Jump to content
IGNORED

Svet


Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

pokusacu ponovo da pokrenem topik koji je valkira (kao <_< ) greskom ubila. mislim da smo dosta zanimljivih vesti propustili zbog nepostojanja 1 ovakvog topica.da krenemo sa bratskom svajcarskomhttp://www.newsahead.com/preview/2009/11/2...t-ban/index.phpmalopre sam gledao debatu na svajcarskoj televiziji. doduse, vecinu stvari nisam razumeo, ali dobro. :Ddakle, 29. novombra je referendum u svajcarskoj. pitanje je "da li ste za zabranu izgradnje minareta". inicijativu je pokrenula swiss people's party, ultra desnicarska stranka. to su oni sto su imali bilborde na kojima bele ovce sutiraju crnu. njima smetaju minareti kao simbol, a i protive se tome da hodze pevaju sa minareta. zanimljivo je da dosta srba ovde podrzava ovaj predlog, neshvatajuci da ce i oni doci na red. predstavnici ove partije su i ranije imali izjave usmerene protiv stranaca iz bivse jugoslavije. inace, svajcarci su apsolutni rekorderi po broju referenduma.evo i slikaraceadvertMS2010_468x701.jpg

Link to comment
dakle, 29. novombra je referendum u svajcarskoj. pitanje je "da li ste za zabranu izgradnje minareta". inicijativu je pokrenula swiss people's party, ultra desnicarska stranka. to su oni sto su imali bilborde na kojima bele ovce sutiraju crnu. njima smetaju minareti kao simbol, a i protive se tome da hodze pevaju sa minareta. zanimljivo je da dosta srba ovde podrzava ovaj predlog...
Svet je poludeo, načisto... i to, rekao bih, sve strane (tako da nije baš lako naći samo 1 krivca, posebno otkad na sceni nije onaj što je još najbolji posao odradio kao meta za cipele).Šta če minareti u Švajcarskoj, neko će pitati, ali verovatno neće pitati "šta će crkve u Švajcarskoj"... ili bilo šta. Svet se menja, a problem sa time očito nemaju samo Talibani i Teksašani, nego mnooooogi... U jednu ruku ih razumem, a u drugu im se popišam... © MauDau.
Link to comment

Odličan!

Од Турака смо, између осталог, добили културу спавања. Јастук, јорган, чаршаф, све су то турске речи. Да смо имали наше, биле би у употреби. Овако је остала само сламарица, једина за коју смо знали док нису дошли Турци.
Zato su tu komentari da te vrate na zemlju, doduše odavno smo konstatovali da su komentatori internet vesti uglavnom manijaci.
Link to comment
zanimljivo je da dosta srba ovde podrzava ovaj predlog, neshvatajuci da ce i oni doci na red.
Цениш да ће Швајц-нац-партај затражити рушење Руске православне цркве у Женеви?
Link to comment
Цениш да ће Швајц-нац-партај затражити рушење Руске православне цркве у Женеви?
nece, ali potpuno je suludo da stranci u svajcarskoj podrzavaju SVP.
Link to comment
nece, ali potpuno je suludo da stranci u svajcarskoj podrzavaju SVP.
Нису ни црнокошуљаши што су некада (у Титовим уџбеницима) били. Већина тих нацоша по западима не мрзи Србе, напротив, постали смо им посве симпатични због оног времена бујања теорија завера приликом изопштења из заједнице цивилизованих нација које нацоши сматрају оличењем зла. Био би изненађен колико лудака са маргине (десне и леве) широм света има штошта позитивно рећи о Србима, Србији и нашој бици против НВО. А наши се лако примају на све врсте популизма и/или екстремизма. То нам је некако у (динароидној) природи. Штавише, борба против Ислама је изазвала збијање редова тако да многи западни ксенофоби у православљу и Словенима одједном виде савезника уместо бившег непријатеља.У Канади је Србин (англицизираног презимена) основао сличну странку која је срећом била неуспешна. Edited by savindan
Link to comment

А чија је реч постеља? Питам, не знам. Јел турска?Ја знам да у Београду псотоји гробље где се искључиво сахрањују муслимани тачније одвојено је од осталог дела. Е сада не знам дал је по шеријату.

Исламски центар може да помогне да се сузбије исламофобија, да се сруше многе предрасуде садржане у наведеним реаговањима.
Ово је само јачало исламофобију по западном свету. Те исламске центре контолише више агената него ли Обаму. Зашто? Па ето можемо отићи до Беча и видети како су убацивани муџахедини у БиХ. Такође није речено да је јачање екстремне деснице по западу повезано прилично са исламом. Да у Холандији пале џамије, да БНП у Британији црпе своју снагу пре свега из контре исламу. Чак су им сада, барем јавно, блиски и Јевреји јер су контра ислама. Да су исламски центри по Немачкој били центри за успостављање везе и разрађивања акција контра САД итд.У коначном да је интеграција муслимана у западно друштво доживела фијаско, због обе стране. Ово ништа не говори о мом ставу према центру него према написаном Јакшићевом тексту. Иначе је у праву за ове демографске податке на крају текста зато смо имали иступ у Немачкој онога из Бундесбанке. Када је осуђен зато што је то рекао оно(да ће муслимани урадити Немачкој оно што су Албанци Србији) јавно. Очигледно да они о томе јако много размишљају, не јавно(да не кажем тајно). Edited by No7
Link to comment

Да се оставим ислама у Европи. Фасцинатно ми је колико је у Швајцарској разрађена директна демократија да за свако озбиљније питање се иде на референдум.

Link to comment
Фасцинатно ми је колико је у Швајцарској разрађена директна демократија да за свако озбиљније питање се иде на референдум.
U Švajcarskoj se referendum i ostali oblici neposredne demokratije primenjuju na svim nivoima vlasti (opštine, kantoni i savez) i mislim da nema apsolutno nikakvih ograničenja u pogledu materije, osim što je za neka pitanja referendum obavezan a za neka fakultativan.
Link to comment
Kakve veze to sad ima, to ne znaci da nisu tacni navodi iz njegovog teksta. Sta je uopste "postelja"? Meni je ta rec besmislena.
vise od posteljine, manje od sobe za spavanje.
Link to comment
×
×
  • Create New...