Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Diskus hernia - i generalno stomak/ledja

Featured Replies

To baš magnezijum hlorid tražiš u apoteci?

....shit has hit the fan...

Da brate ili u zdravoj hrani.

I destilovanu vodu i pomijesas.

30g magnezijum hlorida na 100ml destilovane i to ti je to.

• Replies 397
  • Views 87.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• brusli
    brusli

Sve te fizikalne terapije, dr, kurci palci sluze da olaksaju akutnu bol, ali ne resavaju uzrok, tj javice se opet, pritom su jako skupi, a neki su i jako losi, iako imaju dobre preporuke. Najbitnije n

• Mindaugas Žukauskas
    Mindaugas Žukauskas

Moj fizijatar je govorio da nema nekog efekta ako ne uzmeš bar 10 terapija u nizu, tipa ideš dve nedelje svaki radni dan. Kod njega je jedna oko 30 evra. Ne verujem baš da će ti instant pomoći sa bolo

• bradilko
    bradilko

mene je moj dobri suludi fiziotarapeut stalno ucio kako da ustajem iz kreveta ili stolice, kako da spavam.. da li i kada smem da prekrstim noge. ima tu zajebavancija

Posted Images

Kakve vezbe predlazes dragance?

Moraću da nacrtam, lakše će mi biti da objasnim. Za par sati sam na poslu, preko mobilnog ni crtanje nije baš jednostavno.

zar ne bi trebalo toga da ima u svakoj apoteci?

pa to je obična "gorka so"

zeznuo sam se

"gorka so" (iliti epsom salt) koje ima po apotekama je magnezijum sulfat, a ne magnezijum hlorid o kom je ovde reč

Moraću da nacrtam, lakše će mi biti da objasnim. Za par sati sam na poslu, preko mobilnog ni crtanje nije baš jednostavno.

Sta bi drgance?

Ne moras da crtas.

Samo idi na Google Images i kucaj "back pain exercises" ili "discus hernia exercises" i onda mi proslijedi link od slike.

• 1 month later...

guglajte Dr Stuart McGill 

on je jedan od vodecih autoriteta na ovu temu, ima relativno dosta njegovih klipova na netu a mogu i knjige da se naruce...

da, ima i onih koji njegova ucenja primenjuju u svom radu :)

ovde, u bg?

edit. sad tek prevrteh par stranica unazad, pa sam i procitao tvoje postove. aj baci na pm link za tvoju vezbaonicu, il neku drugu koju preporucujes. ja sam letos imao upalu dva diska, pa se sad plasim i najmanjeg bola u ledjima... svi mi kazu da je joga dobra za te stvari, pa bih nekako da je ubacim u svoje standardne fizicke aktivnosti. al naravno, isao bih jedino kod nekog ko zna sta radi (kad su donja ledja u pitanju).

Edited by Bright Billy

da, za svoje kolege ne znam, jer mahom forsiraju hiperfleksibilnostj, mada ima i onih koji su se opametili...ali znam za neke kondicione trenere recimo...

a kakav je tvoj program po tom pitanju? pitam posto vidim da si upucena u temu. i ne moras ovde da mi odgovoris, ako ti je lakse, pusti neki kontakt na PM...

Edited by Bright Billy

• 1 year later...

imate li neka iskustva sa dr. ljubomirem miticem sa vma, neurohirurg. 

• 1 month later...
  • 10 months later...

moja sestra opet najebala. nije proslo ni godinu dana od operacije, opet je nepokretna. bolovi nenormalni. ide sutra na mri...ali kako je to moguce?!? i vezbala

je laganica sve by the book

• 7 years later...

Pre 2 meseca me preseklo u donjem delu leđa kada sam se savio, posle snimanja magnetnom utvrđena diskus hernija S1-L4, čini mi se. I naravno, nezaobilazna išijalgija u levoj nozi kao posledica. Pio razne lekove, išao na 10 tretmana fizikalnom, struja, laseri, ultrazvuk...ali, nešto ne vidim neki značajan pomak, i dalje je sve to upaljeno, osetljivo i povremeno zna da zaboli malo osetnije.

Razmišljam o kiropraktičaru i onim stolovima za dekompresiju kičme. Ima li neko iskustva sa time, ko je dobar, ko nije, gde ići, kome se javiti?

kiroprakticari ce dosta pomoci da se tvoj novcanik lakse oseca.

sto za dekompresiju je super i jako prija, uz uput fizijatra. ako si iz beograda, zovi ordinaciju koja se zove Lumbago. doktorka koja vodi je odlicna, imaju taj sto a imaju i salu za vezbanje i dobar tim terapeuta.

struje, laseri, masaze i slicno pomazu, ali ne brzo. jedino sto zaista radi na duge staze su vezbe za ojacavanje misica koji drze kicmu.

Edited by Grunf

Sve te fizikalne terapije, dr, kurci palci sluze da olaksaju akutnu bol, ali ne resavaju uzrok, tj javice se opet, pritom su jako skupi, a neki su i jako losi, iako imaju dobre preporuke.

Najbitnije nadji dobrog fizioterapeuta da ti pokaze vezbe, i onda moras da vezbas na pocetku kod njega, a onda sam.

Takodje treba da ti predstavi kako si kriv, i kako da se postavis u pravilan polozaj, da budes toga svestan i da se trudis da imas takvo drzanje i da vezbas u tom polozaju.

Nista manje bitno, dobar dusek, dobra stolica ako radis sedeci, cesto ustajanje.