February 17Feb 17 32 minutes ago, Klara said:@Ras Doneli su mi ga juče iz Soluna. Neke moje zaljubljene ptičice otputovale za ljubavne i državne praznike u Grčku. Drugi j**, a ti, Klara, jedi sir!Nedostaje ti jedna zvezdica, ako dobro tumačim.
February 17Feb 17 Napravio poparu, pa guglao da vidim kako drugi ljudi praveJaja?Margarin??Maslinovo ulje????
February 17Feb 17 Kaže mi sad baka mog druga: margarin i maslinovo ulje ne, maslac ili mast da. Biber da.Nešto mlečno u njoj je preporučljivo (mleko, maslac, kajmak...) za bogatiji ukus.Ja je ne volim, pa je ne pravim. Podseća me vrtić devedesetih. Zasitna je za doručak? Meni je najbolje kad za doručak unesem proteine, lakše izdržim naporan dan.
February 17Feb 17 Kljuc izdrzavanja dana je unos dobre kafe u pravim trenucima za vas organizam. Ishrana mora da bude lagana i raznovrsna, kao i vase oblacenje (naglasak na slojevitosti).
February 17Feb 17 Ja je volim najviše zbog tzv. "grebanog", tj. zbog debele zagorele korice od hleba koja se stvori na dnu tiganja. Dodajem samo sir, ništa drugo.
February 17Feb 17 Ja poparu jedne bake nisam voleo, jer je izgledala kao kašica za bebe. Uvek ću radije od sličnih stvari kačamak ili u novije posh vreme oatmeal. Druga baka je pravila zagorsku varijantu koju sam obožavao, mada su mi rekli sa to nije popara, nego nešto drugo (šta god). Zagorska varijanta- nakon poparivanja hleb crni obavezno se proprži na puteru tako da se blago zareši i na kraju nagruva sir koji započne proces topljenja. Inače poslednjih godina mi je ultimativni doručak breakfast tacos. Ufotkaću prvom prilikom.
February 17Feb 17 Nije mi puno trebalo da izađem po uličnu varijantu ali sam zaboravio da slikam pre inhaliranja. Jedan je crni pasulj + čedar, a drugi jaja, slanina + čedar. I na oba preko salsa fresca.
February 17Feb 17 3 hours ago, precog said:PoparaPoparaPrženiceMekikeUštipciKolačići BosančićiLangošKrofneSvako drugo prženo testo
February 17Feb 17 11 minutes ago, napadaj said:PoparaPrženiceMekikeUštipciKolačići BosančićiLangošKrofneSvako drugo prženo testoђелеби