Hamlet Strašni Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 problem je u sledecem. gup kaze sledece>11.8. Pravila za rekonstrukciju objekataRekonstrukcija objekta podrazumeva: - sanaciju dotrajalih konstruktivnih delova objekata, - adaptaciju objekta u smislu promene namene dela objekta, - podelu ili spajanje pojedinih funkcionalnih delova objekta, - zamenu instalacija, uređaja, postrojenja i opreme. Rekonstrukcija se dozvoljava u okviru postojećeg gabarita, bez njegove izmene ili bilo kakvog proširenja. Dozvoljava se prenamena postojećeg stambenog prostora i pomoćnih prostora u objektu u poslovni prostor. Dozvoljava se prenamena postojećih tavanskih prostora i pomoćnih prostora u objektu adaptiranjem u korisni stambeni prostor, bez promene visina i drugih geometrijskih odlika krova. Svi radovi na promeni namene u objektu moraju biti u saglasnosti sa Zakonom o održavanju stambenih objekata i Zakonom o planiranju i izgradnji. To se tumaci da nije dozvoljena obrnuta prenamena, tj sekretarijat je odbio da izda informaciju o lokaciji kojom bi se to odboriloMinistarstvo je dalo misljene da ono ne vidi razlog zasto to ne bi moglo, ali njihovo misljenje nije obaveyujuce, a cesto zna da bude i besmisleno...Za clan 145 zakona o planiranju nje bitno da li je sa ili bez radova, svakako treba to resenje samo se dokumentacija razlikuje
Аврам Гојић Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 sud odbija da mi da pecat pravosnaznosti na ostavinu, kazu da nemaju vremena i da dodjemo pocetkom septembra.neki savet?
nautilus Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) prvo napisi urgenciju pa ako ne bude reseno u dogledno vreme onda pisi prituzbu na rad sudije. cuj nema vremena, to je glupost.edit: dok bude reseno o tome, vec ce doci septembar. beket uzivo. Edited August 6, 2013 by nautilus
Аврам Гојић Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 kao, nije radila pisarnica, nakupilo se predmeta...
Tresko Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 kao, nije radila pisarnica, nakupilo se predmeta...Pa šta tebe briga za to. Vidi kad predsednik suda prima stranke, i pravac tamo i žali se. Čuj, nakupilo se predmeta. Pa njima se nakuplja već decenijama, kao da je to nešto novo. A to je posao od 1 minuta. Barabe.
Аврам Гојић Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 nista, preticu im novinama. realno mi nije bitno ali ne volim da me zajebavaju.
fragand Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) kod promene namene ide pomenuti clan 145ako je samostalni objekat i nije neki problemako je objekat u sklopu neke zgrade poslovno stambene tu je vec problem zato sto se dozvola izdaje na osnovu povrsine parcele ( da li broj jedinica ili povrsine poslovnog i stambenog prostora se definisu na takav nacin)i naravno uskladjivanje sa lokalnim planskim dokumentimaprava adresa je lokalni urbanizamuslovno uzeti ovo sto sam napisaoe: i ako ne treba rekonstrukcija (sto je malo verovatno) jednostavno jeako treba ide i projektna dokumentacija (ovde cini mi se da moze skraceni postupak) Edited August 6, 2013 by fragand
Čutura Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 kako se najbolje izboriti sa internet operaterom koji vec dva meseca ne nalazi za shodno da mi zameni ruter, posto mi je treceg avgusta istekla ugovorna obaveza ja cu ovih dana otici po mik, medjutim u medjuvremenu mi je stiglo n opomena za neizmireni dug za ta dva poslednja meseca, da li mogu da me uslovljavaju placanjem tih racuna da bi mi dali mik, i ako mogu kako da im trazim povracaj te love, nije neka al im ne bi ostavio iz principa.
mire Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 da li srednjoskolac, petnaestogodisnjak, moze, uz redovno skolovanje, da radi po, npr, ugovoru o delu ili nesto slicno?
Hamlet Strašni Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 1. Uslovi za zasnivanje radnog odnosa Član 24 Radni odnos može da se zasnuje sa licem koje ima najmanje 15 godina života i ispunjava druge uslove za rad na određenim poslovima, utvrđene zakonom, odnosno pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova (u daljem tekstu: pravilnik).Pravilnikom se utvrđuju organizacioni delovi kod poslodavca, vrsta poslova, vrsta i stepen stručne spreme i drugi posebni uslovi za rad na tim poslovima.Pravilnik donosi direktor, odnosno preduzetnik.Obaveza donošenja pravilnika ne odnosi se na poslodavca koji ima pet i manje zaposlenih. Član 25 Radni odnos sa licem mlađim od 18 godina života može da se zasnuje uz pismenu saglasnost roditelja, usvojioca ili staraoca, ako takav rad ne ugrožava njegovo zdravlje, moral i obrazovanje, odnosno ako takav rad nije zabranjen zakonom.Lice mlađe od 18 godina života može da zasnuje radni odnos samo na osnovu nalaza nadležnog zdravstvenog organa kojim se utvrđuje da je sposobno za obavljanje poslova za koje zasniva radni odnos i da takvi poslovi nisu štetni za njegovo zdravlje.Troškove lekarskog pregleda za lica iz stava 2. ovog člana koja su na evidenciji nezaposlenih koju vodi republička organizacija nadležna za zapošljavanje - snosi ta organizacija.
nautilus Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 (edited) radna sposobnost se stice sa 15 godina. moze biti u punom radnom odnosu.edit: `amlet brzi i precizniji Edited August 11, 2013 by nautilus
slepa živana Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 radna sposobnost se stice sa 15 godina. moze biti u punom radnom odnosu.e da sam ovo znala u sedmom osnovne, sad bi bila u penziji :D
Recommended Posts