Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kitchen Appliances

Featured Replies

Just now, Boksi said:

Stigao? Probao?

Stig'o danas i napravio sam jednu šolju. Ispalo je ok. Nisam siguran da li je stvarno toliko bolji za običan pirinač od šerpe, ali u svakom slučaju je bolji makar malo. I naravno glavna funkcija da možeš da sipaš i ne misliš i da podržava razne vrste pirinča. Posle je ostao u onom stanju grejanja i tu je ispalo ono što sam već pročitao kao kritiku za taj model, da previše greje i onda zagori blago. Ali s druge strane ta funkcija mi ne treba toliko, a i da mi treba neće mi trebati tri sata koliko je bio danas.

Poslali su pogrešnu boju i prilično je plastičan, ali za 90e to je to. Prvo sam gledao Zojirushi, jer je to najomiljenija marka online, ali njih nema u Evropi tj. makar kod mene. Pojavio se neko na Ebayu ko šalje direktno iz Japana, ali najjeftiniji je skoro 200e slične funkcije kao ovaj moj. Možda sam trebao da uzmem indukcioni od ove firme, on je isto oko 200, ali nije mi se trošilo toliko para na eksperiment. Firma je Yum Asia, videh da su prvo bili uvoznici Zojirushi za Britaniju, posle su napravili svoju marku. Pretpostavljam da se samo sklapa u Kini.

Šolja, tj. merica, je 180ml i ovo je najmanji model 3.5 cups znači mogu preko 600ml pirinča tj malo manje za braon pirinač. Ne mogu da zamislim da će mi trebati više od toga, ali češće ima onih modela od 5.5 cups. Valjda vole ljudi. Prodaju i pirinač pa sam uzeo braon jasmin i neki ljubičasti, probaću ovih dana.

Ima i korpicu pa možeš da kuvaš povrće na pari ako nemaš puno pirinča, ali je od neke najjadnije moguće plastike, nisam siguran da želim. You get what you pay for, mada a druge strane redovna cena mu je 115-120, pa nije baš da je džaba. Ali dobro.

Edited by Venom

• Replies 3.6k
  • Views 335.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Haralampije
    Haralampije

aj da metem i ovde  treba mi ovakva majca, stomak vec imam   

• *edited by mod
    *edited by mod

Stiglo pojačanje.   Sada još da iskoristim ovo blago zahlađenje i da odlučim šta da stavim za svečano porinuće...

• a da proširiš kuhinju na dečju sobu, ko ih jebe nek spavaju na terasi

Posted Images

Kao da si opisao rice cooker iz Lidla, a on košta 20 evra. )
Ruku na srce, nema neke funkcije nego samo kuvaj i održavaj temperaturu.
Isto hoće da uhvati dole malo ako se ne vodi računa, a ovo za kuvanje na pari isti osećaj. Ono kao jedeš zdravo, kuvaš na pari, a neka no name plastika i temperatura su ono baš no no.

Setih se

IMG_2267.jpeg

14 hours ago, smooth.Op said:

Kao da si opisao rice cooker iz Lidla, a on košta 20 evra. )
Ruku na srce, nema neke funkcije nego samo kuvaj i održavaj temperaturu.
Isto hoće da uhvati dole malo ako se ne vodi računa, a ovo za kuvanje na pari isti osećaj. Ono kao jedeš zdravo, kuvaš na pari, a neka no name plastika i temperatura su ono baš no no.

Možda si u pravu. Ima tih jednostavnijih cookera, gde samo stisneš prekidač. Koliko ovi kompjuterizovani nešto stvarno drugačije rade i koliko su bolji je dobro pitanje. Morao bih da uporedim pa da stavim ruku u vatru za ili protiv. Mišljenja online su da su bolji, u to mogu samo da verujem (ili ne verujem).

Uglavnom, danas sam jeo ljubičasti pirinač, tzv. "riceberry" sa Tajlanda. Malo više arome, mada teško opisivo. Zanimljivo je kad krene da se širi miris po kući, jer ispušta paru. Ne znam da li je aroma više povezana sa samim pirinčem ili sa tim da je 'integralni'.

Da ne bude zabune, ne zagori u toku kuvanja nego posle jedno dva sata kad je u fazi grejanja da jelo i dalje bude toplo. Za korpicu se slažemo, prilično besmisleno, ne samo zbog plastike nego i veličine, možda stanu dve šargarepe.

Edited by Venom

imate u srbiji xiaomi rice cooker koji košta oko 6.000 rsd i radi gore opisani posao. bilo je u svako online i offline xiaomi radnji u srbiji, nisam gledao skoro.

ko je bio sreće da za male pare nađe bosch autocook multicooker, tu ima sve - i rice cooker i airfryer i slow cooker i još vrv ko zna šta.

On 24. 11. 2025. at 20:29, Venom said:

Stig'o danas i napravio sam jednu šolju. Ispalo je ok. Nisam siguran da li je stvarno toliko bolji za običan pirinač od šerpe, ali u svakom slučaju je bolji makar malo. I naravno glavna funkcija da možeš da sipaš i ne misliš i da podržava razne vrste pirinča. Posle je ostao u onom stanju grejanja i tu je ispalo ono što sam već pročitao kao kritiku za taj model, da previše greje i onda zagori blago. Ali s druge strane ta funkcija mi ne treba toliko, a i da mi treba neće mi trebati tri sata koliko je bio danas.

Poslali su pogrešnu boju i prilično je plastičan, ali za 90e to je to. Prvo sam gledao Zojirushi, jer je to najomiljenija marka online, ali njih nema u Evropi tj. makar kod mene. Pojavio se neko na Ebayu ko šalje direktno iz Japana, ali najjeftiniji je skoro 200e slične funkcije kao ovaj moj. Možda sam trebao da uzmem indukcioni od ove firme, on je isto oko 200, ali nije mi se trošilo toliko para na eksperiment. Firma je Yum Asia, videh da su prvo bili uvoznici Zojirushi za Britaniju, posle su napravili svoju marku. Pretpostavljam da se samo sklapa u Kini.

Šolja, tj. merica, je 180ml i ovo je najmanji model 3.5 cups znači mogu preko 600ml pirinča tj malo manje za braon pirinač. Ne mogu da zamislim da će mi trebati više od toga, ali češće ima onih modela od 5.5 cups. Valjda vole ljudi. Prodaju i pirinac

Hvala puno za detaljan opis. I ja zelim rice cooker, samo ne znam koji model da kupim - ne daje mi se puno novca i ne kupuje mi se veliki uredjaj, a jos uvek se secam neskupog, plasticnog uredjaja za kuvanje na pari na tri sprata koji nista nije valjao.

Jel bude lep, rastresit pirinac? Stavi molim te neku sliku kad stignes.

43 minutes ago, Dada said:

Jel bude lep, rastresit pirinac?

Ovo će najpre zavisiti od tipa pirinča, s tim da se i okruglije sorte mogu dobro isprati i učiniti duguljastijim, taman za pilav.

1 hour ago, Eleniko said:

imate u srbiji xiaomi rice cooker koji košta oko 6.000 rsd i radi gore opisani posao.

Ovde je jos manje

Xiaomi UK
No image preview

Xiaomi Multifunctional Rice Cooker 1.5L Buy in Xiaomi UK...

Xiaomi Multifunctional Rice Cooker 1.5L Buy: 30-minute ultra-fast rice cooking, Efficient 1.5L capacity, Glass touch panel | Xiaomi UK
8 hours ago, Eleniko said:

multicooker, tu ima sve - i rice cooker i airfryer i slow cooker i još vrv ko zna šta.

ja bih ovo kupila kad bih kupovala..ima najvise smisla

koliko covek treba da jede pirinca u zivotu da bi imao poseban aparat za to?

15 minutes ago, ivy said:

koliko covek treba da jede pirinca u zivotu da bi imao poseban aparat za to?

Da, i meni je ovo razlog sto ne kupujem 🙂. Kuvam povremeno, kao prilog, ali bih bas volela da bude suv i rastresit, kao sto bude u boljim restoranima.

U azijskim filmovima sam videla velike uredjaje i samo pridju, otklope, zagrabe i sipaju u ciniju, delovalo je kao da tu stoji ceo dan.

Podsetilo me ruske romane i vecito prisutni samovar sa cajem.

Meni za kuvanje pirinca na pari je dovoljno ovo

s-l400.jpg

Pyrex Pyroflam Steamer Set 2L

Kupio pre 15 godina za neke smesne pare i jos uvek sluzi svrsi

Taj pyrex je super jer je od stakla. Jeste staklo teško i kad je činija prazna a kamoli puna, ali plastika plus visoka temperatura, pa još tokom produženog perioda mi je nekako loša ideja. Ako ima neki rice cooker sa posudom od stakla, kao što ima air fryera, pre bih to uzela. Al što kažu gore ne jedem pirinča toliko da mi za to treba poseban aparat, pa je ovo na nivou promišljanja (tj ne znam da li na tržištu uopšte ima toga).

3 minutes ago, Pixisis said:

Taj pyrex je super jer je od stakla. Jeste staklo teško i kad je činija prazna a kamoli puna, ali plastika plus visoka temperatura, pa još tokom produženog perioda mi je nekako loša ideja. Ako ima neki rice cooker sa posudom od stakla, kao što ima air fryera, pre bih to uzela. Al što kažu gore ne jedem pirinča toliko da mi za to treba poseban aparat, pa je ovo na nivou promišljanja (tj ne znam da li na tržištu uopšte ima toga).

Donja posuda je keramicka i nisu toliko teski koliko izgledaju.

Inace, ima ih jos uvek u prodaji i vrede sve pare.

Ja dovoljno često pravim taj rastresiti pirinač, nije mi mrsko da ga pravim ručno ali proces zahteva da se svo vreme nadgleda kuvanje, t.j. da se bude blizu šporeta. Vatra se smanjuje (ili skida sa vatre) malo pre nego što voda sasvim ispari, pa ako se zablenem negde drugde, pirinač zagori.
Ono što me je odbilo kod tih rice cookera je minimalna količina pirinča koja se ubacuje - prevelika je, uglavnom mi ne treba toliko pirinča odjednom.

koji vam je s tim pirinčem, šta komplikujete?
šolja pirinča, dve šolje supe (ili posoljene vode). poklopiš, kad provri pustiš da vri 10 minuta, skloniš sa vatre i ne diraš još 10 minuta. onda otklopiš i viljuškom rastreseš.
naravno ovo ne ide sa kratkozrnim pirinčem, a tek nikako sa tzv. kočanskim. basmati, jasmin, onaj američki long grain.