borris_ Posted September 21 Posted September 21 On 22. 1. 2024. at 23:30, Eleniko said: to mu je taman realna cena, kad skineš zamišljenu vrednost žiga na poklopcu i drškici. jebeni le creuset, kakvu su bolest mozga napravili sa divljanjem cena. a sve izlazi iz iste fabrike u kini... Le creuset proizvodi u Francuskoj i Tajlandu. U francuskoj proizvode ove serpe od lijevanog zeljeza. Da su skupi, skupi su ali takva im je politika.
decak Kejt Posted September 25 Posted September 25 konačno sam kupila indukcionu ploču (na nekom finom popustu, Maxi Online, 3500 din) sa namerom da je koristim na terasi za kuvanje miomirisnih jela koja uključuju puno luka, kiselog kupusa ili mahunarki. sad mi ostalo još da kupim podlogu u vidu nekog stočića ili ormarića na kom će se sve krčkati, i ova sezona jesen/zima će proći u znaku intenzivnog jedenja na kašiku, jeeej 5 1
Boksi Posted September 26 Posted September 26 2 minutes ago, ivy said: Ja sam apsolutno fascinirana silikonskom spatulom I ja! Mada bih volela sutra svoje dete da pitam: “Hoćeš li da oližeš šerpu?” 1
slepa živana Posted September 26 Posted September 26 jel koristi neko bokal za filtriranje vode? dobila sam savet da nađem neki za koji se lako pronalaze filteri za dokupljivanje. koji bi to bili, znate li?
LaLinea Posted September 26 Posted September 26 Imam aquaphor bokal godinama. Slican je ovom. Lako je naci filtere, ima ih redovno u Gigatronu, ali su cesto i na akciji po raznim radnjama. Bitno je da bokal bude vece zapremine, makar 2.5-3 litra, narocito za viseclane porodice. Ima i onih koji staju u vrata od frizidera, ali moj je buckast, pa vodu iz njega prespem u flase ako zelim hladnu vodu 1
slepa živana Posted September 26 Posted September 26 4 minutes ago, LaLinea said: Imam aquaphor bokal godinama. Slican je ovom. Lako je naci filtere, ima ih redovno u Gigatronu, ali su cesto i na akciji po raznim radnjama. Bitno je da bokal bude vece zapremine, makar 2.5-3 litra, narocito za viseclane porodice. Ima i onih koji staju u vrata od frizidera, ali moj je buckast, pa vodu iz njega prespem u flase ako zelim hladnu vodu e puno ti hvala vidim da ima u tehnomediji, ima i semafor kad treba da se menja filter ni ne treba mi za frižider. ja i leti pijem mlaku vodu, tako mi nešto prija 1
Zet Posted September 27 Posted September 27 https://www.coffeecompany.rs/kategorija/brita/ Nemački 1 1
kipo Posted September 30 Posted September 30 Trebam preporuku, savjet za kupovinu kotlica. Dosad sam koristio neki rostfrajni, mislim da je vrijeme da si uzmem nesto sto valja. Kontam da bih trebao onaj siri dole, veca povrsina iskoristivija za dinstanje i dr. Dakle, koji materijal, proizvodjac, moze link. Za gulas, cobanac, mozda fis nekad.
aram Posted September 30 Posted September 30 ja bih uvek gusani. tronožac se podrazumeva. a u kompletu preporučujem i tanjir za kotlovinu.
kipo Posted September 30 Posted September 30 Ovaj bi bio dobar? Emajliran iznutra. 10l, to mu dodje za ~10 osoba?
zorglub Posted October 2 Posted October 2 Izvinjavam se, ali zar nije poenta livenog posuđa, što tiganja, što šerpi i lonaca, da bude bez ikakvih premaza? Valjda je cela fora u stvaranju i održavanju prirodnog sloja masnoće zbog kojeg se hrana ne lepi? Ništa protiv emajliranog kotlića, ali čemu onda tuč, osim zbog nešto ravnomernijeg zagrevanja? 1
Frile Posted October 2 Posted October 2 Ja kapiram da je poenta tučanih posuda da budu što masivnije, od materijala (gvožđe) koji dugo "zadržava toplotu". (to mi je naročito važno za tiganje i ploče za pečenje) Imam par običnih tučanih posuda, zaštitni sloj pravim sam (ulje + toplota), i uvek mogu da ga očistim čeličnom vunom i popravim. Računam da su te posude večne. Te sa "premazom" ne bih uzimao nikad - ne znam šta bi bilo sa takvom posudom na višoj temperaturi, na primer ako je stavim u žar, i generalno koliko će zaštitni premaz trajati. 2
kipo Posted October 2 Posted October 2 Koliko sam pohvatao po netu, gus je porozan, talozi bakterije koje se tesko ili nikako ne ciste. Emajl je zapravo staklo indiferentno na kiseline iz hrane i tako najzdravije. Druga prednost je sto se sva hrana zaista cisti, pa ako isti kotlic koristis i za gulas i za fis npr, nece preuzimati ukus/ miris. Hvale dosta i Metalac kotlic, duplo jeftiniji. 1 1
Recommended Posts