September 29, 20195 yr On 26.9.2019. at 12:27, Lezilebovich said: Renoviramo stan i jedna od aktivnosti je bušenje betonskih zidova zarad promene instalacija. Radi se isključivo od 09-13, ali svakako to pravi ogromnu buku iako smo u okviru kućnog reda. Da li postoji neki zakonski okvir (npr Правилник о дозвољеном нивоу буке у животној средини) kog bi komšija mogao da se uhvati da nas spreči da radimo ? Mi ćemo mu danas ponuditi da se buši samo 2h dnevno, ali ne deluje baš spreman na razgovor. Naravno, ni naredne aktivnosti u renoviranju neće biti tihe, ali svakako ne na ovom nivou. On moze da te prijavi inspekciji generalno za radove, koje verovatno nisi prijavio u opstini (ja hte, ali kad sam video kolicinu papira , odustao). Raspitao se malo, otprilike savet je , teraj sa radovima , mozda te prijavi ali kazna je oko 5k rsd ako dodje do toga.... Velika verovatnoca je da ces zavrsiti ako ovaj i bude zvao, dok dodju. Napisi da su hitni radovi zbog "havarije" tj. da radis sto moras A komsija ako je za svadjanje jbga...
September 29, 20195 yr Hvala. Nakon toga smo prijavili radove, zena u opstini se zacudila sto to radimo
September 29, 20195 yr Meni jednom došao pijani i agresivni komšija na Altini da prigovara što pravimo buku. A ja mu rekao da imam decibel-metar na telefonu i nek zove koga hoće, baš me briga. I on se povukao jer skoro uvek sam bio dobar lažov a i stajao sam dva stepenika iznad njega i nosio sam martinke, odvalio bih mu vilicu da je bio malo agresivniji a prišao je kao da hoće da me udari. E sad, jeste da sam tad bušio zid negde oko ponoći ali to je specijalna bušilica, za na uvce A muzika......pa ne možete očekivati od bubnjara da je sluša tiho
September 29, 20195 yr Hvala. Nakon toga smo prijavili radove, zena u opstini se zacudila sto to radimo [emoji4]Koliko si platio, pošto ja kad sam bio pre 5-6 godina to bi izašlo ihaha... ... Shiit has hit the fan...
September 29, 20195 yr A to samo prijava da ćeš imati radove, bez predaje projekta šta menjaš i to...? ... Shiit has hit the fan...
September 29, 20195 yr Verovatno si dobio potvrdu da se za radove ne izdaje rešenje - tekuće održavanje. A platio samo administrativnu taksu za podnesak.
September 29, 20195 yr Verovatno si dobio potvrdu da se za radove ne izdaje rešenje - tekuće održavanje. A platio samo administrativnu taksu za podnesak. Pa to... Ja gledao kao dozvolu za radove, pa projekat, pa licencirani arhitekta pa ovo ono... Ma idi bre...Nego@Lezilebovic šta ti piše na papiru? ... Shiit has hit the fan...
September 29, 20195 yr E, sve to imam vec, jer nam arhitekta radi pa imamo plan I neke nacrte trt mrt. Ajd potrazim papir posle odbojke
September 29, 20195 yr E, sve to imam vec, jer nam arhitekta radi pa imamo plan I neke nacrte trt mrt. Ajd potrazim papir posle odbojkeMa ne moraš, meni pupupu neće trebati skoro nadam se, a ti si obavio... ... Shiit has hit the fan...
September 29, 20195 yr Bilo šta iole ozbiljno i ne može na šalteru nego mora elektronskim putem preko APR...
September 29, 20195 yr Bilo šta iole ozbiljno i ne može na šalteru nego mora elektronskim putem preko APR...Šta preko APR? Ne razumem? ... Shiit has hit the fan...
September 29, 20195 yr Zahtevi za gradjevinske i za rešenja za izgradnju se predaju u tzv sistemu objedinjene procedure uz elektronski potpis, preko portala koji se nalazi na sajtu APR. https://apr.gov.rs/регистри/грађевинске-дозволе.1373.html