darling Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 mali je. tri meseca je prerano da bi naucio cak i piskenje vani, kamoli prelazenje ulice. je l ga stvarno setas bez povoca na ulici?
Jeremija Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 (edited) Ej, tuku kera od 2-3 meseca... :o Edited March 1, 2017 by Jeremija
Time Crisis Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 najvise me muci ovo sto pisa po kuci i dalje. i za to imam izgovor :)....kada je sam sa mnom ne radi to jer ga setam na svaka 3-4 sata. cim dodje drugi pas, to se prepishava jedno preko drugog i cim nam dodju gosti odmah pusta. da li ih overava ili markira teritoriju nemam pojma. imam fore jos ovaj mesec da mu objasnim da to ne radi, ako ne funkcionise mojom metodom onda cu ili kavez ili ozbiljnija dresura (verovatno to ja sebe tesim) Naravno da nema šanse ako je u igri još jedan pas (ili više njih), sve što je naučio ide kroz prozor. :)
mustang Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 (edited) uglavnom. stavim mu samo kad prelazimo ulicu ili ga ponesem ili kad naidju nervozne civave jer nema jos strah od pasa. zna i na srpskom i na engleskom komande, cak i nekoliko svojih imena od ajvan, ivan, shabane, konju ali najvise i najbrze reaguje na bebo ili mamina bebo :) mislim da ce uskoro i na lepoto da se odaziva. naucio je i da skoci na krevet iako moze tek iz 5tog pokusaja. zna gde mu je njegov mali krevet, mesto (ispod stola), ne chupaj, naucila sam ga da sedne na komande sedi, sit i ruka kao stop (za svaki slucaj ako smo negde na bucnom mestu), polako, stay, stani, da ode po lopticu...ne mogu trenutno vise da se setim, umorna sam. to je sa moje strane a sta ga je muz naucio nemam pojma ali ga on uopste ne vodi na povocu i vodi ga u park iako sam ja protiv jer jos nije primio neku poslednju vakcinu za stence. srecom te je hladno pa se te bakterije ne razmnozavaju. a da, zna da i 'da obrisemo shapice' i dodje do pakovanja gde su vlazne maramice i onda se tu svadjamo oko maramica, on bi da ih cepa. sad kad procitam sve ovo gore, pa dosta je on naucio za mesec dana, zar ne? videcu kako ce da se ponasa na otvorenom, posle 7.mog kada budem na hiking krenula da ga vodim i tamo mogu psi bez povoca. u parku se igra sa drugim psima ali je ogradjeno i prati nas ako se udaljavamo. mislim da ima neki strah da ga slucajno ne ostavimo. i nije jos nikad ostao sam u stanu. to ce tek biti haos. Edited March 1, 2017 by mustang
darling Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 odlican je. al stvarno ne ocekuj od njega ono za sta nije sposoban zato sto je mlad. ko sto od ljudske bebe ne ocekujes da sedi sa 4 meseca, il da se navikne na nosu sa 6. polako, budi strpljiva. za kontakte s drugim psima pre zadnje vakcine i izvodjenje van, kod nas je to zabranjeno, mislim, veterinari su jako strogi po tom pitanju...
JozoMujica Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 jedan ruski pit bul sa naglaskom na ruski a drugi je bretonac iz holivud, sa naglaskom na holivud :) Daj fotku pita.
Aion Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Sa dva i po meseca (10 nedelja) kuce bi trebalo da zna najosnovnije stvari: http://youtu.be/7zYrLFvutMM U protivnom, kad poraste nema sanse da bude ovakav: http://youtu.be/wSEd6c43Nh8
Sara Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 (edited) to nije kuce nego border koli, oni su posebna kategorija :) Edited March 1, 2017 by Sara
darling Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 (edited) to je border koli :) vlasnici bordera su dosta ambiciozni... evo ko hoce da radi s psima, dobra skola: http://www.lolabuland.com/ skupo je. @ sara hahahahaha u isto vreme smo komentarisale kolija :) Edited March 1, 2017 by darling
Aion Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Kvarite mi zabavu, hteo sam da zabrinem vlasnike pasa ("ne mogu da verujem kako glupog psa imam") koji ne znaju da je border koli posebna kategorija. Najfascinantniji film o inteligenciji border kolija: http://youtu.be/mTTuiE1_Oe8
Sara Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 :D :D znam ih par, vlasnik koji uzme bordera , a nije spreman da radi sa njim je nagrabusio, imaju previse energije i ineligencije mnogi se pale na te super pametne rase, a nisu sposobni da ih imaju (ista stvar i sa `opasnim` rasama) ja sam se jedno vreme lozila da mi uzmemo jednog, srecom drugarica me preduhitrila, nase jaze mi potrose svu energiju (i tako vec 11g) border bi me sahranio :D
Aion Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Srecom, na mnogim mestima ima upozorenje sa informacijama o tome sta znaci biti vlasnik border kolija. Pa ipak, u Americi postoje posebni prihvatni centri koji se bave rehabilitacijom i udomljavanjem napustenih border kolija.
zmanic Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Poštujem boreder kolije, ali ih ne volim ni najmanje. Ti čupavci ne praštaju. Pre dve godine mi je jedan bukvalno pocepao dlan leve ruke na pola, dva dana pošto sam mu spašavao život celi dan.
Sara Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 (edited) Ovoj mojoj drugarici su noge skroz modre, žena je brza kao metak ali nedovoljno za svog psa, kad treniraju svaki čas je štipa za nogu jer šizi od njene sporoće ???????? Krelac, inače po svemu drugom je mnogo dobar Edited March 1, 2017 by Sara
beta Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 greota je uzimati psa stočara da živi u gradu. oni su za farme i selo a ne da lakiraju nokte na petom spratu
Recommended Posts