Uskebasi Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 Ono sto me interesuje je da li ce i kako naslednici, supruga i dva maloletna deteta (od imovine imaju samo vlasnistvo nad trecinom kuce u kojoj i zive, deca primaju minimalnu penziju, a supruga radi za minimalac) morati da nadoknade taj dug.Znam da su podaci sturi, ali me interesuje sta se generalno desava u slicnim slucajevima i kako se naplacuje dug.Unapred hvala!Usled smrti vlasnika radnje postupak se prekida, dok naslednici ne preuzmu postupak, odnosno dok ih sud, na predlog suprotne strane, ne pozove da preuzmu postupak. Vlasnik radnje odgovara celokupnom imovinom, kao fizičko lice (jer radnja nema svojstvo pravnog lica), a njegovi naslednici odgovaraju za njegove obaveze do visine vrednosti nasleđene imovine. Link to comment
Nesh Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 Usled smrti vlasnika radnje postupak se prekida, dok naslednici ne preuzmu postupak, odnosno dok ih sud, na predlog suprotne strane, ne pozove da preuzmu postupak. Vlasnik radnje odgovara celokupnom imovinom, kao fizičko lice (jer radnja nema svojstvo pravnog lica), a njegovi naslednici odgovaraju za njegove obaveze do visine vrednosti nasleđene imovine.Hvala na odgovoru. Link to comment
cmrlj Posted July 21, 2012 Share Posted July 21, 2012 dobila kaznu za voznju u pogresnoj traci. pet iljada. ovo mi je treca tokom dugogodisnjeg vozackog staza, sve tri rezultat policajske sacekuse na mestima gde je signalizacija diskutabilna. dve platila, ovu necu. odoh na sud.e sad, par pitanja: da li horizontalnu signalizaciju mora da prati vertikalna (da mi unapred najavi da je traka kojom se vozi predvidjena samo za skretanje); ako ne mora, oce li me osloboditi nameta ako im dokazem da nije postojao nacin da znam kuda vodi traka dok ne vidim na podu, a tad je vec kasno za prestrojavanje? sta se desi sa nepotpisanim zapisnikom, ne da sam ja odbijala, no mi policajac nije trazio potpis? kad ga zovem na suocavanje, a on ne dodje, ko pobedi? i jos da l da zovem svedoka koji zna da tu policajci redovno cekicaju i navatavaju ljude, jer signalizacija ne valja? ja cu sve da slikam i napravim film, ako pravo i nije, pravda je na mojoj strani, smoricu ih dok ne popuste, erin brokovic ovog puta zastupa sebe. Link to comment
ToniAdams Posted July 22, 2012 Share Posted July 22, 2012 ako postoji jasna horizontalna, mislim da nemas sta da trazis na sudu. Link to comment
Shan Jan Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 (edited) ... Edited August 1, 2012 by Shan Jan Link to comment
cmrlj Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 (edited) ako postoji jasna horizontalna, mislim da nemas sta da trazis na sudu.znam da je tako u zakonu, al sta da radim kad je u pitanju ulaz u prometnu ulicu pa onda sva kola sto cekaju na semaforu zaklanjaju horizontalu? a posto je prometna raskrsnica onda jednom kad provalim gde sam ne mogu da se prestrojim nazad. Edited August 1, 2012 by cmrlj Link to comment
ToniAdams Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 bemliga. da trepces okama i sarmiras?pa ispricaj jebiga tu pricu, da je bila guzva i da nije bilo sanse da vidis signalizaciju. plus da su ti trubili i psovali te kad si je konacno ugledala i probala da se prestrojis, te da je bilo prekasno :( i da si samo isla iza avta koji je uradio isto. Link to comment
cmrlj Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 e jbg toni, treptanje mozda pomogne s majstorima, al sa sudijom nece. moj zlocin zastareva za dve godine, ne znam da l da se krijem il da idem na sud da se objasnjavam. Link to comment
ToniAdams Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 pa mislim da ces se morati pojaviti na sudu, bemliga. Link to comment
Moća Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 e jbg toni, treptanje mozda pomogne s majstorima, al sa sudijom nece. moj zlocin zastareva za dve godine, ne znam da l da se krijem il da idem na sud da se objasnjavam.Jel ti stigao poziv za sud? Link to comment
Moća Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Nista cekaj dok stigne poziv pa kad stigne ti se ne odazivaj. Drugi put ce stici a tad se odazovi ili mozes i tad da se ne odazoves al ce onda treci put da dodju da te privedu ako ti to nije blan uradi tako i do tada ce proci sigurno godinu ipo dana posle odes na sud pa trazis svedoke pa predlozis da se izvestaci dal je vidljivost dobra itd svakakve gluposti pa ti to jos malo otkine od vremena pa te onda osude pa se ti zalis i do tada ce predmet da zastari. Jel si bila sama u kolima? Link to comment
cmrlj Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 (edited) jesam, bila sam sama i policajac mi nije trazio ista da potpisujem (ima li to neke veze?). kad sam zvala sestru da se zalim, pitala me u kojoj ulici ja rekla, ona pitala je l to ta i ta raskrsnica, ja rekla da jeste, i pitala je otkud zna. ona rekla, znam, reko mi drug pre pet godina da tu imaju obicaj da zajebavaju ljude, jer je signalizacija takva kakva jeste. tog druga cu za svedoka, dosta je lajav, uz to i pravnik :D ne zelim ja da bezim, imam li sanse na sudu, to je moje pitanje. Edited August 1, 2012 by cmrlj Link to comment
Moća Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 Pa mislim da ti je jedina sansa da ti slucaj zastari jer njih ne interesuje sto je signalizacija kakva jeste. Da je normalna zemlja mogla bi da tuzis odgovornog za signalizaciju sto je tako losa al nismo normalna zemlja. Ja imam slucaj da je lika udario auto koji ulazio iz ulice koja nema prvenstvo prolaza ali je bila fora u tome sto je neko polomio znak da nailazi na ulicu sa pravom prvenstva prolaza i ladno ovog lika koji je udaren optuzili da je kriv jer nije postovao pravilo desne strane Link to comment
mire Posted August 1, 2012 Share Posted August 1, 2012 cmrlj, nije ovo "csi", ako ne zastari, pukla si... Link to comment
Recommended Posts