Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beograd

Featured Replies

Mrtvo zelenilo.

• Replies 31.7k
  • Views 2.7m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Hvala... Nece trebati hospis niti bilo sta, umro je jutros. (Da ne trolujem vise temu, mozda cemo o tom negde drugde, a najverovatnije nigde.)

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

• Ja bih mu u načelu ovo dozvolio. Naš Zoo vrt je mali, ima šmeka i nostalgije, ali životinje u njemu ne mogu da žive lepo i normalno, skučen prostor, okolna buka, neprirodno stanište. Kad odeš recimo u

Posted Images

5 minutes ago, glibav said:

Mrtvo zelenilo.

Da se pitam ja bih posjek'o sve šume...

On 3. 10. 2025. at 16:17, napadaj said:

Moja mikro lokacija na Zvezdari je odlična, kao i potez između Batutove i Cvetka, kao i između Stanislava Sremčevića do Gospodara Vučića, one iznad Penezića itd, ali veliki deo je baš jeziv zbog količine betona i automobila.

Igram fudbal u balonu u Mis Irbijeve, taj kraj je užasan.

Taj kraj od Batutove i S. Sremčevića pa do Cvetka u oglasima za stanove reklamiraju kao Lion iako ne bih rekao da pripada Lionu.

Inače se slažem da su te mikrolaokacije odlične, i ova iznad Bulevara (Hektorovićeva, Brsjačka i sl.) i ovaj deo ispod Bulevara sve do Vojislava Ilića. Koste Abraševića ulica je u top 3 najlepših ulica u gradu.

Edited by Klonfer

14 hours ago, autsajder said:

Nikakva dodatna urbanizacija Ade (ni Košutnjaka) nije OK, tendencija je da bude sve manje zelenog. Ada je jezero, šuma, drvena klupa, trava za bose noge i ćebence, šetnja, bicikl..dovoljno je.

Ja bih zabranio ulazak automobilima, kome je daleko druga strana, može vozić da koristi, neka bude električni eto.

pa ko je rekao da podrzava izgradnju bilo cega zarad krcenja sume. tendencija je da postoji nekakav sadrzaj za ljude koji su vec dosli u gradski park. ubacili su parkice tamo gde nije bilo drveta. pritom imas one outdoor dzims i trim staze koje fino zalaze u prirodu. meni vise smeta najezda groznih kafica sa 500 mesta od bilo cega sto podstice sportsku aktivnost

Ja podrzavam otvaranje kafana. Blejalista i zvakalista kasicice (toga nema vise. Valjda) jok.

stub.jpg

Dobro je da nije ništa esencijalno za vozove i da tu ispod (bukvalno) nije i improvizovana autobuska stanica.

srpsko "neće valjda"

Stiglo u medije:

U opisu stubova u dostupnoj dokumentaciji nailazi se i na sledeći opis. „Zbog znatno većih horizontalnih uticaja usled temperature, kočenja i seizmičkih uticaja, na stubovima nastaju veliki momenti savijanja. Ugrađena armatura, njene karakteristike, kao i dimenzije samih stubova nemaju dovoljan kapacitet da ponesu navedena opterećenja (42% ispod kapaciteta). Zbog toga je predviđeno da se stubovi ojačaju dodavanjem 30 centimetara novog betona oko obima svih srednjih stubova, uz odgovarajuću novu armaturu“.

link unsure

Helijum mora u tvorza.

I to je tako

predomislila sam se. ne mora u tvorza, nego tu na deponiju, da ga zazidamo u te kocke. tek kad to uradimo,

beograd će prestati da preorava ova pljačkaška nesposobna neurbana stoka.

8 hours ago, pt 2.0 said:

predomislila sam se. ne mora u tvorza, nego tu na deponiju, da ga zazidamo u te kocke. tek kad to uradimo,

beograd će prestati da preorava ova pljačkaška nesposobna neurbana stoka.

Zidanje Skadra modernized

Impresionira me poriv Ćacista da zaseru i zapišaju ovaj grad na svaki mogući način. U Vojvode Šupljikca. Gajevoj i tom kraju svaki zid je pod njihovim grafitom posvećenim rektoru i blokaderima (mada su jedini blokaderi mesecima ispred Skupštine). Dakle imamo Blokaderi smećari (ne razumem šta su zapravo Smećari) Blokaderi teroristi (razumljivo i ozbiljnije) i Blokaderi Piculjići. Očito nešto sa one strane Drine jer za Piculjiće u Srbiji nisam cuo (rimuje se sa Čipuljići). Ne serite mi po gradu i Marš bre pod kamen ispod kojeg ste ispuzali!

javlja mi drugar da kreće seča drveća u parkiću između karađorđeve i i područja gde su nekada bile bus stanice laste i dolazna BASova. i da tu planiraju nekakav parking. tačno?

Edited by đorđe geprat

On 18. 10. 2025. at 13:11, vracharac said:

Impresionira me poriv Ćacista da zaseru i zapišaju ovaj grad na svaki mogući način. U Vojvode Šupljikca. Gajevoj i tom kraju svaki zid je pod njihovim grafitom posvećenim rektoru i blokaderima (mada su jedini blokaderi mesecima ispred Skupštine). Dakle imamo Blokaderi smećari (ne razumem šta su zapravo Smećari) Blokaderi teroristi (razumljivo i ozbiljnije) i Blokaderi Piculjići. Očito nešto sa one strane Drine jer za Piculjiće u Srbiji nisam cuo (rimuje se sa Čipuljići). Ne serite mi po gradu i Marš bre pod kamen ispod kojeg ste ispuzali!

Čuo sam tumačenje da je "Piculjići" zbog Tonina Picule. Zvuči dovoljno glupo da bude istina.