johan nagel Posted January 11 Posted January 11 @билмез Додаш резанце и јунећа супа пс је л’ то мачка само што не умочи бркове
Lucia Posted January 21 Posted January 21 da li je neko nosio staru odecu na reciklazu koja je cista ali nije ispeglana (tj. prilicno je izguzvana)? pitala sam Bing Chat gde da odnesem staru odecu. i na potpitanje "da li sigurno treba da je odeca ispeglana za poslednje dve opcije?" GPT tvdi da mora biti izvukla sam gomilu neke stare odece iz garderobera, ne pada mi na pamet da je peglam (ne peglam ni ovu koju nosim) sta da radim? ima li neko iskustva ili predlog?
makondo Posted January 21 Posted January 21 1 hour ago, Lucia said: da li je neko nosio staru odecu na reciklazu koja je cista ali nije ispeglana (tj. prilicno je izguzvana)? pitala sam Bing Chat gde da odnesem staru odecu. i na potpitanje "da li sigurno treba da je odeca ispeglana za poslednje dve opcije?" GPT tvdi da mora biti izvukla sam gomilu neke stare odece iz garderobera, ne pada mi na pamet da je peglam (ne peglam ni ovu koju nosim) sta da radim? ima li neko iskustva ili predlog? Pre korone to je radio HM, odneseš kod njih u prodavnicu i na osnovu toga dobiješ kao neki vaučer/popust za kupovinu jer si savestan građanin-ka.....ALI poslednji put kad sam pitala, a to je bilo u septembru, rekli su mi da to više ne rade. Za druge ne znam. 1
Lucia Posted January 21 Posted January 21 (edited) ovde su izbirljivi Mapa – Doniranje odeće – Međunarodni festival zelene kulture Green Fest jedni cak traze da odeca ima nalepnicu sa hemijskog ciscenja neki samo prihvataju za decu do 14 godina, neki samo za muskarce. negde moze samo odredjenim danima, negde ne moze postom... a verovatno kao i za H&M nije sve ni azurno ovo je sa mape: Gde reciklirati - Reciklažna mapa Srbije jedino sto se pojavilo za tekstil: LALBA - SRDA u medjuvremenu sam dogovorila sa mamom da ona isfiltrira - ako nesto bude htela njena cleaning lady da uzme (ranije jeste za unuku) a ostatak cu da odnesem jednoj prijateljici koja ima poznanicu koja je skupljala za izbeglice i dalje se bavi humanitarnim radom edit: za H&M bas steta sto vise ne moze, ne treba mi njihov vaucer nego bi mi to bilo najlakse Edited January 21 by Lucia
Lucia Posted January 21 Posted January 21 (edited) 1 hour ago, Lucia said: edit: za H&M bas steta sto vise ne moze, ne treba mi njihov vaucer nego bi mi to bilo najlakse ispravka koju sam dobila od jedne forumasice na DM -> najsvezija info od juce: u H&M ponovo moze da se donese stara odeca - i dobije popust vaucer @makondo Edited January 21 by Lucia 1
vememah Posted January 21 Posted January 21 (edited) Evo ima ovde opširan članak o tome - spominju se prihvatilišta za odrasle, domovi za decu i H&M. Koliko vidim ovde i na donjem linku, ako se donesu najmanje 3 komada polovne odeće H&M daje vaučer s 10% popusta za 1 artikal. Slične objave i za druge prodavnice H&M okačene su u avgustu 2021. na društvene mreže. https://n1info.rs/zeleni-kutak/gde-i-kako-odneti-staru-odecu/ A ima i ova mapa s firmama koje skupljaju razne materijale za reciklažu: https://gdereciklirati.rs/ Edited January 21 by vememah
Lucia Posted January 26 Posted January 26 Najlakse resenje za staru odecu: pozovete Centar za narkomaniju. Dolaze i odnose i drugo, napr. belu tehniku (cak i ako nije potpuno ispravna), namestaj...
I*m with the pilots Posted January 26 Posted January 26 On 24. 1. 2024. at 20:54, vememah said: O cemu se radi ovde, tako je klizav put a ljudi nesvesni toga?
vememah Posted January 26 Posted January 26 (edited) Da, zaleđen je put, to je bio jedan od onih dana s padavinama kad je bilo prelaza iz plusa u minus i oni nisu posuli so na jednu od bitnijih saobraćajnica kojom između ostalog prolaze trolejbusi iz Kneza Miloša ka Banjici pa zato automobili proklizavaju, okreću se i sudaraju. Edited January 26 by vememah 1
goofs Posted January 26 Posted January 26 43 minutes ago, I*m with the pilots said: O cemu se radi ovde, tako je klizav put a ljudi nesvesni toga? Taj fenomen se zove black ice, led obično ostavlja beličastu površinu po kojoj možeš da ga primetiš, no dešava se i ovako da je nema pa je skroz proziran i "nevidljiv". U potpuno nevezanom kontekstu, AC/DC ima album koji se tako zove 2
beatakeshi Posted January 26 Posted January 26 2 hours ago, Lucia said: Najlakse resenje za staru odecu: pozovete Centar za narkomaniju. Dolaze i odnose i drugo, napr. belu tehniku (cak i ako nije potpuno ispravna), namestaj... Da li je to ovaj u Ledinačkoj? https://search.bisnode.rs/rs/386163/centar-za-prevenciju-narkomanije/
SNARC Posted January 26 Posted January 26 3 hours ago, Lucia said: Najlakse resenje za staru odecu: pozovete Centar za narkomaniju. Dolaze i odnose i drugo, napr. belu tehniku (cak i ako nije potpuno ispravna), namestaj... Kada smo bratu u Ns renovirali stan, nismo znali sta cemo sa starim namestajem..Niko se ne javlja na oglase i nece ga ni na poklon a ne dao Bog da smo pomislili da pokusamo da prodamo to. Dobije keva broj nekog kluba lecenih narkomana, dodju momci malim kamionom, vredni, pedantni, pazljivi, ne pricaju mnogo..Ja sam dosao kasnije, nisam znao ko su. Ponudim ih sokom, kafom kad su zavrsili..hoce sok, krenemo u neku sitnu pricu..ja nesto pomenem Vrsac a oni svi "Bili smo mi u Vrscu" . Pitam ih kako im se dopao grad..kaze lik "Nismo mnogo izlazili dok smo bili tamo." Tu sam sabrao dva i dva. Elem, momci su sjajni. tu su zato sto zele da isprave svoje zivote, restartuju sve sto mogu..Za ove u Ns puna preporuka, pretpostavljam da to vazi za sva mesta u kojem takva udruzenja postoje. 5
Recommended Posts