Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Redoran said:

Mislim da si na dobrom tragu. Dosta sam koristio taksi dok sam živeo u Beogradu a i nakon odlaska, i čini mi se da je kancer krenuo da se nekontrolisano širi. Nekada su postojala tri zlatna pravila: ne ulaziš u Beotaxi, ni za živu glavu ne ulaziš kod onih kriminalaca koji se nazivaju "slobodnjacima", i nikada, baš nikada, ne prilaziš taksi stajalištima na železničkoj i autobuskoj stanici. Sve drugo je manje-više pristojno funkcionisalo. Sad sve više čitam na forumu i čujem od prijatelja da pravila gotovo da nema nego kako ta zapadne, zapalo te je. Da li će da dođu na poziv ili neće, da li će da prihvate da na aerodromu voze onaj najmanji vaučer od 1400 din ili neće, da li će uključiti taksimetar ili neće, da li će ti naplatiti 800 dinara od Sajma do Brda itd. itd. Stranci bukvalno imaju 90% šanse da budu izvaćareni i to ne samo na aerodromu nego svuda. Čujem i da su udruženja koja su nekada bila na dobrom glasu počela da boluju od ovih boljki. Taksi je bukvalno jedino upozorenje koje dajem braći Turcima koji prvi put posećuju Beograd pa mi traže savete i preporuke.

Na kraju sam batalio sve to i sad rentiram auto kad dolazim, makar i na dva dana. Malo me keca parkiranje ali sve je bolje od akanja sa ovima. Tu mora da se uvede neki red jer ovo više nema nikakvog smisla.

Ja beotaxi zovem 40 godina. Tj iz kuće se zove. Nikada ali nikada me nisu pokrali. Uvek ista cena. Sada ih zovem preko vibera. 

Generalno, uvek zvati taksi i nećeš imati problem. Na kvaku samo u ekstremnim slučajevima. 

Zovem i kar go, ali samo kada hoću da uštedim. Kada žurim taksi jer brže stižu i bolje znaju grad. Pola kar go vozača sa kojima sam se vozio je bilo prilično nesigurno...

Posted

Danas sam zbog tog nečeg što rade na Starom mostu bila prinuđena da tramvajem idem preko mosta na Adi. Leptejebo, ovo je namenjeno isključivo za turističko razgledanje grada, ne daj bože, da ideš na posao ili da ti se žuri. Dakle, brzina tramvaja je oko 15-20 km na sat, na nekoj raskrsnici sa linijom 13, na platformi za penjanje na most kod hipodroma se nalaze 3 semfora, i na svakom smo stajali bar 3 minuta. Onda se voziš, pređeš na NBG i onda mora da se kruži onoliko oko buduće autobuske stanice, da bi se ušlo u Jurija Gagarina. :isuse: :isuse: :isuse: 

Kad sam se vratila istim putem, zateknem na Cvetnom trgu ovaj novi "dragulj"  uvidu stripa o NOB-u.

spacer.png

Posted
3 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

ja ozbiljno razmatram da si uznem jednu masku

😷

Od utorka veče imam užasnu glavobolju sa povraćanjem. Juče kao malo prošla, danas mi opet muka. Ne liči na virus a ni na migrenu classic.

Počinjem da tripujem ima li ikakve veze sa tim... :unsure:

I 1 skroz cheesy & lame internetska anti-taksistička fora kao dokaz da su toksini in the air, budući da mi je ova glupost super-smešna... 

20191026_134030.jpg.3e11414166e5a57b4a1c5a5fcf854522.jpg

Posted
3 hours ago, ToniAdams said:

Sinoć sleteo i uzeo taksi na pultu. Ljudi koji tamo rade bili maksimalno ljubazni i iscimali se da pronađu kolika je cena do moje vukojebine. Dvoumili se pošto sam negde na granici i iako sam rekao da slobodno stave višu, stavili nižu. Taksista je u startu primetio da je malo, pa sam mu rekao da naplati koliko želi. Na kraju me taksi posle ponoći izašao možda sto din više nego što mi taksimetar otkuca u toku dana. Stvarno sam zadovoljan, ne ulazeći u sve što se dešavalo u vezi sa taksistima.

Ali vazduh, ljudi.

Sa jednog na drugi kraj grada nije metra bilo bez smoga. Ovo nikad nisam video. Naravno, čim sam došao gajbi, odmah morao uzeti sprej za astmu. Koji inače ne koristim. Jutros na aplikaciji vidim debelo crveni alarm, skoro pa maksimum, 182 od 200. Ne sme se napolje bez maske.

Ne znam ljudi. Bukvalno sam sablaznut kao nikad do sada. Ne znam koja je šansa da većina dece nema ozbiljne posledice od svega ovoga. A još nije počela sezona loženja na ugalj i stare gume.

Razmaženi gastarbajter

Posted
54 minutes ago, Redoran said:

Sve stoji ali to je posao vlasti a ne korisnika. Korisnici idu tamo gde ih manje košta i ne može im se zameriti što brane svoju odluku da to urade. To je racionalna odluka. Vlast je ta koja se ponaša neracionalno i kriminalno u domenu regulacije taksi prevoza odnosno regulacije bilo čega.

Slazem se, ali ovde imamo diskusiju posto odredjeni broj korisnika ne zeli da se divlji taksi tretira kao divlji taksi, jer to njima (trenutno) odgovara.

Posted
1 hour ago, zorglub said:

Hvala qu da je neko primetio, već sam mislio da sam se profinio pod stare dane. Da, nepodnošljivo je, a tek kad kreneš od aerodroma ka Šimanovcima, njive gore već 10ak dana. Džaba bezolovni, džaba euro-norme kad je milion automobila na ulicama. I zašto je petkom jbn armagedon?

To sa paljenjem njiva je poseban wtf. U stvari nije, nego klasicna srpska posla, od vlasti do tog seljaka koji pali. Izmedju ostalog je i za zemlju bolje da se ostaci usitne i da istrule (djubrivo). Naravno naseg seljaka drzava objektivno kara vise od njegovog kolege iz EU, tako da mu je teze da npr. nabavi adekvatnu opremu da njivu sredi kako treba i kako je u njegovom interesu. I tako onda, on odlucuje da mu je svejedno sto ce neko eventualno da pogine dok vozi po putu gde se ne vidi prst pred nosom.

Posted (edited)
3 hours ago, ToniAdams said:

Dosta je sve nadrealno i meni neobjašnjivo. Ali verujem da se može vrlo brzo utvrditi.

Navodno ovi vremenski uslovi znatno utiču na zadržavanje čestica iz izduvnih gasova u vazduhu...

Edited by mraki
Posted
32 minutes ago, Venom said:

Slazem se, ali ovde imamo diskusiju posto odredjeni broj korisnika ne zeli da se divlji taksi tretira kao divlji taksi, jer to njima (trenutno) odgovara.

Oni su udruzenje gradjana koje pruza medjusobnu pomoc na drumu. Zakon se postuje :fantom:.

Posted
1 hour ago, Venom said:

Egoizam ljudi koji se voze taksijem je već odavno poslovična kategorija. Bez trunke stida će tražiti od taksiste da ih vozi petoro kako bi oni uštedeli za još jedno vozilo, tražiće da vozi prebrzo zato što su se oni uspavali, da ih čeka blokirajući saobraćaj makar i nasred raskrsnice, a ne recimo 20 metara dalje, da skrene preko 2 pune linije samo da bi oni uštedeli koji dinar na dužini relacije ... 

Posted
22 minutes ago, Lezilebovich said:

Oni su udruzenje gradjana koje pruza medjusobnu pomoc na drumu. Zakon se postuje :fantom:.

Ne poštuje se. Udruženje građana ne može zakonski da vrši prevoz putnika, radnici koji na tome rade moraju biti prijavljeni i socijalno i penziono osigurani, a i samo članstvo u udruženju može biti uz potpis i podatke, a ne klik sa telefona. 

Marketinške priče i simpatije na stranu - radi se o taksi prevozu i to u ovom slučaju divljem. 

Posted
54 minutes ago, Venom said:

To sa paljenjem njiva je poseban wtf. U stvari nije, nego klasicna srpska posla, od vlasti do tog seljaka koji pali. Izmedju ostalog je i za zemlju bolje da se ostaci usitne i da istrule (djubrivo). Naravno naseg seljaka drzava objektivno kara vise od njegovog kolege iz EU, tako da mu je teze da npr. nabavi adekvatnu opremu da njivu sredi kako treba i kako je u njegovom interesu. I tako onda, on odlucuje da mu je svejedno sto ce neko eventualno da pogine dok vozi po putu gde se ne vidi prst pred nosom.

Hajde, druze, nemoj drzati lekcije iz poljoprivredne proizvodnje ljudima koji stotinama godina povremeno pale svoje njive da bi pepeo koji ostane posle paljenja "osvezio" zemlju koja se vremenom isposti zbog stalne proizvodnje zasejane kulture. Sve si ti u pravu oko paljenja njiva pored puta ali vikipedija te ne cini strucnijim od seljaka koji odrzava svoju njivu, docim si ti njivu video samo kroz prozor auta ili aviona.

Posted

Paljenjem se unistava i seme i ostaci korova koje ostaju rasuti po njivama nakon zetve. Ambrozije sad po njivama ima toliko da je pitanje vredi li se uopste boriti protiv nje.

Posted

Dajte statistiku prinosa kod nas vs u nekoj zemlji gde se ne pali, inače je besmisleno. A ako su prinosi marginalno bolji a ekologija pati, jasno je šta treba raditi.

Srpski seljaci su i inače piromani koji pale sve živo, tako da ne kupujem teoriju o tome da je to bolje za njive dok neko ne prezentuje dokaze. 

Posted (edited)
2 hours ago, teacher said:

Razmaženi gastarbajter

Ma gde razmažen, evo na nekoliko sajtova u opisu trenutne situacije piše da je vazduh u Beogradu najzagađeniji na svetu.

Još kažu da pored žitelja Beograda "jako zagađen vazduh" udisali su stanovnici Subotice, Pančeva, Novog Sada i Beočina. Jedino da se sad kao ptice svi zajedno selimo na jug.

Edited by nesha taxista
Posted
48 minutes ago, nesha taxista said:

Egoizam ljudi koji se voze taksijem je već odavno poslovična kategorija. Bez trunke stida će tražiti od taksiste da ih vozi petoro kako bi oni uštedeli za još jedno vozilo, tražiće da vozi prebrzo zato što su se oni uspavali, da ih čeka blokirajući saobraćaj makar i nasred raskrsnice, a ne recimo 20 metara dalje, da skrene preko 2 pune linije samo da bi oni uštedeli koji dinar na dužini relacije ... 

A siroti taksisti iz nekih razloga moraju da se povinuju prohtevima takvih musterija, kao sto gradjani Beograda moraju da trpe maltretiranje taksista dok blokiraju grad?