kud u maglu Simoviću Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 (edited) retvitovao te je bugarin georgijev sa komentarom🔝 a tek sam posle video i fb viral, eminentni književnici... jednom rečju preostala elita Edited January 28, 2021 by kud u maglu Simoviću
foto Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 pa ok. kaligula je lepo objasnio spomenik uz pomoc teorije forme. veoma razumljivo svakom na tw i fb. ono o mmf i feng-suiju je za one koje to zanima. zasto se svi pitaju zasto spomenik nije u vinklu? zato sto im smeta, pravi im nelagodu, neizvesnost, cekaju da se preturi na nos...
Taihoskopija Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 A Vladimir Gajić nije zadovoljan analizom i ima poriv da nešto upadljivo smatra onuda.
foto Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 hvala Tahi. jos samo ja da se snadjem sa hronologijim twitera... 1
jackruby Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 "Sam koncept je prosto razvaljena predstava Srba o samima sebi u postkomunističkoj potrazi za identitetom." Mislim da je ovu rečenicu prvo napisao a da je onda počeo smišljati umetničke i estetske promašaje na spomeniku.
Taihoskopija Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Pa to i vrišti prvo kad ga pogledaš, baš odaje utisak turbo-folk nesnađenosti i nasađenosti na nešto što nije stvarna i nije "organski" proživljena istorija i vrednost koja se nalazi u kolektivno nesvesnom čoveka sa ovih prostora, nego iskorenjeni kič narativ savremenika i falsifikat. 3
Caligula Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 40 minutes ago, Taihoskopija said: A Vladimir Gajić nije zadovoljan analizom i ima poriv da nešto upadljivo smatra onuda. Usra me covek. Nego sto se javljaju desnicari jbt, sad citm komentare, uvredljive. Ovo mi je poslednji put da budem javna licnost
Caligula Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 24 minutes ago, jackruby said: "Sam koncept je prosto razvaljena predstava Srba o samima sebi u postkomunističkoj potrazi za identitetom." Mislim da je ovu rečenicu prvo napisao a da je onda počeo smišljati umetničke i estetske promašaje na spomeniku. Pa to i jeste poenta. Ove tone bronze koje nikako da padnu na nos a sve iscekujes da padnu, ovo potpuno razvaljeno postolje koje je sve samo ne temelj bilo cega postojanog i stabilnog - meni je to slika Srbje 2021ve. Gomila neke simbolike za male Perice sa jedne i podsvesna nakrivljenost i kataklizmicnost sa druge strane. Nemojmo se zajebavat, ovo je em ruglo em sranje em bacen novac. 8
Arkadija Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Ahaha, Vladimiru Gajiću , advokatu, se sviđa ovo čudo? Ili ne mogu da ispratim nit na tw?
Djuro Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 36 minutes ago, Caligula said: Pa to i jeste poenta. Ove tone bronze koje nikako da padnu na nos a sve iscekujes da padnu, ovo potpuno razvaljeno postolje koje je sve samo ne temelj bilo cega postojanog i stabilnog - meni je to slika Srbje 2021ve. Gomila neke simbolike za male Perice sa jedne i podsvesna nakrivljenost i kataklizmicnost sa druge strane. Nemojmo se zajebavat, ovo je em ruglo em sranje em bacen novac. cekaj, a sta drugo bi moglo da bude? naravno da je to slika danasnje Srbije i ono cemu Srbija stremi. (stremi? wtf) isto kao sto je to bila Velika Skola onomad, ili izgradnja Narodnog Pozorista, ili spomenik Knezu Mihailu u svoje vreme, ili whatever. i nije samo spomenik problem, vec ceo trg: katastrofalne proporcije, kombinacija "trave" i betona, broj bandera i stubova, totalno sjeban saobracaj preko/pored trga - apsolutno sve. "sharmatni" haos, preskupi kitsch, koji - pri tome - nicemu ne sluzi. jbga. to smo mi, to je nase pravo lice.
Taihoskopija Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 @Arkadija Da, on je to monarhija domaćinski desno, pa verovatno ta perspektiva, samo što bih ja posebno popizdela da sam desno i da mi ovo naprave od duhovne vertikale, ali je njemu lepo. Mislim da ima i nastavak. 2
Caligula Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Gajic ne kapira da ne govorim o simbolici (slem) nego o likovnim elementima i njihovoj interkciji (lopta, upitna vertikala, razudjen temelj)... nisam se dalje udubljivao niti bi se prepirao sa njim, drag mi je covek @Djuro pa to je periferija stvari koja upotpunjuje ovo na sredini. Slazem se, sve ovo je nasa slika.
Recommended Posts