Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zubari i informacije o kasapljenju vilica

Featured Replies

1 minute ago, Svemir Zeka said:

U stvari, osećam se bespomoćno što nada mnom trguje ne neki prodavac patika ili putovanja...nego neko ko me raskasapio i sad sam u njegovim raljama. A rado bih je napušila svim i svačim.

Ja zbog toga (loseg iskustva sa plemenitim medicinskim radnicima napolju) vise ne idem na preglede koje sam nekad jednom godisnje obavljala i na koje sad vise nego sa 26 treba da idem jednom godisnje. Nateram se tu i tamo pa onda jos gore. Sad odem jednom u 3 ako i toliko.

Mozda promenigospodju. I ljubazno objasni zasto nisi tu.

Moji su kad je moralo pre neku godinu neke proteze radili, mostove gde je moglo. Zasto? Pa komsinica nesto pre njih uradila implante i onda krenule konstantne infekcije i odbacivanja. Zena je bukvalno polupropala, non stop ide da joj to nesto saniraju. Tu moji kad su videli sta je sa njom bilo brze bolje promene misljenje.

Ja sam opet cekajuci red kod mojih zubara koji su ok-ish ali su isto malo upali u zlatnu groznicu proteza i implanata (tu su pare, a ne 2000 za karijes), sllusala razgovor sa zenom koja je radila implante pa joj se upalilo - ah nista to nije (doktore ampicilin da pisem - pisi dva) ovaj da nista to nije... hleb.. pa ne nikako, prvi mesec samo tecno tako neke corbice nista ne brinite, popijte ovaj ampicilin odmah ako krene neka temperatura odmah nas zvite... ma ne nikakav problem to je uobicajeno i da ako vam pozli odmah zovite.

• Replies 710
  • Views 109.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ali jebemu, ovaj njen tj njihov pristup je destruktivan. da sam npr adolescentkinja bacila bi me u depru. to ne moze tako. sta je sljedece, odem kod dermatologa i krene da me ubjedjuje da nosim k

• slepa živana
    slepa živana

ono leto pred koronu, dakle biće uskoro 2 godine, meni je zubarka rekla da mi se povlače desni, od starosti, a i verovatno nepravilno perem, ne sme četkicom u stranu, samo odozgo na dole... i preporuč

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Ma vidi, sad ispada da nikom ne valja kako sam pokrenula lavinu...mnogi urade i bude lepo. Moja mama je uvek radila mostove koji su joj lepo stajali. Sestra je uradila prednje gornje, i evo sad mi kaž

E tako isto su moje tetke najebale s implantima. Jedna se muči mesecima, odbacuje, druga ima neke podlive, šta ja znam. I evo baš sad razmišljam za jednu, ne javlja se baš dugo, gde je nestala....a da, zubi.

Ćale je tek prošle godine napravio prvi most. Imao je par godina malo krez osmeh, ali evo... Sa sedam i po banki.

1 minute ago, Svemir Zeka said:

E tako isto su moje tetke najebale s implantima. Jedna se muči mesecima, odbacuje, druga ima neke podlive, šta ja znam. I evo baš sad razmišljam za jednu, ne javlja se baš dugo, gde je nestala....a da, zubi.

Ćale je tek prošle godine napravio prvi most. Imao je par godina malo krez osmeh, ali evo... Sa sedam i po banki.

A svi ti zubari reci ce da moze da se odbaci fazon 1%. A kad pogledas oko sebe mnogo nesto tih unikorna sreces.

28 minutes ago, Mel said:

A svi ti zubari reci ce da moze da se odbaci fazon 1%. A kad pogledas oko sebe mnogo nesto tih unikorna sreces.

evo ja ne znam nikog ko je imao probleme sa implantima

vlade

@kums

Možda je do toga koliko ti je blizak neko, pa gledaš kako je prošao. Ja pored ove dve nema šanse i da razmišljam. Od čega je jedna prilično platežno sposobna, znači sigurno je debelo platila

svojevremeno je dig chohano(zubar) pisao da bi implante radio kod dva zubara u bg, kod jednog od njih dvoje su radili moja majka i sestra(mislim dva zuba), otac je radio kod nekog desetog

znam i par kolega sa posla koji su imali, pa ozbiljnih problema sa zubima i uradili su implante kod xy zubara i niko nije imao problema sa odbacivanjem i tome slično

ja imam jednu rupu na mislim petici, sve ostalo je manje više ok i nemam nameru da budžim neki implant tu, mada primećujem blage pomeraje ugriza

boze, citam sta pisete i sve mislim koliko sam onda ja srece imala sa implantima, nisam znala da tu toliko cesto budu komplikacije

radila 2 komada istovremeno (obe donje 6), ima tome 16 godina, da kucnem u drvo nikad nikakvih problema nisam imala, i gde god bih posle kod zubara otisla (van Srbije) nisu mogli da se nacude kako je dobro uradjen posao

radio mi Toni Malbasic, ordinacija mu je u Hadzi Prodanovoj na Vracaru

Heh, ja imam oduvek grozne zube i poslednjih godina razmišljam da ih delimično zamenim, al mislim sad po ovome što sam pročitao da sam prvi kandidat da imam komplikacije. So... Guess not.

10 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

svojevremeno je dig chohano(zubar) pisao da bi implante radio kod dva zubara u bg, kod jednog od njih dvoje su radili moja majka i sestra(mislim dva zuba), otac je radio kod nekog desetog

znam i par kolega sa posla koji su imali, pa ozbiljnih problema sa zubima i uradili su implante kod xy zubara i niko nije imao problema sa odbacivanjem i tome slično

ja imam jednu rupu na mislim petici, sve ostalo je manje više ok i nemam nameru da budžim neki implant tu, mada primećujem blage pomeraje ugriza

Kaži sad imena te dvojice vikleri

Slušajući nekog stomatologa ranije, ima na tržištu mnogo fuš implanta. Naravno, pacijent kao laik ne može da zna kakav mu je ugrađen. Tek ako nastanu problemi, a ni tada jer niko neće priznati da su ugradili implante lošijeg kvaliteta koje telo odbacuje, nego će reći dešava se, ništa strašno. Ni cena ugradnje nije više garant, može biti da je ordinacija extra alava, pa tu razliku stavi sebi u džep.

41 minutes ago, Venom said:

Heh, ja imam oduvek grozne zube i poslednjih godina razmišljam da ih delimično zamenim, al mislim sad po ovome što sam pročitao da sam prvi kandidat da imam komplikacije. So... Guess not.

Ma vidi, sad ispada da nikom ne valja kako sam pokrenula lavinu...mnogi urade i bude lepo. Moja mama je uvek radila mostove koji su joj lepo stajali. Sestra je uradila prednje gornje, i evo sad mi kaže nije to to što je htela, nije ni katastrofa, ali nije baš zadovoljna izgledom. Šta znam, treba ići po preporuci, ali evo mama, ja i sestra - ista zubarka.

Meni se smirilo ovo što osećam, staviće mi sutra probu, a u ponedeljak valjda keramičke, šta znam....ako bude sve ok. Više me nervira to ponašanje što hoće da mi menja sve zube, naravno da mogu da odbijem, ali brate plaćam je da mi nešto radi s telom, nismo na pijaci, pa da me pita "jel može kilo i po?"

A za implante, znam samo ove dve, i ova jedna eto, kažem, znam da sve usluge plaća najviše što može otprilike D sad ako ju je neko isfušerisao...ili telo naprosto odbacuje. Ne znam.

1 hour ago, Pixisis said:

Kaži sad imena te dvojice

jedan je milan gros ordinacija mu je u golsvordijevoj

e

drugi ne znam ko je

Mene isto zubar ganja (not really, ali pomene to svaki put kad sam na kontroli već godinama) da uradim most za dva zuba koja mi fale, ali pošto sam imao previše problema sa korenom zuba onda ga pitam ok, ali šta ako mi se to desi na zubima gde je most i on onda samo slegne ramenima do sledećeg puta.

Za implant sam evo guglao jutros, pa kaže dešava se nakon par godina kod ljudi koji škrguću zubima, reko' taj sam. Za jedan koji je onako solidno ružan su mi nudili one fascete ili kako već, skoro sam i pristao, ali isti problem. Može da pukne ako gulite zube po noći, ako vas pogodi lopta u glavu itd. Onda kao dobro daćemo vam ono nešto za spavanje, ali rekoh zajebi, ponekad je jednostavnije biti ružan. Doduše jutros vidim da sam odvalio solidan komad jedinice gornje, pitaj boga kako. Verovatno negde na sportu. Starost trulost.

ma gdje viniri za bruksiste tj stezace i skripace zubima, suludo, bas losa preporuka. samo krunice i to od odgovarajuceg materijala - nekad je, iako zvuci neintuitivno - za zadnje zube bolje da su od mekseg, jer bi skripanje zubima ili stezanje vilice na mjestu pretjerano cvrste krunice koja se ne trosi izazvalo probleme na okolnom tkivu i zubima, mozda sa vilicnim zglobom itd. to me naucila zubarka. naravno, situacija je individualna.

ja sam bruksista, nocu stezem vilice.

nervoza pogorsava bruksizam pa ideja da se uvede sedativ ima nekog smisla ali sama mentalna napetost nije uvijek uzrok.

kod mene je to cesto polozaj vrata, a konstantno vilicni zglob, dok nervoza naravno zna jako da pojaca problem.

splint tj stitnik za zube dosta pomaze, srecom makar ne stezem vilice tako manijakalno da ga progrizem.

Edited by morgana

1 hour ago, Venom said:

Mene isto zubar ganja (not really, ali pomene to svaki put kad sam na kontroli već godinama) da uradim most za dva zuba koja mi fale, ali pošto sam imao previše problema sa korenom zuba onda ga pitam ok, ali šta ako mi se to desi na zubima gde je most i on onda samo slegne ramenima do sledećeg puta.

Ne razumem na koji koren misliš, ovih okolo? Pa meni sad ubijaju živac na oba ta zuba, a čini mi se da imamo istu situaciju. U principu, ako nije mrtav zub, može most i da se skine, ako je frka. Ali ako im se satre živac, ne bi trebalo.

Par puta su mi radili resekciju korena zuba ili kako se to već zove. Par puta je bio beznadežan slučaj i onda je zub izvađen. Moj stari zubar je rekao da su mi zubi kao da ih je dete slagalo (makar neki), novi kaže da je to nezgodno, jer ih je teže očistiti i lakše se kvare. Osim toga rekla mi je zubarka jednom da sam par puta dolazio i rekao da mi deluje da nešto nije u redu, a da ljudi u tom stanju uglavnom urlaju od bolova. Tako mi se zalomilo. Tako da, ne bih da stavljam nikakve mostove ili krunice na zub koji ionako kad tad može da bude za kantu.

Samo dva puta sam imao žešće bolove, jednom kad je neka početnica nešto zasrala i lečila zub za koji je glavna zubarka posle rekla da nije ni trebalo. I drugi put kad sam kao majmun otišao sa blagim nekim bolovima u saunu. Naučio sam na teži način da bakterije vole toplu sredinu. Oba puta naravno za vikend.