Parsons Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 bio sam prosle nedelje na nekom seminaru u trier-u. super mesto, rimljani i vino sa mozela, ako je neko u prolazu nek svrati, za jedan dan se vidi (ali ne i proba) sve.
Behemoth Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 (edited) Sta raditi u Frankfurtu za NG? A i kad nije NG, sta videti, neka kafana, bilo sta? Edited December 20, 2014 by Behemoth
Amelija Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 bio sam prosle nedelje na nekom seminaru u trier-u. super mesto, rimljani i vino sa mozela, ako je neko u prolazu nek svrati, za jedan dan se vidi (ali ne i proba) sve. +1 za frankfurt nažalost nemam pojma, poznajem samo buđavi aerodrom
aram Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 dobro, muzeje mozes i sam da izguglas, gradom ces prosetati sigurno i sam i videti katedralu, zgradu opere i sl., ali provozaj se rekom, da vidis grad i iz tog ugla. meni je bila super botanicka basta, Palmengarten, a ako zelis da probas tradicionalnu nemacku kuhinju idi u Altes Zollhaus.
Ros Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 preko reke pa u sachsenhausen uvece. gomila kafica i restorana. ostale ti je aram vec napisao.
Behemoth Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Zahvaljujem :) Ako se neko jos necega seti, svaka informacija je dobrodosla.
I*m with the pilots Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 (edited) Ako si tamo i 9. januara ili posle a volis artsy stvari, ovo ti moze biti zanimljivo: Dance Box u Mousonturmu. Takodje preko reke imas i restoran kuhinje ~americkih Indijanaca, "Manitou" (Manituova cipela :D) gde mozes pojesti nekog krokodila, pticu prepelicu, pohovani kaktus (nista specijalno) i slicno. Zanimljivo je mesto, gazda okej (nije Indijanac) ali kosta dosta (predjelo "od sveg po malo", pomenuta prepelica i dal je bio bizon ili karibu = 75evra). Sachsenhausen mene inace podseca malo na NYC, zivahan je (makar leti) Edited December 21, 2014 by I*m with the pilots
I*m with the pilots Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Dortmund vs Göttingen na jedan dan? :)
aram Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Dortmund vs bilo sta --> bilo sta, uvek :D Volim ja Dortmund iz nekih svojih razloga, ali je jedan od najruznijih gradova u kojima sam bio...
ToniAdams Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 (edited) dizeldorf. ako imas vremena za do dortmunda, imas jos trifrtalja sata za do dizela. ili muenster. munester je genijalan. ako se nekim cudom odlucis za dort, javi se pa da idemo u zezanje, ako jos budem tu. Edited February 14, 2015 by ToniAdams
B_B Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Dortmund vs bilo sta --> bilo sta, uvek :D Volim ja Dortmund iz nekih svojih razloga, ali je jedan od najruznijih gradova u kojima sam bio... Ocigledno nisi bio nikada u Bielefeldu, ali ko je jos zaista ikada bio u Bielefeldu. A ni u Gelsenkirchenu :). Moram se usprotiviti ovim izjavama o Dortmundu. Ja sam zbog faksa dosao u Dortmund i bio mi je tada najuzbudljivije mjesto na svijetu, a i ostao sam tamo da zivim sve dok me posao nije "natjerao" da se odselim prije nekog vremena. A Dortmund nije samo Nordstadt (koji jeste prijatno mjesto za zivot ako nisi japi :) ), oko Dortmunda ima gomila jezera i prirode. Na kraju, niko ne zivi samo u Dortmundu (ili bilo kom gradu u oblasti), nego u citavom "Pottu" sa preko 5 miliona stanovnika i sa Düsseldorfom, Kölnom, Münsterom...na max. sat vremena udaljenosti. Ali tacno je da Dortmund za jedan dan nije preporucljiv i da nema nikakvih znamenitosti (osim narovna Tonija)...Dortmund je vise stanje, lifetime commitment ;) Eto, odlaskom u Köln se jos niko nije pokajao.
aram Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 dolazak u keln ima jednu vrhunsku prednost, a to je da se eventualno upozna s mnome no bojim se da je mlada dama vec bila u kelnu :)
ToniAdams Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 (edited) ima fakat nekoliko prelepih parkova u dort, onaj vestfalen park je nista manje nego velicanstven, ima blizu i reka rur, splavarenje i kanurenje istom je za svaku preporuku. ali da, grad kao grad je ruznjikav, bez nekog koncepta, delimicno zato sto je dojaja porusen u drugom sveckom, a delimicno i zato sto je uzasno brzo nastao, po pronalasku ruda za par decenija je od nebitne selendre postao grad od par stotina iljada, pa samim tim nije bas najbolje urbanisticki zamisljen. da, dizel >>>>>> keln u stvari i nije, tu su negde, al ocu da zezam arama Edited February 14, 2015 by ToniAdams
aram Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 ddorf je lepsi od kelna, urbanisticki. ali u kelnu ima mnogo toga vise da se vidi... ali vodili smo vec ovu raspravu :)
B_B Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Pa dobro i bez "bonusa" se niko ponovnim odslaskom u Köln nije pokajao:). Ok je valjda onda i Düsseldorf...za jedan dan.
Recommended Posts