za nekih nedelju dana počistila snage UAE. U Siriji počeo sukob umerenih glavoseča i SDF snaga u Alepu.

Izrael trenutno okupira Gazu, Zapadnu Obalu, delove Sirije i Libana.

Sve ovo u par dana. Ako ovo nije svetski rat, ne znam šta je.

1 minute ago, theanswer said:

Dakle, Amerikanci su kidnapovali Madura i njegovu ženu, prete Kubi, Nikaragvi, Kolumbiji, Grenlandu, kažu da ih boli uvo ako dođe do rascepa NATO-a

Rusi trenutno izvode jedan od najvećih napada na Ukrajinu koristeći tek drugi put Orešnik od početka rata kome je trebalo 12min da preleti od baze u Rusiji do Lavova 1500km, trenutno lete Kinžali, Iskanderi na sve one Šahid dronove koji napadaju od popodne

U Iranu potpuni blekaut i najveći protesti od 2009. godine protiv režima

U Americi agent ICE-a cold blooded ubio ženu u po bela dana, svi zvaničnici administracije ga proglasili nevinim pre nego što je istraga i počela. Večeras u Portlandu su upucali još dvoje ljudi.

U Jemenu je Saudijska Arabija za nekih nedelju dana počistila snage UAE. U Siriji počeo sukob umerenih glavoseča i SDF snaga u Alepu.

Izrael trenutno okupira Gazu, Zapadnu Obalu, delove Sirije i Libana.

Sve ovo u par dana. Ako ovo nije svetski rat, ne znam šta je.

Ovo je neki čudan svetski rat, kao da je krenula neka podela plena, glavne sile ne ratuju međusobno... Čakmo da vidimo šta će još Kina da uradi... Ili njih još niko nije obavestio da treba da krenu na Tajvan?

Bila je tradicionalna novogodišnja vežba blokade Tajvana. Ši je ranije spominjao neku 2027. godinu čini mi se.

Nije svetski rat nego povratak u 19. vek i politiku tog doba.

13 minutes ago, Shan Jan said:

Nije svetski rat nego povratak u 19. vek i politiku tog doba.

To. Novi scramble for Africa.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.