Parsons Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 vid' njega.dve noci prespavao u nemackoj i vec postao strucnjak! muka ga je naterala...
vladavsnarod Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 To je dve noći više od mene. Hvala na savetu, guglam pa šta bude. Svi gastarbajteri koje znam idu busom.
aram Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Najpovoljnije cene Beograd - Berlin (jedan pravac): Oktober 2010 ab 99,00 € November 2010 ab 79,99 € Dezember 2010 ab 79,99 € Januar 2011 ab 79,99 € Februar 2011 ab 79,99 € März 2011 ab 79,99 €A zašto gastarbajteri idu busom, koji košta otprilike isto toliko, je meni totalna misterija...
Venom Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 To je dve noći više od mene. Hvala na savetu, guglam pa šta bude. Svi gastarbajteri koje znam idu busom.Nije problem, kad im je to prirodni habitat: kursadzije, zikina dinastija, cao inspektore, zvezde granda, shvercovanje rakije itsl. Ako mozes to da prezivis maltene 24h u skucenom sedistu autobusa, samo napred. BG-Berlin je btw 95e one way http://www.panonijabus.com/cenovnik.php . Ima i nekih privatnih prevoznika, ali mislim da nisu jeftinji. I kad kupujes kartu naplatice ti 500 kinti vise, plus 3e za svaki prtljag, plus ces morati da se prepires da ne das 3e za satro 'madjarsku carinu'.
Venom Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 A zašto gastarbajteri idu busom, koji košta otprilike isto toliko, je meni totalna misterija...Pogotovo jer uglavnom znaju kad ce ici, tj. mogu da rezervisu i mesecima ranije. Dunno.
Venom Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 vid' njega.dve noci prespavao u nemackoj i vec postao strucnjak! Pa kad sam poslednjih nedelju dana samo opcije prevoza istrazivao .
Amelija Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 A zašto gastarbajteri idu busom, koji košta otprilike isto toliko, je meni totalna misterija...Možda zbog prtljaga?
vladavsnarod Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Htedoh da kažem da je prtljag presudna stavka za gastose (a možda i nije?).
Ros Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Htedoh da kažem da je prtljag presudna stavka za gastose (a možda i nije?).itekako presudno.cudo jedno sta ljudi vuku busom. videh jednom kad sam pratio goste i manju ves masinu.a nema brate ni zajebancije sa check in, gateom, i slicnim sokocalima neprirodnog imena.
Ros Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Pa kad sam poslednjih nedelju dana samo opcije prevoza istrazivao .super. sad znam koga cu pitati. :Dnego, jesi li se ti vec naselio, bzw. integrisao?
tazza Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Koji jeftin prevoz preporučujete do Berlina iz Srbije?ja sam isla vozom do budimpeste, povratna karta 26 evra,pa easy jetom do berlina, povratna 110 evra (sa prtljagom, i osiguranjem, bez je 20-30 evra manje)sveukupno najjeftinije sto sam mogla da nadjem, pa ko voli da putuje 7-8 sati od beograda do budimpeste...
Venom Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 (edited) @RosJesam qrac. Nakanio se prosle nedelje da zavrsim papirologiju, kad ono medjutim... donesi to, to, to i to i naravno 50 evra. K'o da im nisam to sve dao u ambasadi (ukljucujuci i pare). Meh.Sto se tice gastosa, i meni je jedino donekle logicno da je prtljag u pitanju. Medjutim sta god da je u pitanju, at this day and age, potpuno je besmisleno. Pogotovo kad su u pitanju gastosi koji idu u obilazak rodne grude. Edited September 27, 2010 by Venom
Ros Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 @RosJesam qrac. Nakanio se prosle nedelje da zavrsim papirologiju, kad ono medjutim... donesi to, to, to i to i naravno 50 evra. K'o da im nisam to sve dao u ambasadi (ukljucujuci i pare). Meh.Sto se tice gastosa, i meni je jedino donekle logicno da je prtljag u pitanju. Medjutim sta god da je u pitanju, at this day and age, potpuno je besmisleno. Pogotovo kad su u pitanju gastosi koji idu u obilazak rodne grude.a dobro.kad ti papirologija ovdasnja bude nesto sasvim normalno onda mozes da kazes da si se integrisao. nemci su izmislili birokratiju. :)sto se tice rodne grude, treba da znas da se covek i vraca iz rodne grude. a kako mislis da covek ponese rakiju, polu slanine, celu sunku i kraklju-dve kobasice avionom?!
Venom Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Nema veze, kao traje 4 nedelje to sve, pa samo da ne dodjem 10 dana pre nego sto mi istekne viza koju su mi dali u BG-u. Sve te papire vec imam, a i nije da moram da cekicam u redu satima, nego mi eto smesno sto mi vizu bez toga ne bi dali, a onda ovde ovde moram ponovo - kao da se ne podrazumeva da vec imam.
Parsons Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 during the war...sam isao busom beograd-berlin sa hardcore gastosima.negde kod regensburga nas je nahvatala nemacka carina i odvela u obliznji depo na komplet pregled i rendgen. trajanje 3 sata minimum.sto su neki imali 2-3 flase brlje i malo vise hrane nije nikakvo iznenadjenje. rekorder je bio ciga-muzicar (doppelt-gemoppelt :D ) sa juzne pruge sa 40 flasa sljivovice i ogromnom kolicinom mesa. njega su svabe postrojile kao za streljanje i onda je poceo teatar:ciga moli da ga puste (kao na streljanju kad moli za pomilovanje), kaze kako je morao da ponese silno meso za decu jer se plasi da kupuje meso ludih krava i sl. ,da ce na rakiju da plati carinu ( ), jer mu je to lek i da je ne-znam-koliko-vec u nemackoj, placa porez i postuje red i sve redom legalno :o nagradno pitanje: kako se prica zavrsila? sta je uradila nemacka carina?
Recommended Posts