October 3, 2025Oct 3 Moja mikro lokacija na Zvezdari je odlična, kao i potez između Batutove i Cvetka, kao i između Stanislava Sremčevića do Gospodara Vučića, one iznad Penezića itd, ali veliki deo je baš jeziv zbog količine betona i automobila.Igram fudbal u balonu u Mis Irbijeve, taj kraj je užasan. Edited October 3, 2025Oct 3 by napadaj
October 3, 2025Oct 3 Dimitrijala je uvek prohodna što se tiče saobraćaja, i to je otprilike jedini kvalitet tog poteza. Ajde, i Trpković.
October 4, 2025Oct 4 18 hours ago, ragasto said:Dimitrijala je uvek prohodna što se tiče saobraćaja, i to je otprilike jedini kvalitet tog poteza. Ajde, i Trpković.Probaj da peske prodjes sa kolicima npr. Saobracaj se odnosi i na pesacke zone a svi znamo da se u taj segment saobracaja najvise userava u zadnjih n decenija. A i taj usrani Trpkovic sa uvek parkiranim kolima ispred bas poboljsava prohodnost saobracaja u istoj.
October 6, 2025Oct 6 Sve osim jedne gradske česme nemaju ispravnu vodu za piće.Градски завод за јавно здравље Београд саопштио је да је у августу извршио узорковање и лабораторијско испитивање 34 јавне чесме са изворском водом. Након анализе утврђено је да је вода исправна за пиће само на јавној чесми у Јајинцима.У саопштењу се наводи да је од укупно 45 узорака воде, 13 било физичко-хемијски неисправних, 24 микробиолошки неисправних, а 13 биолошко-паразитолошки неисправних у лабораторијским налазима изворске воде са јавних чесми. Edited October 6, 2025Oct 6 by eumeswil
October 7, 2025Oct 7 On 3. 10. 2025. at 12:15, Tihajeza said:Ih to ti je elitna Zvezdara. Ne baš ulica Ćure Mazuta ali ipak je nivo.Probaj da prošetaš ul. dr Velizara Kosanovića ispod doma zdravlja Zvezdara i građevinske škole, pa skreći malo u bočne ulice levo desno, kao i Živka Neživka Davidovića, sve do novogradnje kod toplane Konjarnik. Tiha jeza.Zato i bežim iz jedne od tih bočnih ulica. U Mirijevo, pa vi vidite.
October 7, 2025Oct 7 Ja sam 7 meseci ziveo u Petra Skundrica, bas kad je pocela korona, koliko se taj kraj izmenio od kad je nikao BEO.
October 8, 2025Oct 8 Obećali su da će raditi noću i da će završiti za par dana ali od toga nema ništa. Znamo sa kim imamo posla, sa najnesposobnijom vlašću u istoriji Beograda. Ako im je verovati, radovi traju do 11 oktobra. https://x.com/stefansimicbg/status/1975813890412802425
October 8, 2025Oct 8 51 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:bulevar n tesle je ceo ispeglan i pusten, prosao juce sa obe stranepare su obrnute, vuk sit i ovce na broju
October 8, 2025Oct 8 Srećan vam prelazak Beograda na vodi preko reke... https://vreme.com/mozaik/beograda-na-vodi-ce-progutati-sajam-i-deo-novog-beograda/
October 8, 2025Oct 8 Ima onaj SF roman Grad i grad u kojem stanovnici istog grada žive u dva odvojena sistema zbog nekakvog mitskog sukoba, sa odvojenim zakonima, načinom života, kulturom, privredom.. Koriste iste ulice, ali su vaspitani (a i strogo je propisano) da ne vide bilo što pripada drugoj strani, da ne bude bilo kakve međusobne interakcije. Možda ćemo morati tako. 🫤Obišao sam juče krug biciklom oko jezera na Adi - oni se ne zaustavljaju tamo na nbgd strani, samo se kopa, ograđuje, nabili su besmislen broj fensi plastificiranih terena za basket i tenis jedne uz druge, proširuju dječija igrališta, betoniraju i gumiraju, podižu se rampe za skijanje na traci i ostale antiprirodne rekreacije, svuda mora da bude nekakav "sadržaj", zbog restorana se pomjera staza za bicikliste i sve je manje slobodne travnate površine i neopkoljenog drveća. Sa makiške strane, preko puta Lidla su nikle dvije tamne kutijaste zgrade, valjda je nekakav salon, sa lusterima i sportskom opremom. Žive duše tu nema, svrha je nedokučiva i ko zna kakvi su interesi tu oprani. Ono ruglo sa pokušajem izgradnje akva parka samo je odlomilo pristup jezeru i davno ostavljeno iza ograde i zaboravljeno.U ovom kraju sam petnaestak godina, duša boli šta se radi Adi.
October 9, 2025Oct 9 tek sad te dusa boli? dok su otimali plazu i izlazili na setaliste to ti je bilo ok?meni ne smeta sadrzaj sa nbg strane, pogotovo ne decije igraliste i mini skejt parkic (zasto bi ovo nekome smetalo?) tereni treba da postoje, nekad su bili samo betonski tereni, stena i bandzi. prosto urbanizuje se i ada jbg, samo malo neplanski. rampa za skijanje je beskorisna budalastina, bila je i pre na adi, blize restoranu jezero.nego jel' si bio skoro do kosutnjaka, si video sta je sve tamo tek izgradjeno. ima cak i decije igraliste i stena 3x veca nego ona na adi. sto se tice dve kutije slazem se da je bzvz. taj prostor je pre koriscen za festivale, i ta namena mu je skroz ok.
October 9, 2025Oct 9 7 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:tek sad te dusa boli? dok su otimali plazu i izlazili na setaliste to ti je bilo ok?meni ne smeta sadrzaj sa nbg strane, pogotovo ne decije igraliste i mini skejt parkic (zasto bi ovo nekome smetalo?) tereni treba da postoje, nekad su bili samo betonski tereni, stena i bandzi. prosto urbanizuje se i ada jbg, samo malo neplanski. rampa za skijanje je beskorisna budalastina, bila je i pre na adi, blize restoranu jezero.nego jel' si bio skoro do kosutnjaka, si video sta je sve tamo tek izgradjeno. ima cak i decije igraliste i stena 3x veca nego ona na adi.sto se tice dve kutije slazem se da je bzvz. taj prostor je pre koriscen za festivale, i ta namena mu je skroz ok.Nikakva dodatna urbanizacija Ade (ni Košutnjaka) nije OK, tendencija je da bude sve manje zelenog. Ada je jezero, šuma, drvena klupa, trava za bose noge i ćebence, šetnja, bicikl..dovoljno je.Ja bih zabranio ulazak automobilima, kome je daleko druga strana, može vozić da koristi, neka bude električni eto.