September 9, 2025Sep 9 Drzte gace, ovi sto su alergicni:https://www.insajder.net/vesti/agencije-za-zastitu-zivotne-sredine-zabelezene-prekogranicne-vrednosti-ambrozije-u-vazduhu
September 9, 2025Sep 9 Mene baš kida već par nedelja, srećom samo kijanje, osipi i svrab po koži, nisam imao problema sa disanjem.
September 9, 2025Sep 9 On 17. 9. 2023. at 18:03, kud u maglu Simoviću said:žuti žutuju, crveni putujuPoznata izreka iz Grmeca. Odnosila se uglavnom na konzumente dužih pića, spricer, vino, pivo...
September 11, 2025Sep 11 ne znam da li je neko pominjao, ne mogu sad da citam ceo topic. guglajte SLIT-Sub Lingvalna Imuno Terapija. Za te inhalatorne alergije uglavnom pomaze. Jebeno je sto traje 5 godina. Ja sam u 40im postao alergican na ambroziju i polen trava, po preporuci drugara odradio tih 5 godina, i vise nemam problema. ostala mi samo alergija na macke.
September 11, 2025Sep 11 6 hours ago, Grunf said:ne znam da li je neko pominjao, ne mogu sad da citam ceo topic. guglajte SLIT-Sub Lingvalna Imuno Terapija. Za te inhalatorne alergije uglavnom pomaze. Jebeno je sto traje 5 godina. Ja sam u 40im postao alergican na ambroziju i polen trava, po preporuci drugara odradio tih 5 godina, i vise nemam problema. ostala mi samo alergija na macke.Nista sad inhaliraj macku 5 godina i bude te proslo.
September 11, 2025Sep 11 osecas li se usamljeno sad kad nema milerama da mi se obojica nakacite sa nekom dosetkom :)
September 11, 2025Sep 11 8 minutes ago, Grunf said:osecas li se usamljeno sad kad nema milerama da mi se obojica nakacite sa nekom dosetkom :)Precog pati, fali mu Uros, s nama se zeza preko one stvari.
September 11, 2025Sep 11 54 minutes ago, Grunf said:osecas li se usamljeno sad kad nema milerama da mi se obojica nakacite sa nekom dosetkom :)gde ga nema, vise je tu nego ti. no, oduzele su mu se ruke, pa ne moze da pise vise 😢44 minutes ago, Lancia said:Precog pati, fali mu Uros, s nama se zeza preko one stvari.istina, patim, uros je sad ozbiljan covek, ne druzi se sa nama vise 😢
September 12, 2025Sep 12 On 11. 9. 2025. at 13:41, Grunf said:ne znam da li je neko pominjao, ne mogu sad da citam ceo topic. guglajte SLIT-Sub Lingvalna Imuno Terapija. Za te inhalatorne alergije uglavnom pomaze. Jebeno je sto traje 5 godina. Ja sam u 40im postao alergican na ambroziju i polen trava, po preporuci drugara odradio tih 5 godina, i vise nemam problema. ostala mi samo alergija na macke.Kako izgleda ova terapija, tj koliko cesto ides do doktora, i gde si radio, ako nije tajna ?
September 16, 2025Sep 16 odes kod alergologa na kraju sezone alergija, bitno je da 2 nedelje ne trosis antihistaminike. izbocka te, da vidi na sta si alergican, posle ti uradi iz krvi koliko si alergican (1-6) na to na sta si alergican. onda ti napise recept sta da ti od alergena naprave na torlaku. van sezone alergija (u mom slucaju oktobar-april) se alergeni koje ti naprave unose po odredjenoj semi. pije se tako sto se kapne na kocku secera ili piskotu i rastapa pod jezikom. i, povecava se broj kapi inkrementalno po danima, dok se ne dodje do nekog max broja, ne secam se kog, i tako pet godina, van sezone alergija. jako je bitno biti redovan. na kontrole se ide jednom godisnje, po dogovoru sa doktorom. RFZO to ne pokriva za sad, ali pricaju da bi trebalo da pocnu uskoro. Kad sam ja radio pre nekoliko godina, godisnja doza alergena je bila nesto ispod 100e, a analize krvi nesto preko 100e.meni je posle prve godine bilo znacajno lakse. pre pocetka sam trosio rolnu toalet papira dnevno za brisanje ociju i duvanje nosa. mislim da danas ima malo komotnijih metoda od tih kapi, neke tablete ili nesto slicno, ali to treba proveriti.
September 17, 2025Sep 17 Ima i narodni lek, mast od jazavca, cuo sam da pomaze. Ima li nekog da je probao?
September 17, 2025Sep 17 Ne znam, ali svaki fckn dan još od onog šteneta kao da mi zapela riblja kost u grlu i moram antihistaminik da uzmem.
February 27Feb 27 U zivotu nisam imala alergiju ni na sta, sem kad me ono neka buba dohvati. Izgleda da sam dobila alergiju na crno vino . Svasta!Nisam ni znala da vino moze da izazove alergiju. Proverila kad sam ostalo iskljucila. Edited February 27Feb 27 by Moonwalker
February 27Feb 27 46 minutes ago, Moonwalker said:U zivotu nisam imala alergiju ni na sta, sem kad me ono neka buba dohvati. Izgleda da sam dobila alergiju na crno vino . Svasta!Nisam ni znala da vino moze da izazove alergiju. Proverila kad sam ostalo iskljucila.Koje si simptome imala?Postoje tablete Diosin, koje sadrze diamin oksidazu, enzim koji razlaze histamin.Pomaze kod namirnica bigatih histaminom, u koje spadaju fermentisana hrana, sir i alkohol (pogotovo crveno vino), a simptomi te histaminske intolerancije slicni su alergijama (migrena, osip, problemi sa varenjem).
February 27Feb 27 Kao koprivnjaca, svrabrz, na rukama i nogama, nadlaktica prema pazuhu i potkolenica. Skroz bizarno. Nije se pojavilo odmah svuda, pa mi je trebalo malo da ukacim od cega je.Oceknucu do sutra, mislim i moram, pa cu da vidim. Nisam imala nikakvu migrenu.Je li to ide na recept? Edited February 27Feb 27 by Moonwalker