Kampokei Posted April 25 Posted April 25 Jel se meni cini ili su semafori u centru postali neprijateljski nastrojeni prema pesacima? Kao da se ceka mnogo duze nego pre da se predje ulica. Uzgred, cini mi se da su se i pesaci nekako miteleuropizirali i da redje prelaze na crveno.
foto Posted April 25 Posted April 25 8 hours ago, Barti66 said: Skoro da nema zgrade čak i iznad Slavije da nema problem sa podzenim vodama...kako se smanjuje nm tako problem postaje sve veći. Ispod Vračarskog platoa piči zilion potoka i spušta se ka bari Veneciji...isto tako i od Terazijskog platoa ali i sa jugozapadne strane. u dubokom podrumu tanjuga postoji i bunar i tri pumpe koje se pale kada je potrebno. ceo taj greben je nad vodama. 2 2
gospa buba Posted April 25 Posted April 25 8 hours ago, Barti66 said: Skoro da nema zgrade čak i iznad Slavije da nema problem sa podzenim vodama...kako se smanjuje nm tako problem postaje sve veći. Ispod Vračarskog platoa piči zilion potoka i spušta se ka bari Veneciji...isto tako i od Terazijskog platoa ali i sa jugozapadne strane. 10 minutes ago, foto said: u dubokom podrumu tanjuga postoji i bunar i tri pumpe koje se pale kada je potrebno. ceo taj greben je nad vodama. mislim znala sam ja, prichalo se, ali da je bash toliko. vrlo interesantno
Arkadija Posted April 26 Posted April 26 Jedan od brojnih razloga što se stalo sa projektom Tiršova 2 su i podzemne vode. Prilikom gradnje potpuno nelegalne i nestručno projektovane saobraćajnice (vidi se se sa auto-puta) na nekoliko mesta su naleteli na podzemne vode, koje su postale u nekom momentu nadzemne, pa smo ih mi koji tuda prolazimo peške, i videli jasno. Jedan od tih potoka je bio baš silovit. Putanja mu je bila negde iz pravca GAK-a ka dole. Kažu da su nekada mnogi potoci tekli sa vračarskog platoa na dole ka sadašnjoj trasi auto-puta. 1
le petit nicolas Posted April 27 Posted April 27 (edited) mokroluski potok, sa puno pritoka. sa vracarske strane mu je bila jatagan mala, a sa topciderske malesko brdo. stavljen je pod zemlju kad se radio autoput jer je na njegovoj trasi. poz Edited April 27 by le petit nicolas
napadaj Posted May 11 Posted May 11 (edited) Videla se i u Banatu. Drugar slikao. Edited May 11 by napadaj 1 1
Shan Jan Posted May 18 Posted May 18 On 16. 5. 2024. at 11:48, eumeswil said: Jeste pokupili karte za bazen? Jel to bese samo za otvorene i samo za one sa prebivalistem u BGu?
eumeswil Posted May 18 Posted May 18 Jeste, ja se ponadao da će biti omogućeni termini pre 12h, ali jok.
bradilko Posted May 20 Posted May 20 nesto prarimi tu su sve stare fotke bgda. i utisak mi je i iz detinjstva koliko je beograd bio zelen, koliko je bilo drveca sa raskosnim krosnjam. onda dodjem u bgd i vidim onu sablasnu povrsinu od trga republike i odmah me asocira na jednu fotografiju valda glavnog trga u tirani u vreme envera hodze. isto ovde. slicna prica. jednostavno nakaradni ljudi su sve i svja. 2
Recommended Posts