Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

7 hours ago, ragasto said:

Ne vidim zašto se javni servis ne bi borio za gledanost, isto kao što borba za gledanost ne mora obavezno da znači da se to radi banalnim sadržajima. Makar je 48 sati svadba primer rialitija koji nije banalan.

Pitanje je i da li je oretplata dovoljna za funkcionisanje, ali to će morati da sačeka smenu vlasti...najranije tada. Zaista ne vidim zašto se javni servis ne bi borio za gledanost i kome to može da odgovara osim privatnim televizijama. Još jednom, ne govorim o kopiranju programa ostalih televizija nego o vrhu gledanosti.

stvari su proste, ako se bori za gledanost onda nema pretplate, jer sa pretplatom nije u ravnopravnom položaju sa onima kojima je prihod od komercijalnih sadržaja jedino dostupan

uslovi moraju da budu jednaki za sve, ili barem približno tome. rts od pretplate prihoduje nešto manje od 8,000.000 € mesečno dok ovi drugi to moraju da zarade. takva trka nije poštena prema komercijalnim emiterima

“javni servis” ne sme da bude konkurencija komercijalnim televizijama i obrnuto

ne trče istu trku

naravno ovo pričam o stanju u relativno normalnoj i uređenoj državi, kakva je srbija bila do 2012.

• Replies 7.7k
  • Views 909.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• slepa živana
    slepa živana

• "Užasno" važna jezička kulturo ošišanom latinicom, eve me.   Naravno da je u pitanju kompenzacija voditeljke za frustraciju koju je preživela zato što je zbog sopstvene ambicije da se udomi

• dvb-t manijak
    dvb-t manijak

Ne treba da bude vanredni program. Ima nešto na tv-u gde slova trče s desna u levo, a zove se krol. Za mnogo manje vanredne situacije su vrteli krol do besvesti. Kada je proglašen crveni meteoala

Posted Images

Onda bismo dobili komercijalnu televiziju, RTS tad bi ih rasturio ko zvecku. Okrugli sto sa Zozom gde se rokaju Vucicevic i npr. Protic... Od 21 do ponoci. Raspustis simfonijski, big bend, zadrzis samo onaj narodni ansambl sto se vise cuje bubanj nego armonika. A zadrzis neki nivo koji je za pink nedostizan.

No, televizija je prevazidjena. Nek se kontrlja Jos koju godinu. Lepo je rekao Tijanic da mnogi zamilsljaju javni servis kao malu televiziju koja pravi dokumentarne filmove koje niko ne gleda. Ne znam ko uopste gleda sterilne vesti na rtsu, dnevnik se koliko-toliko drzi. Mozda bas sto je sterilno...

1 minute ago, hefaca said:

No, televizija je prevazidjena. Nek se kontrlja Jos koju godinu. Lepo je rekao Tijanic da mnogi zamilsljaju javni servis kao malu televiziju koja pravi dokumentarne filmove koje niko ne gleda. Ne znam ko uopste gleda sterilne vesti na rtsu, dnevnik se koliko-toliko drzi. Mozda bas sto je sterilno...

Podseti me na ovo što videh pre neki dan:

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

stvari su proste, ako se bori za gledanost onda nema pretplate, jer sa pretplatom nije u ravnopravnom položaju sa onima kojima je prihod od komercijalnih sadržaja jedino dostupan

uslovi moraju da budu jednaki za sve, ili barem približno tome. rts od pretplate prihoduje nešto manje od 8,000.000 € mesečno dok ovi drugi to moraju da zarade. takva trka nije poštena prema komercijalnim emiterima

“javni servis” ne sme da bude konkurencija komercijalnim televizijama i obrnuto

ne trče istu trku

naravno ovo pričam o stanju u relativno normalnoj i uređenoj državi, kakva je srbija bila do 2012.

Pa, trče. Sve dok su u istom medijskom prostoru, u istoj su trci. Startne pozicije im nisu iste, slažem se, ali komercijalne televizije nemaju obaveze koje ima javni servis, i što se mene tiče ne bi ni trebalo da ih imaju. S obzirom na to u šta se televizije generalno pretvaraju (a i mediji) ne bi ni smeli da ih imaju. Svakako ne bih voleo da se digitalizacija kulturnog nasleđa (samo jedan primer) poveri nekom DOO-u gazda Žike koji sutra može da proda televiziju i povuče se iz delatnosti zauvek. Ili da takav projekat zavisi od donacija, Patreona, ili nekog trećeg načina finansiranja. Proveru činjenica da ne pominjem.

Treba reorganizovati mnogo toga, tu se svi slažemo, samo ne bih da se RTS-u ukida pretplata zato što se komercijalne televizije žale. Uz dužno poštovanje njima, to je slab razlog, a na ovako malom tržištu svakako nema mesta za sve zainteresovane. RTS samo treba naterati da uposli svoje resurse, da prihod od pretplate opravdaju, i da ih više naredne generacije ne zovu TV Bastiljom.

pa niko ni ne traži ukidanje pretplate, samo spominju pogubnost onoga što je “ako đinđić preživi srbija neće” uveo kao normu, a to je borba za gledanost, zato što iz velike gledanost(u uređenoj zemlji) proizilaze visoke cene sekundi u reklamnim blokovima, od kojih jedni žive, a drugima koriste za uhlebljivanje kojekoga

mora da postoji zdrava konkurencija, a ne može biti zdrava(da nastavim atletsku analogiju) ako u trci na 1500m sa preprekama jedan takmičar startuje sa 500m, a ostali sa 1500

javni servis je zbog svoje glomaznosti inertan sistem dok su komercijalni emiteri ti koji zbog svoje multifunkcionalnosti i prilagodljivosti uvode nove standarde u posao i stvar dižu na viši nivo, nekada uspešno, nekada manje uspešno. onda to javni servis koristi i postavlja na nivo koji treba da bude vodilja za ostale

Dok komercijalne televizije fer igraju i ne dobijaju pare od drzave javno ili Jos gore ko zna Kako. Bez ikakve obaveze sa duplo duzom minutazom reklama uz ne znam koliko krsenja tog ogranicenja.

Povecaj pretplatu, ukini reklame, RTS I dalje treba da tuce u rejtingu ovakve komercijalne emitere.

Edit

Zaboravih jos jedared... Jos koju godinu, dok je televizija bitna

Edited by hefaca

RTS, pošto je javni servis sa obaveznom pretplatom, treba da bude, pre svega, informativna televizija. Čak nešto poput Službenog glasnika samo sa diskusijom i objašnjavanjem kako se u praksi primenjuje neka uredba, zakon ili šta god što se tiče države, infrastrukture i tome slično. To ne bi bilo suvoparno ako bi sagovornici ili spikeri pristojno objašnjavali i diskutovali o tome.

Sa neke zabavne strane bi bilo prenošenje sporta sa takmičenja na kojima učestvuje nacionalni tim ili pojedinac.. Obrazovni program bi bio vezan za školu ili sa emisijama koje istražuju/ prenose floru i faunu nacionalnih parkova, jezera i reka. I tome slično. Sadržaj treba da se tiče svih i da prenosi stanje u državi..

I naravno, od politike - rad skupštine..

5 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

pa niko ni ne traži ukidanje pretplate, samo spominju pogubnost onoga što je “ako đinđić preživi srbija neće” uveo kao normu, a to je borba za gledanost, zato što iz velike gledanost(u uređenoj zemlji) proizilaze visoke cene sekundi u reklamnim blokovima, od kojih jedni žive, a drugima koriste za uhlebljivanje kojekoga

mora da postoji zdrava konkurencija, a ne može biti zdrava(da nastavim atletsku analogiju) ako u trci na 1500m sa preprekama jedan takmičar startuje sa 500m, a ostali sa 1500

javni servis je zbog svoje glomaznosti inertan sistem dok su komercijalni emiteri ti koji zbog svoje multifunkcionalnosti i prilagodljivosti uvode nove standarde u posao i stvar dižu na viši nivo, nekada uspešno, nekada manje uspešno. onda to javni servis koristi i postavlja na nivo koji treba da bude vodilja za ostale

Pogubno je (i to možda) samo po te televizije. Po građane Srbije, odnosno poreske obveznike koji taj servis plaćaju, nije.

Što se tiče ravnopravne igre, te televizije takođe imaju portale koji npr. u rubrikama Društvo objave tekst koji savetuje čitaoce da ulože novac tamo ili 'vamo, i tek sitnim slovima piše da je u pitanju promo tekst. Slične stvari rade i banke ili operateri mobilne telefonije u ugovorima, i u pitanju su podjednako prevarantski trikovi. Redakcije nemaju, nego preuzimaju agencijske vesti, a obrazovni sadržaj se svodi na Celog života ste pogrešno vezivali pertle, evo kako zapravo treba. I sad im je RTSov nepotizam kriv za kretenski sadržaj koji štancuju i sa kojim bi nastavili, čak i kada bi RTS ostao bez pretplate ili reklama. Ali bismo u ravnopravnoj tržišnoj utakmici ravnopravno čitali kako se pravilno koriati cevčica za sok.

Ima prostora za regulisanje mnogo toga, posebno u RTSu. Novac koji dobijaju samo treba pametnije iskoristiti.

16 hours ago, Fakundo Sava said:

Đoković,YveYda,Vaterpolo,Liga šampiona.... isto bi se gledali i na rts2 a na prvi kanal da idu redovne emisije ,serije ,kvizovi,okrugli sto sa Zozom...

A rijaliti je širok pojam sada na rts ima Moja dedovina ili Sa Tamarom u akciji ,koje nekad i pogledam

Tamarina emisija vise godina se ne emituje na RTS, ona se vratila na Prvoj. Ja sam gledao emisiju, ali ono Rambo Amadeusovo njesra od "muzike" mi ide 100% na onu stvar. Inace je Tamara mnogo propala u poslednjim godinama zbog bolesti i zaista mi je zao. Bojim se da nece vise dugo izdrzati taj stres zbog emisije, posto se bukvalno prepolovila, a treba i njena cerka Lenka da podje u skolu (mozda vec ove godine) i ne moze vise da je vuce po celoj Srbiji sa sobom i muzem.

Da se prisetimo histerije zbog Memedoviceve plate, pa sada uzima duplo vece pare nego kad je bio zaposlen na rtsu. Ovce na broju...

16 minutes ago, hefaca said:

Da se prisetimo histerije zbog Memedoviceve plate, pa sada uzima duplo vece pare nego kad je bio zaposlen na rtsu. Ovce na broju...

Ah, ne vidim zašto bi bio problem da RTS uposli svoje lelemude da prave emisiju tako revolucionarno inovativnog formata...e, zato reorganizacija poslovanja.

No image preview

UNS pita UO RTS-a: Da li je diploma Manje Grčić nostrifik...

UNS: Diploma Manje Grčić nema dovoljno bodova da bi ona bila na čelu RTS-a

https://vreme.com/drustvo/uns-manja-grcic-rts-mediji/

Bodovi?

Kao da je to neki problem?

Saće da ih izmisle i dodaju...

Manja je prava ličnos za ovu poziciju, rođena pobednica.

Manja:

"Recimo, ja sam prvi srednje išla u Zambiji, gde sam došla, u Lusaku, tu smo se doselili i upisali su me roditelji u internacionalnu školu. To su situacije za koje nisi pripremljen i naravno ti dođeš i sedneš na taj prvi čas i šta dolazi prvo – evaluacija situacije. Ti posmatraš i negde praviš plan. I moraš brzo da deluješ, inače ostaješ potpuno neprimećen. Tako da specifičnih anegdota sem te da sam se prijavala da budem predsednik škole… I postala predsednik škole, da se razumemo, sa veoma uspešnom kampanjom, koju sam vodila dva meseca i tako probila led. To je bilo na Šri Lanci, kad sam bila treći srednje."

Ova je jača i od Jovane, u školskim anegdotama.

rekao Bekerat o npr pravosudnim zakonima, koga bole…
- Sastalo se Apostolovićevo koordinaciono telo za EU, kako ambasador rukovodi timu ministara i predsednici Skupštine, a podređen je ministru spoljnih poslova, i ko je za to vreme u Briselu, izveštač nije našao za shodno da problematizuje…
- ministar Vujić podneo krivičnu prijavu protiv predsednika VST, samo saopštenje Vujića, koga briga šta kaže Stamenković…
- onda malo šta kaže Knežević o ugroženosti srpstva u Crnoj Gori, nema šta kaže npr. vlast u Crnoj Gori na to.
- potom šta kaže Dodik na partijskom sastanku SNSDa, kako Dejton više ne postoji, te Srpska rep. treba da se vrati u stanje pre Dejtona (?!), nema komentara npr. a šta je to bilo pre Dejtona… šta im teško 🤷🏻‍♂️
- Macut dočekao svojih 10 sekundi u 20:01, poziva nešto preduzetnike i mlade da dobiju neka sredstva.
- u 20:02 ponovo o predsedniku, na Tiktoku razgovara sa građanima i da će predstavi program 2035. Nema ništa o programu studenata ili opozicije. Hm, kako to..
- hvala bogu dođosmo do sporta.

Vaše pravo da pušite propagandno nacionalističko smeće - svakog dana… već skoro 40 godina.

https://x.com/DvostrukiArsin/status/2017317880891904077

Edited by vememah