March 20Mar 20 Nije to nista, prije par godina sam se uclanio u lokalni archery club, kupio 30lb recurve bow i jedno vrijeme pikao metu. Sad zivi pod krevetom skupa sa ostalim rekvizitima napustenih hobija.
March 20Mar 20 2 hours ago, Seabass said:Pravim hljeb stalno, i castio sam se Zwillingom u tu svrhu, sad mi bezze jos jedan bread knife. U ovom zivotu mislim da sam sa nozevima dobar, eventualno mi fale nozevi za filetiranje, dekostiranje i karviranje ali ne nalazim cestu potrebu za tim pa se snadjem sa ovim sto imam. Nisam ja profesionalni chef, nego hobista home-cook. Doduse zadnjih par godina narucim cijelog srndaca oko Bozica i namjeravam nastaviti tim tempom, potraje mi. Sad, da li je 1 srndac godisnje dovoljno za investiciju od nekoliko stotina funti, ne znam. Ovi Gude dobro izgledaju, nema govora.Naravno, ali nekad se moze nesto kupiti samo zato. Jokera sam kupio jer sam htio veliki noz, ne sjekiru i ta velicina i oblik mi se dopalo. Originalno sam narucio model sa drskom od orahovog drveta ali mi je greskom poslat ovaj i mrzilo mi se cimati da vracam. Imaju video instrukcije na YT kako se moze ostrica dotjerati i vratiti u originalno stanje ali mi nije primarno sad.Naravno da ti pored toga ne treba jos jedan noz za hleb kao takav.Samo zapazanje i koga zanima ultimate upgrade. To je prototip noza za hleb, prva upotreba nazubljene ostrice za secenje koju su kasnije svi ostali iskopirali. I dalje se pravi rucno, samo u Solingenu I samo od solingen celika, cija tradicija seze do srednjeg veka i izrade maceva. Evropa je toliko toga negde usput zaboravila kako da radi- industrijalizovala I onda izvezla gde je sve to jeftinije. Podrzavam ovakve tradicije, nekada mi se cini da (mi Evropljani) nismo dovoljno ponosni na njih…
May 6May 6 Potrebne su mi posude za tart, još 3 recimo i to one manje, mislim da su prečnika 12 cm, metalne, crne.Imam samo jednu i kupljena je u Jumbo (Super Vero) prodavnici i izgleda savršeno. Obišao sam Jumbo u Vojislava Ilića i na Novom Beogradu (Grčko-kiparski) i nema ih više.Ukoliko neko naleti, neka javi, ili neka kupi, ne mora da javlja.
May 6May 6 5 hours ago, Ras said:Potrebne su mi posude za tart, još 3 recimo i to one manje, mislim da su prečnika 12 cm, metalne, crne.Imam samo jednu i kupljena je u Jumbo (Super Vero) prodavnici i izgleda savršeno. Obišao sam Jumbo u Vojislava Ilića i na Novom Beogradu (Grčko-kiparski) i nema ih više.Ukoliko neko naleti, neka javi, ili neka kupi, ne mora da javlja.Jel ovako nešto? Ovo je Temu.
May 6May 6 Ne, to su veće, a i ova moja nema odvajajuće dno i definitivno je 12,5 cm.Mrzi me da se mlatim sa Kinezima, ako nađem ovde pazariću, a ako ne ništa. Edited May 6May 6 by Ras
May 6May 6 Ne brini, Kinezi imaju svih veličina😎, ovo je samo Screenshot, a u tom jednom setu imaju 8 različitih
May 7May 7 Jel' ima neko ovo sokocalo:Ovo je moja zena krila od mene jer je mislila da cu baciti cim vidim, kao sto sam bacio neki sjekac salate cim je otisao ovaj sto mi je poklonio. Medjutim, za razliku od tog uredjaja, ovo malo cudo nalazim super korisnim. U njemu zacas napravim pesto ili isjeckam orahe za kolace, pa nema vise da frkte komadici na sve strane. Kod mene je nesto drugaciji model ali isti princip.
May 7May 7 Kurbla za salatu. Odlično!Oces da kažeš da moze i kostunjave plodove da sitni? Nikad ne bih rekao po slici
May 7May 7 19 minutes ago, MeanM@ said:Kurbla za salatu. Odlično!Oces da kažeš da moze i kostunjave plodove da sitni? Nikad ne bih rekao po sliciKod mene je malo sokocalo, malo vece od solje za caj. Radi sa orasima i to bas fino, ne melje ih, nego bas sjecka. Sigurno nije buy it for life, sjebace se eventualno ali sam prilicno impresioniran rezultatom.
May 8May 8 imam godinama i masivno koristim. i ovde i u bg-u. tamo kupio u lindi za neku smesnu kintu pre nekoliko godina u onim gondolama gde prodaju alat i kupace kostime. i radi ko sat. mocna spravica. moze seckati povrce, voce, razno kostunjavo... ovo moje je isto velicine sholje za caj al to mi uopste ne smeta. ubacim sta seckam, razvucem ono kanapce nekoliko puta, izbacim, pa opet. orahe, lesnike, bademe secka bez problema. mozda moze i samleti ako si uporan al nisam probao. uglavnom seckam to kostunjavo za salate i preko povrca il kad pravim neki kari il slicno pa mi treba seckanog kikirikija preko. jako korisna spravica. radi kao sat i lako se pere.
Friday at 19:463 days Uzeh danas IKEA tiganj of livenog gvozdja,laksa verzija od tanke kosuljice.Odlican .Oprao ga dobro,okupao u sircetu i bikarbona soda posle toga.Namazao govedji loj ,i na 150 C sat vremena plus hladjenje.Jaja se ne lepe jednako kao da je u pitanju nov teflonac.Imam masivniji tucani koji cu da oglasim da prodam jer nikada Nisam uspeo da ga napravim da bude ovako dobar.