Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted (edited)

retvitovao te je bugarin georgijev sa komentarom🔝

a tek sam posle video i fb viral, eminentni književnici...

jednom rečju preostala elita

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

pa ok. kaligula je lepo objasnio spomenik uz pomoc teorije forme. veoma razumljivo svakom na tw i fb. ono o mmf i feng-suiju je za one koje to zanima.

zasto se svi pitaju zasto spomenik nije u vinklu? zato sto im smeta, pravi im nelagodu, neizvesnost, cekaju da se preturi na nos...

Posted

A Vladimir Gajić nije zadovoljan analizom i ima poriv da nešto upadljivo smatra onuda. 

Posted

hvala Tahi.

jos samo ja da se snadjem sa hronologijim twitera...

• +1 1
Posted

"Sam koncept je prosto razvaljena predstava Srba o samima sebi u postkomunističkoj potrazi za identitetom."

Mislim da je ovu rečenicu prvo napisao a da je onda počeo smišljati umetničke i estetske promašaje na spomeniku.

Posted

Pa to i vrišti prvo kad ga pogledaš, baš odaje utisak turbo-folk nesnađenosti i nasađenosti na nešto što nije stvarna i nije "organski" proživljena istorija i vrednost koja se nalazi u kolektivno nesvesnom čoveka sa ovih prostora, nego iskorenjeni kič narativ savremenika i falsifikat. 

• +1 3
Posted
40 minutes ago, Taihoskopija said:

A Vladimir Gajić nije zadovoljan analizom i ima poriv da nešto upadljivo smatra onuda. 

Usra me covek.

Nego sto se javljaju desnicari jbt, sad citm komentare, uvredljive.

Ovo mi je poslednji put da budem javna licnost :isuse:

Posted
24 minutes ago, jackruby said:

"Sam koncept je prosto razvaljena predstava Srba o samima sebi u postkomunističkoj potrazi za identitetom."

Mislim da je ovu rečenicu prvo napisao a da je onda počeo smišljati umetničke i estetske promašaje na spomeniku.

Pa to i jeste poenta.

Ove tone bronze koje nikako da padnu na nos a sve iscekujes da padnu, ovo potpuno razvaljeno postolje koje je sve samo ne temelj bilo cega postojanog i stabilnog - meni je to slika Srbje 2021ve. Gomila neke simbolike za male Perice sa jedne i podsvesna nakrivljenost i kataklizmicnost sa druge strane.

Nemojmo se zajebavat, ovo je em ruglo em sranje em bacen novac.

• +1 8
Posted

Ahaha, Vladimiru Gajiću , advokatu, se sviđa ovo čudo? Ili ne mogu da ispratim nit na tw?

Posted

dajte taj gajin tvit

Posted
36 minutes ago, Caligula said:

Pa to i jeste poenta.

Ove tone bronze koje nikako da padnu na nos a sve iscekujes da padnu, ovo potpuno razvaljeno postolje koje je sve samo ne temelj bilo cega postojanog i stabilnog - meni je to slika Srbje 2021ve. Gomila neke simbolike za male Perice sa jedne i podsvesna nakrivljenost i kataklizmicnost sa druge strane.

Nemojmo se zajebavat, ovo je em ruglo em sranje em bacen novac.

cekaj, a sta drugo bi moglo da bude? naravno da je to slika danasnje Srbije i ono cemu Srbija stremi. (stremi? wtf)

isto kao sto je to bila Velika Skola onomad, ili izgradnja Narodnog Pozorista, ili spomenik Knezu Mihailu u svoje vreme, ili whatever. 

i nije samo spomenik problem, vec ceo trg: katastrofalne proporcije, kombinacija "trave" i betona, broj bandera i stubova, totalno sjeban saobracaj preko/pored trga - apsolutno sve.

"sharmatni" haos, preskupi kitsch, koji - pri tome - nicemu ne sluzi.

jbga. to smo mi, to je nase pravo lice.

Posted

@Arkadija

Da, on je to monarhija domaćinski desno, pa verovatno ta perspektiva, samo što bih ja posebno popizdela da sam desno i da mi ovo naprave od duhovne vertikale, ali je 

njemu lepo. :sleep:

Mislim da ima i nastavak. 

• Haha 2
Posted

Gajic ne kapira da ne govorim o simbolici (slem) nego o likovnim elementima i njihovoj interkciji (lopta, upitna vertikala, razudjen temelj)... nisam se dalje udubljivao niti bi se prepirao sa njim, drag mi je covek :fantom:

@Djuro pa to je periferija stvari koja upotpunjuje ovo na sredini. Slazem se, sve ovo je nasa slika.