Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beograd

Featured Replies

Moja mikro lokacija na Zvezdari je odlična, kao i potez između Batutove i Cvetka, kao i između Stanislava Sremčevića do Gospodara Vučića, one iznad Penezića itd, ali veliki deo je baš jeziv zbog količine betona i automobila.

Igram fudbal u balonu u Mis Irbijeve, taj kraj je užasan.

Edited by napadaj

• Replies 31.7k
  • Views 2.7m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hvala... Nece trebati hospis niti bilo sta, umro je jutros. (Da ne trolujem vise temu, mozda cemo o tom negde drugde, a najverovatnije nigde.)

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

• Ja bih mu u načelu ovo dozvolio. Naš Zoo vrt je mali, ima šmeka i nostalgije, ali životinje u njemu ne mogu da žive lepo i normalno, skučen prostor, okolna buka, neprirodno stanište. Kad odeš recimo u

Posted Images

Dimitrijala je uvek prohodna što se tiče saobraćaja, i to je otprilike jedini kvalitet tog poteza. Ajde, i Trpković.

18 hours ago, ragasto said:

Dimitrijala je uvek prohodna što se tiče saobraćaja, i to je otprilike jedini kvalitet tog poteza. Ajde, i Trpković.

Probaj da peske prodjes sa kolicima npr. Saobracaj se odnosi i na pesacke zone a svi znamo da se u taj segment saobracaja najvise userava u zadnjih n decenija. A i taj usrani Trpkovic sa uvek parkiranim kolima ispred bas poboljsava prohodnost saobracaja u istoj.

Sve osim jedne gradske česme nemaju ispravnu vodu za piće.

Градски завод за јавно здравље Београд саопштио је да је у августу извршио узорковање и лабораторијско испитивање 34 јавне чесме са изворском водом. Након анализе утврђено је да је вода исправна за пиће само на јавној чесми у Јајинцима.

У саопштењу се наводи да је од укупно 45 узорака воде, 13 било физичко-хемијски неисправних, 24 микробиолошки неисправних, а 13 биолошко-паразитолошки неисправних у лабораторијским налазима изворске воде са јавних чесми.

Edited by eumeswil

On 3. 10. 2025. at 12:15, Tihajeza said:

Ih to ti je elitna Zvezdara. Ne baš ulica Ćure Mazuta ali ipak je nivo.
Probaj da prošetaš ul. dr Velizara Kosanovića ispod doma zdravlja Zvezdara i građevinske škole, pa skreći malo u bočne ulice levo desno, kao i Živka Neživka Davidovića, sve do novogradnje kod toplane Konjarnik. Tiha jeza.

Zato i bežim iz jedne od tih bočnih ulica. U Mirijevo, pa vi vidite.

Ja sam 7 meseci ziveo u Petra Skundrica, bas kad je pocela korona, koliko se taj kraj izmenio od kad je nikao BEO.

kog Petra Škundrića?

1 minute ago, levi said:

kog Petra Škundrića?

Starijeg. NH.

Obećali su da će raditi noću i da će završiti za par dana ali od toga nema ništa. Znamo sa kim imamo posla, sa najnesposobnijom vlašću u istoriji Beograda.

Ako im je verovati, radovi traju do 11 oktobra.

https://x.com/stefansimicbg/status/1975813890412802425

bulevar n tesle je ceo ispeglan i pusten, prosao juce sa obe strane

51 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

bulevar n tesle je ceo ispeglan i pusten, prosao juce sa obe strane

pare su obrnute, vuk sit i ovce na broju

Ima onaj SF roman Grad i grad u kojem stanovnici istog grada žive u dva odvojena sistema zbog nekakvog mitskog sukoba, sa odvojenim zakonima, načinom života, kulturom, privredom.. Koriste iste ulice, ali su vaspitani (a i strogo je propisano) da ne vide bilo što pripada drugoj strani, da ne bude bilo kakve međusobne interakcije. Možda ćemo morati tako. 🫤

Obišao sam juče krug biciklom oko jezera na Adi - oni se ne zaustavljaju tamo na nbgd strani, samo se kopa, ograđuje, nabili su besmislen broj fensi plastificiranih terena za basket i tenis jedne uz druge, proširuju dječija igrališta, betoniraju i gumiraju, podižu se rampe za skijanje na traci i ostale antiprirodne rekreacije, svuda mora da bude nekakav "sadržaj", zbog restorana se pomjera staza za bicikliste i sve je manje slobodne travnate površine i neopkoljenog drveća.

Sa makiške strane, preko puta Lidla su nikle dvije tamne kutijaste zgrade, valjda je nekakav salon, sa lusterima i sportskom opremom. Žive duše tu nema, svrha je nedokučiva i ko zna kakvi su interesi tu oprani. Ono ruglo sa pokušajem izgradnje akva parka samo je odlomilo pristup jezeru i davno ostavljeno iza ograde i zaboravljeno.

U ovom kraju sam petnaestak godina, duša boli šta se radi Adi.

tek sad te dusa boli? dok su otimali plazu i izlazili na setaliste to ti je bilo ok?

meni ne smeta sadrzaj sa nbg strane, pogotovo ne decije igraliste i mini skejt parkic (zasto bi ovo nekome smetalo?) tereni treba da postoje, nekad su bili samo betonski tereni, stena i bandzi. prosto urbanizuje se i ada jbg, samo malo neplanski. rampa za skijanje je beskorisna budalastina, bila je i pre na adi, blize restoranu jezero.

nego jel' si bio skoro do kosutnjaka, si video sta je sve tamo tek izgradjeno. ima cak i decije igraliste i stena 3x veca nego ona na adi.

sto se tice dve kutije slazem se da je bzvz. taj prostor je pre koriscen za festivale, i ta namena mu je skroz ok.

7 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:

tek sad te dusa boli? dok su otimali plazu i izlazili na setaliste to ti je bilo ok?

meni ne smeta sadrzaj sa nbg strane, pogotovo ne decije igraliste i mini skejt parkic (zasto bi ovo nekome smetalo?) tereni treba da postoje, nekad su bili samo betonski tereni, stena i bandzi. prosto urbanizuje se i ada jbg, samo malo neplanski. rampa za skijanje je beskorisna budalastina, bila je i pre na adi, blize restoranu jezero.

nego jel' si bio skoro do kosutnjaka, si video sta je sve tamo tek izgradjeno. ima cak i decije igraliste i stena 3x veca nego ona na adi.

sto se tice dve kutije slazem se da je bzvz. taj prostor je pre koriscen za festivale, i ta namena mu je skroz ok.

Nikakva dodatna urbanizacija Ade (ni Košutnjaka) nije OK, tendencija je da bude sve manje zelenog. Ada je jezero, šuma, drvena klupa, trava za bose noge i ćebence, šetnja, bicikl..dovoljno je.

Ja bih zabranio ulazak automobilima, kome je daleko druga strana, može vozić da koristi, neka bude električni eto.