Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alergija

Featured Replies

Sad vidim gresku u kuckanju - Daosin tablete...ustvari, diamin oxidaza je aktivni sastojak.

Je l' od bilo kog crnog vina ili odredjenog?

• Replies 209
  • Views 20.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

patentiraj to i dobićeš nobela za medicinu, i za ovu i za sledeću godinu

• אַף אֶחָד
    אַף אֶחָד

Jesi li probala neki onaj uredjaj za preciscavanje vazduha?   By the way, jedan od najboljih (i najjednostavnijih) saveta koje sam dobio glede grinja - kad menjas posteljinu, nikad ne stavlj

• mozda malo kasnim sa odgovorom , ali imam ja. ta SLIT (sublingual immunotherapy) radi za inhalatorne alergije (u mom slucaju ambrozija i polen) i koristi se pet godina, po semi koji objasni alergolog,

Crno vino, francusko i to bas dobro, mislim na ukus. Pila sam ga i ranije, ovo je prvi put da se pojavila alergija. Nije mi se javljala nikad pre ni od jednog. Zapravo nikad je nisam ni imala sem od ujeda buba. Boze moj, za sve postoji prvi put.

Edited by Moonwalker

7 hours ago, Moonwalker said:

. Boze moj, za sve postoji prvi put.

Ja poceo da razvijam blagu polensku pod stare dane.

8 hours ago, Moonwalker said:

Je li to ide na recept?

Ne treba recept, koliko ja znam

1 hour ago, destiny said:

Ne treba recept, koliko ja znam

Nasla u lokalnoj apoteci, odoh da pazarim.

Tnx! thumbup

2 hours ago, jms_uk said:

Ja poceo da razvijam blagu polensku pod stare dane.

Mislim da se i meni pojavila jedne godine, ali bas smesns u odnosu na probleme koje ljudi sa tim imaju, samo pojacano kijanje.

Intolerancija na histamin

Ja je imam i od belih vina i raznpg ačkphola ali ne od druge fermentirane hrane.. Ali nije mi strašno da bih pila lek, samo crvenilo bez teksture, svraba i drugih simptoma

@destiny

Daosin je na recept.

Uzeh nesto drugi sto daju bez receta. Pa cu da vidim, ako se smiri ostavicu da prodje na suvo.

Malo sam ja Kremenko skola. D

@ivy Nije mi se pre javljalo, pa sam se nasla u cudu. Nije nesto crveno, vise kao komarci kad izujedaju i svrbi.

Mozda su sulfiti, probaj vino bez dodatih sulfita, trebalo bi da ima na deklaraciji.

Edited by precog

E da, možda su sulfati.. Na njih postoji baš ozbiljna alergija

@Moonwalker Nadam se da je samo jednokratna reakcija. Jesto gadno kad se stekne alergija u zrelom dobu, jer za razliku od alergija kad smo klinci koje prođu, ove što dođu kasnije su tu uglavnom da ostanu. Da te utešim ako mogu, u krajnjem slučaju sa vina možeš. da pređeš na Delbojeve koktele.

Meni se pojavila sezonska alergija pod stare dane i mogu samo da kažem da je to jedna od gorih stvari koja mi se desila u životu. U pitanju je cedar fever, poznat po tome što u centralnom Teskasu veći broj ljudi pati od te alergije od onih koji imaju sreću da ih je zaobišla. I to doslovno, ne preterujem.

Traje od decembra do marta, a kad je u piku sredinom januara ništa ne pomaže. Može samo da se ublaži konstantnim ispiranjem nosa i nekakvim tabletama sličnim našem presingu.

Explicit Video

Lik koji je snimao ovo je mentol. Ako i nije bio alergičan, posle ovog sigurno jeste.

4 hours ago, bios said:

@Moonwalker Nadam se da je samo jednokratna reakcija

I ja se nadam, prolazi izgleda, manje svrbi. Ali cu od sada da obratim paznju sta pise na etiketi.

U osnovi ja ne pijem puno. Volim vino ako je dobro, crno malo vise od belog i ponekad pivo. Zestinu ne pijem.

19 hours ago, precog said:

Mozda su sulfiti, probaj vino bez dodatih sulfita, trebalo bi da ima na deklaraciji.

Vrlo verovatno da si ti na tragu uzroka. Pogledala sam deklaraciju. Ima, sadrzi sulfite.

Edited by Moonwalker

Sva vina imaju sulfite, javljaju se i prirodno u toku fermentacije, ali se i dodaju kao konzervans.

Citao sam da neki ljudi imaju alergije na njih, a vidjao sam vina koja ponosno isticu da nemaju dodate sulfite, pa reko da ti predlozim.

ačkphola

On 28. 2. 2026. at 11:27, ivy said:

Intolerancija na histamin

ačkphola

Nazdravlje

Mala tastaturaaaa

@Moonwalker

Sva vina imaju sulfate, čak je prilično teško naći neka bez ugl neke,, bio,, i,, organske,, varijante

A sulfati se koriste i za dezinfekciju posudja i površina u industriji hrane..

Ali ovo tvoje je verovatno netolerancija na histamin, to uopšte nije retko