nesha taxista Posted February 21, 2022 Posted February 21, 2022 Da, Yandex se kreće u dobrom smeru. Širi posao, a radi samo s legalnim taksi vozačima.
Lezilebovich Posted February 21, 2022 Posted February 21, 2022 @nesha taxista a u cemu se razlikuju udruzenja ? Sto se neki taksista ukljucuje u neko malo udruzenje od 10 taksista, a ne u pink/lux ? Razumem ove koji voze samostalno, ali ako si vec u udruzenju idi u ono koje ima najvise posla ?
Hermetico Posted February 21, 2022 Posted February 21, 2022 (edited) On 18.2.2022. at 15:39, nesha taxista said: Ustvari je problem u rascepkanosti. Ima više od deset taksi firmi, a svako zna brojeve samo 2 ili 3 udruženja. Tako se često dešava da vi zovete udruženja koja znate, a neka druga imaju vozilo blizu vas, ali vi ne znate broj. Niko ne zna. Sve studije posmatraju taksi kao jedinstven sistem. E. ali kad ja to kažem mušterijama mnogi kažu kako hoće više firmi, konkurenciju itd. E, pa rascepkanost je u suprotnošću sa efikasnošću. Praksa je to pokazala. Ta 2-3 udruženja imaju npr čitač za kartice, kakvu-takvu kontrolu kvaliteta i slično. Cene nisu problem, od Bogoslovije do Neimara je 450din to jeste malo jeftino. Ali haos na tržištu jes problem, pritom taksija nema ni na ulici ako čekaš, na stanicama... Pričam kao svakodnevna mušterija, ja imam budžet za taksi koji smatram nvesticijom. I prilično okej iskustva kad ga uhvatim. Samo da se standardizuje i učini dostupnim Edited February 21, 2022 by Hermetico
Tihajeza Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 Na Bulevaru postavljeni podzemni kontejneri za reciklažu, na mestu običnih podzemnih za komunalno đubre, a pored postavljen starinski nadzemni. E sad, koja je fora sa bacanjem svog reciklažnog otpada u istu rupu? Plastika, limenke, papir, čepovi, sve đuture ide u ovo:
đorđe geprat Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 (edited) to je valjda, umesto zelenih kesa. a i da se ne mrcvari narod preteranim ramišljanjem gde šta da stavi. Edited February 22, 2022 by djordje geprat
Tihajeza Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 Just now, djordje geprat said: to je valjda, umesto zelenih kesa. a i da se ne mrcvari narod preteranim ramišljanjem gde šta da stavi. Pa evo ja na primer nisam čula za zelene kese, kao ni 90% ljudi. Dođe, pročita šta piše na kontejneru i ubaci sve to pomešano. Sumnjam da se tako nešto podrazumeva. Ako su već morali da pojasne šta se baca, napisali bi i naglasili za kese.
đorđe geprat Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 ovde kod mene u rakovici su postavili kontejnere za obično đubre, flaše, papir, plastiku i metal. 5 komada. očekuju da će naš mile™ da gleda šta je nacrtano pa da razvrstava. ja samo staklo bacam u predviđeno. ostalo reckirabilno (jel' ispravno?) u zelenu kesu pa jednom nedeljno pored kontejnera.
jms_uk Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 (edited) 10 hours ago, Tihajeza said: Dođe, pročita šta piše na kontejneru i ubaci sve to pomešano. Mozda su kupili tehnologiju za razvrstavanje tog otpada? Ima i ovde negde kod mene da se sve (papir, plastika, staklo) baca u isti. A negde su odvojeni. Edited February 22, 2022 by jms_uk
laser lotus Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 Prije 15tak godina je EU dala neke pare vezano za reciklažu, čini mi se da je Kraljevo bilo u pitanju, pa su postavljeni različiti kontejneri za svaki tip otpada, idila. Jedini problem je bio što je na kraju sadržaj svih kontrjnera završavao na istoj deponiji, pomješan, jer nije postojalo ništa što bi taj otpad recikliralo. 2
x500 Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 1 hour ago, laser lotus said: Prije 15tak godina je EU dala neke pare vezano za reciklažu, čini mi se da je Kraljevo bilo u pitanju, pa su postavljeni različiti kontejneri za svaki tip otpada, idila. Jedini problem je bio što je na kraju sadržaj svih kontrjnera završavao na istoj deponiji, pomješan, jer nije postojalo ništa što bi taj otpad recikliralo. Vidis, to je dobro zato sto ljudi trebaju da se naviknu, vaspitaju, da razvrstavaju otpad. Kada se to desi i postigne odredjeni procenat onda reciklaza ima smisla. Imao sam prilike da vidim na zapadu kako se staklo razvstava u 3 grupe prema boji: prozirno, zeleno i ostalo. Ti kontejneri se prazne za sada u jedan kamion i sve se vodi kao braon staklo, za sada. 1
x500 Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 (edited) 23 minutes ago, slepa živana said: nema od toga ništa Ima ima. Mozda ne za nas, zato sto se matori pas tesko moze nauciti novim trikovima. Ali je buducnost, deca, ovde presudna. Oni nauce od malih nogu sta se i kako razvstava i to im postane sasvim normalno. Secam se kada sam 2006 godina u GR na moru bacao sve u jedan kontejner. Imao sam ogromnu nelagodu. U tom trenutku imao sam vec 5 godina djubretarenja iza sebe i stara navika mi je postala strana. Edited February 23, 2022 by x500 1
slepa živana Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 4 minutes ago, x500 said: Ima ima. Mozda ne za nas, zato sto se matori pas tesko moze nauciti novim trikovima. Ali je buducnost, deca, ovde presudna. Oni nauce od malih nogu sta se i kako razvstava i to im postane sasvim normalno. Secam se kada sam 2006 godina u GR na moru bacao sve u jedan kontejner. Imao sam ogromnu nelagodu. U tom trenutku imao sam vec 5 godina djubretarenja iza sebe i stara navika mi je postala strana. na nas i mislim. eu da pare, mi naštampamo majice i brošure ostalo pokrademo i nastavimo da se ponašamo kao imbecili što i jesmo. nedostaci inkluzivnih politika 5 1
papapavle Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Rešenje je očigledno, prepustiti robotski posao razvrstavanja robotskim sistemima.
Recommended Posts