Moonwalker Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 (edited) 7 minutes ago, gospa buba said: saobracajno reshenje je posledichno kompletna tragedija. ako je neko mislio da je ono pre bilo katastrofa, vara se. ovo jeste katastrofa. Kako to funkcionise u praksi sad? Je li ide saobracaj u oba smera iz Savske pored spomenika? Moze li da se skrece u oba smera iz Nemanjine? Ide li GSP tuda (tramvaji), bese neka bus stanica uz samu Zelzenicku pre napred od one taksi stanice, da li ka Sremcici ili nesto slicno? Ako je previse znakova pitanja, preskoci Edited January 30, 2021 by Moonwalker
gospa buba Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 ide sve ali ne znam kako. stajali smo nekom 53kom 15 minuta u pokushaju ka zelenom vencu. ako je tako subotom u tri u pandemiji, zamisli shta ce da bude sredom.okretnica je sada negde u nigde, u bnv, ali ne znam gde autobusi uopshte izlaze na penezica. par puta sam sa nbgd izlazila preventivno kod durmitorske, da se ne vracam preko njive ko zna odakle.sent from bubamoto 1
Kundera Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 3 hours ago, morgana said: odlican nebojsa milenkovic na n1 o spomeniku Bacio sad pogled, i eto , on ponavlja po hiljaditi put izrecenu neistinu o ulozi Nediceve Srbije u istrebljenju Jevraja u Srbiji i povezivanju njegovog rezima sa logorom u Sajmistu.
Frile Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 To zaista nije korektno prema gospodinu Nediću! (a nije ni bitno kada se priča o spomeniku) 1
Kundera Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 1 minute ago, Frile said: To zaista nije korektno prema gospodinu Nediću! (a nije ni bitno kada se priča o spomeniku) Nije korektno prema istorijskog istini pre svega.
Frile Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 1 minute ago, Kundera said: Nije korektno prema istorijskog istini pre svega. Slažem se (očekivao sam taj odgovor) ali je savršeno nebitno u kontekstu priče o spomeniku.
Kundera Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 48 minutes ago, Frile said: Slažem se (očekivao sam taj odgovor) ali je savršeno nebitno u kontekstu priče o spomeniku. Pa ko je onda tu kriv, ja ili vrli istoricar umetnosti koji to u emisiji spominje? Msm u emisiji o spomeniku Stefanu Nemanji, dosli su i do "zlocinackog cetnickog pokreta".
Caligula Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 3 minutes ago, Kundera said: Pa ko je onda tu kriv, ja ili vrli istoricar umetnosti koji to u emisiji spominje? Msm u emisiji o spomeniku Stefanu Nemanji, dosli su i do "zlocinackog cetnickog pokreta". Ma jok brt to su bili redom filantropi nego ih propaganda unisti
Arkadija Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 A zar se, inače, svaka rasprava ne završi sa partizani vs. četnici 3
Kundera Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 1 minute ago, Caligula said: Ma jok brt to su bili redom filantropi nego ih propaganda unisti Ko?
Hamlet Strašni Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Aj nemojte o partizani četnici i slično...
pacey defender Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 (edited) Ovo suludo rešenje sa fosnom je nastalo jer su najveći popločani deo trga vozdigli sa sve četiri strane. Ne znam zbog čega su se odlučili na to rešenje - mogli su sve ostaviti u nivou ili ako postoji pad na neku stranu, da to reše nekom prigodnom kaskadom. Ovako kako sada stoji ulaz u zgradu železničke stanice je su-lu-do. Ne znam kako to može da se popravi - verovatno će postaviti neki metalni most celom širinom stepeništa. Da ruše ili menjaju nešto sada ne može. Sam trg bi izgledao još i ok da nije ogromnog spomenika. Dominira skroz nepotrebno - moglo se to naprvaviti diskretnije ali onda ne bi mogla da se pumpa nacionalna mitomanija i budže fakture. Btw, ne može Vučić da padne na ovakvim stvarima, sve dok gradi™ siguran je. Sa trgom se sve svelo na estetiku i dileme je li trebao mač ili krst. Pogrešan fokus - glavno treba da bude, što krijete cenu. Edited January 30, 2021 by pacey defender 2
Caligula Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 (edited) 7 minutes ago, pacey defender said: Ne znam kako to može da se popravi Lako, daju milenijum timu kintu da digne komplet zgradu zeleznicke dva metra uvis od toga naprave spektakl Edited January 30, 2021 by Caligula 2
Kampokei Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Nisam bio uzivo, ali sam gledao fotke. Trg mi izgleda nekako postsovjetski. Tu je golem prostor, jos uvek praznjikav, i vrlo moguce da se to biti jos neko vreme. Spomenik takav kakav je, a iza njega precista i preumivena, a opet nekako depresivna bivsa stanica. Jer, kako i ne bi bila, kad ne sluzi nicemu. Pridnjestrovlje meets Belorusija meets Kazahstan. Mooozda ce to delovati malo drugacije kad se stanici nadje neka namena. 1
Recommended Posts