June 4Jun 4 Ima ona sipka koja se kaci na stok od vrata, tu moze da se isteze, samo polako i bez cimanja, moze da pomogne.
June 4Jun 4 1 hour ago, Shan Jan said:Mozes da se obesis i o sipku u GSPu dok se vozis na posao I poneses je sa sobom kad izlazis iz autobusa.
June 4Jun 4 11 hours ago, precog said:Da, ne vezbas dok je akutna upala i bol. I nemoj na svoju ruku vezbe, prvo kod fizijatra i fizioterapeuta.Naravno, ništa na svoju ruku, prošao sam lekara i fizikalnu. Osećam lagani bol ali su mi i pored toga dali vežbe istezanja i neke lakše vežbe za snagu. Juče su mi dali onaj Diprofos, imam utisak da je pomogao dosta...a vežbe prijaju za sada, videćemo. Edited June 5Jun 5 by Rudolf Pingvinoglu
June 5Jun 5 18 hours ago, precog said:Da, ne vezbas dok je akutna upala i bol. I nemoj na svoju ruku vezbe, prvo kod fizijatra i fizioterapeuta.+1Nikakve vežbe se ne rade dok se ne sanira upala (lekovima)Onda vežbe istezanja, na primer mesec dana samo istezanje, da se opuste zgrčeni mišići koji su preuzeli ulogu drugih koji su atrofirali.Pa ako je prethodno odrađeno kako treba, počinju vežbe snage da se ojačaju mišići koji treba da drže leđa.Sve to isključivo pod stručnom kontrolom, da bi se istezali/vežbali tačno ciljani mišići. Bilo koji rad na svoju ruku nema nikakvog efekta, a vrlo lako može biti kontraproduktivan.
June 5Jun 5 19 hours ago, Shan Jan said:Mozes da se obesis i o sipku u GSPu dok se vozis na posao Obesi se o šipku, izvali je, padne, skrka kičmu još gore . Edited June 5Jun 5 by Rudolf Pingvinoglu
June 5Jun 5 18 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:Obesi se o šipku, izvali je, padne, skrka kičmu još gore .Al bar zna na čemu je!
June 6Jun 6 On 4. 6. 2026. at 13:22, Grunf said:kazem ti, prvo sam odradio 12ak terapija lasera, struje, magneta i masaze, da potpuno prestane da boli, pa tek onda ides dalje na vezbe i dekompresiju.Ja sam nakon 10 terapija struje, lasera, ultrazvuka i masaže počeo pre mesec dana polako da radim vežbe koje su mi dali u Euromediku za vratni i lumbalni deo. Za sada ide dobro, svaki dan ujutru i uveče po 15-20 minuta, ne osećam bolove. Kanim se da odem u skolio centar pošto su našli na pregledu i da imam krivu kičmu pa bi se trebalo i time pozabaviti, barem da se ne iskrivim još više. Nema širenja ruku, ali treba prostora da se opružiš koliko si dugačak.
June 6Jun 6 On 4. 6. 2026. at 16:29, brusli said:Ima ona sipka koja se kaci na stok od vrata, tu moze da se isteze, samo polako i bez cimanja, moze da pomogne.
June 15Jun 15 Nešto nisam zadovoljan ovim tretmanima u Euromediku, ne daje to rezultate...ima li neko iskustva sa specijalizovanim klinikama, Spinalis, West Medic, Herodiskus, itd.? Edited June 15Jun 15 by Rudolf Pingvinoglu
June 16Jun 16 Ja sam isao u jednu fizio ordinaciju u bloku 28, imali su sve te sprave za kicmu, sada vise ne postoji, odrali me od para, bilo neko sitno poboljsanje, ali na kraju su mi napravili drugi problem, jer su im radili neki klinci, tako da ne preporucujem.Nadji proverenog fizioterapeuta, koji radi samo za sebe (nema neke "pomocnike" koji se menjaju kao na traci, i koje boli uvo), i sa njim radi vezbe.Jedino ti konstantne pravilne vezbe mogu pomoci, da se ojacaju core misici i ispravi drzanje. Edited June 16Jun 16 by brusli
June 16Jun 16 ćuo sam odlične stvari za Milana Stjepanovića , ordinacija Activio. Ja sam bio jednom za neki blaži problem i dao mi je vežbe. Valjda radi još uvek, ovo je bilo pre par godinamanje više sam prošao ovakav pregled - https://www.youtube.com/watch?v=Kthec4xkKdE&t=551s