June 14Jun 14 13 hours ago, Moća said:A kako mislis? Kako telefon da ocita cip?Moze , ako "dokument" ima NFC cip .
June 17Jun 17 Android uređaji sa USB OTG podrškom mogu da komuniciraju sa spoljnim uređajima preko USB porta (flash memorija, čitači kartica...). Aplikacija za očitavanje LK, saobraćajne dozvole i kartice zdravstvenog osiguranja (zdravstvene knjižice) koristi USB OTG vezu sa čitačem ID kartica da bi pročitala sadržaj čipa, prikazala podatke i te podatke exportovala u PDF za štampu.
July 3Jul 3 Sutra od 6 do 9h u ateljeu u Resavskoj 6 pravim radionicu crtanja za odrasle. To je na steroidima repriza radionice koju sam radio na crnogorskom Fluid dizajn forumu, sa studentima grafičkih umetnosti. Borut Vild me iscimao i bilo je strava. Pre toga sam je radio s Bg kustosima (a bilo je i nekih stranih), isto je ispalo dobro al ja mislim da može mnogo bolje kad se radi s opštom populacijom i inače sam sad pametniji energičniji.Radionica se bavi odnosom rama, okvira, margine, koji uokviruju umetničko delo. Da li su oni nužno zlo, kao po starim Grcima, puki ornament, kao po Kantu, ili su, kao što je Derida napisao u svoj eseju Parergon, prostor koji je niti delo, niti van njega. Po njemu, i po meni, to je jedna magična sredina koja treba da se istražuje i pričamo o umetnicima koji su to radili. Ima tu mnogo zanimljivih priča. Ali dalje od toga, diskusija će voditi u pravcu šta je vašeg života okvir, a šta suština i to ćemo misliti kroz crtanje i razgovor. Pribora će biti dobrog, ja donosim ceo svoj, nek se ljudi igraju. Mislim da sam dovoljno objasnio, za učešće ne morate da znate ništa, sve ču se to ja pobrinuti da shvatite da znate, to mi je posao.Ufur je 2000din, ako neko nema neka ne odustaje dogovorićemo se. Prijavite se ovde na pm, ili na [email protected]. Eto. Pejstovaću neke slike koje su možda inspirativne, gledaćemo svašta na kompu dok crtamo i pričamo. Donosim moj pribor, kojim ja radim, i dobre papire. Eto, valjda sam dobro objasnio, evo i nekih primera odraslih i dece koji su se zezali s prirodom rama. (1).jpg
July 4Jul 4 Demosntracija, sinoć sam za 5 minuta nacrtao okvir i suštinu svog života. Samo voziš olovkom ili nečim što ti prija, ja sam uradio najjednostavnije da pokažem da nije teško. Prijavili su se ljudi, imam ekipu. Ako neko s foruma hoće da se zeza s nama, eto.
Friday at 13:224 days Nova radionica sutra: Gde si, legendo? Prošla tema je bila kontemplativna. Ove nedelje radimo nešto epsko. Mitska potraga za predmetom do kog se ide preko planina i gudura začarane zemlje, uz borbu s nemanima i pažnju da svaki korak odigramo kako treba. Ali, za uspeh je potrebno da poneko pravilo i prekršimo, rešimo na sopstveni način. Svi imamo te potrage, svi smo stalno na nepoznatim i neizrecivim putevima. Hajde da vidimo kakva je vaša, šta tražite daleko i po svim parametrima nedostižno. Pridružite mi se u crtačkom istraživanju i možda ćete se setiti načina da prevaziđete nemani koje vrebaju. Crtanje je magija, a za uspešno obavljen quest magija je neophodna. A ja vas vodim, uz družinu crtača koji su takođe magični, svako na svoj način i svi tu da pomognu. Dovešćemo vas na pravi put. Hajde!U ovoj epizodi ste heroj iz bajke (što i jeste). Krećete u potragu za nečim magičnim, što rešava vaš problem, ali se nalazi iza sedam gora i sedam mora kod nekog supermoćnog bića, koje ga čuva kao oči u glavi. Treba se, prvo, za potragu pripremiti, jer cilj nije blizu. Mnoge prepreke i nemani vrebaju na putu. Ali ćete sretati i mala čudna bića s kojima ćete se sprijateljiti i mnogo će vam pomoći, jer ste bili dobri prema njima. Važno je da ste odlučni, ne odustajete. Svaka neman ima slabu tačku, treba samo biti fokusiran i priseban. Na kraju krajeva, to je vaša potrega, vaš crtež, možete da diktirate uslove. Ovaj opasni eksperiment odvija se u prijatnom prostoru ateljea u Resavskoj 6 i bićete u dobrom društvu (to su ta čudna bića, vaši prijatelji). Ja sam čarobnjak, činjenica poznata svakome. Ulećem kad prigusti, bez trunke oklevanja. Šta vi tražite što vam je daleko i nedostižno, ispričajte kroz crtež. Ne moramo nikom da pokazujemo, a možemo svima. Eto, pridružite nam se u avanturi, krećemo na put u onostrano. Uz ekipu ozbiljnih njuški radioničara koja je uvek tu da vam pomogne. Stiči ćemo do cilja. Obećavam, to mi je posao. Dakle Resavska 6, telefon je 062 86 43 403. Materijal imam ja i materijal je dobar i eklektičan, papiri su akvarel 120g, znači profi jer ste i vi profi. Ako hočete da dobijete pripremni tekst pošalite mi mejl na pm, ako nečete gledamo ga svakako na kompu tamo. Ufur je 2000din, vidimo se!
Saturday at 06:013 days Fascinantno je koliko si posvećen umetnosti i da imaš toliko energije. Ja stvarno ne postižem sve da "uhvatim" što okačiš. I na onom drugom topicu. Naklon do poda. Sumnjam da se pucaš spidom kao Lemmy što je radio do poslednjeg svog dana i da tu leži tajna. Edited Saturday at 06:023 days by pariah
Sunday at 13:422 days Tehnički, a nekad davno, ja sam kao umela da slikam, i crtam, mada slabije. Ali moja kreativnost je uginula pre bar dvadeset godina. Ili je hibernirana. Imam sad izazov da proverim može li se oživeti!
Sunday at 18:432 days 4 hours ago, Svemir Zeka said:Tehnički, a nekad davno, ja sam kao umela da slikam, i crtam, mada slabije. Ali moja kreativnost je uginula pre bar dvadeset godina. Ili je hibernirana. Imam sad izazov da proverim može li se oživeti!O da može. Nije to toliki izazov, radim to s ljudima 20 godina. Nije uspeo samo ko nije hteo
Sunday at 19:342 days 33 minutes ago, Ras said:@Hermetico gde mogu da se kupe oni tvoji Brutalizam printovi?Kod mene. Aj dogovaramo se sutra na pm, ako nije hitno hitno?