Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najbolji burek

Featured Replies

12 hours ago, Svemir Zeka said:

Ja sam letos na Braču naletela na tako dobar burek, da sam ga ponovo kupila u povratku ujutru, a išlo se tog dana u Sarajevo....😄

ma da, i najbolji ćevapi i tufahije na Cresu rolleyes

konfabulacijo, eve me

• Replies 1.1k
  • Views 129k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• johan nagel
    johan nagel

• johan nagel
    johan nagel

Мени је код бурека поента у самом тесту, корицама па тек онда у некаквом надеву, који ако је лош боље да га нема. Некад сир рецимо буде ужасан, или месо пресољено, пребиберено , сумњивог квалитета ген

• Bože, šta mi bi da u pola noći uđem na temu.   :mazi ove bureke preko ekrana:

Posted Images

Nije "najbolji", samo je bio neočekivano dobar

Novosadisti, kakav je sad burek kod Makedonca na Detošu?

Odavno ga nisam kušao..

42 minutes ago, Filozof manijak said:

konfabulacijo, eve me

Na Cresu sam nasao giros. Bio je prilicno nikakav, ali sam morao da pojedem giros, da osetim da sam na moru

3 hours ago, Filozof manijak said:

konfabulacijo, eve me

Samo jagnjetina, Pakito rek'o

Jeli smo u Beogradskoj buregdzinici dok jos nisu bile guzve, pa smo stigli da probamo sve.

Meni se svidja sto su korice bas hrskave, a burek nije previse masan. Najbolji su mi meso i sir, cak mi se i visnja dopala iako sam je jeo samo jednom. Sunka/sir se ne bih zazeleo.

Majstor nam je pricao da ce da ubaci i jabuka/sir kombinaciju jer dosta ljudi trazi jabuku.

Inace, bilo je simpaticno koliko su bili nesnadjeni na pocetku, zena koja je sekla burek je uvek bila zamotanih prstiju ili cak i same ruke, non-stop se "pekla" na plehove :) Jos na pocetku su pricali da im je kapacitet samo 4 bureka koji mogu da se peku istovremeno i da bi to moglo da bude problem. Ne znam da li su povecali kapacitet, ali po guzvama bi se reklo da nisu. Nismo isli od kad su postali "fensi" tj. od kad su guzve krenule, te ne znam da li i dalje stoji ovo sto sam pisao...

Edited by werbatim

• 1 month later...

I ja sam jutros jeo u Beogradskoj buregdžinici, pretpostavio sam da kišne nedelje u 10h neće biti gužva i nisam se prevario. Dobar je, vredi da se ode, ali svakako ne bih čekao bilo koji burek sat vremena, pa ni ovaj. Nije previše mastan, nema previše fila, sve kako treba.

Edited by napadaj

• 3 weeks later...

Probao i s mesom danas. Krš, preslan, nadev onako.

Trpković, Dušanovac - prazan,mastan baš koliko treba, kore se lepo listaju i hrskave su. Burek u ovoj godini nisam jela, i nisam imala osećaj kamena u stomaku posle pojedenog bureka.

Gde je Ljupče u Dalmatinskoj u odnosu na Trpkovića ? Prvi sam jeo, drugi nisam...

North by Northwest | Hitchcock's Classic Thriller [1959 ...

Zavisi kako gledaš na stvari

U odnosu na Trpkovića na Dušanovcu i u Dimitrija Tucivića, odgovor gore.

Severosistočno u odnosu na Trpka na Slaviji.

tako mi i treba, kad ne pazim kako se izražavam...

Dakle, koji je bolji burek od ta dva proizvođača ?

• 1 month later...

Ronin će me blokirati, ali moram da kažem da je Pakitov burek odličan. Probao malopre u Ušću i sa sirom i sa mesom, oba su baš baš dobra.

Dezintegriše se u ustima?

Šta se smatra dobrim burekom? Meni pre svega testo mora biti dobro, punjenje mi je sekundarno. Tanje, da se lista, da nije zbijeno kao cigla. Gornji sloj i ivica po obodu krckavi, ali ne tvrdi. Tu je najveća slast. Da pršte kad zagrizeš. Donja kora zapečena, al ne previše. Sočan ali ne da mast curi, nije masti poenta mast nego da podmaže. Punjenje posle toga nek je samo pristojnog porekla jer je testo već odradilo heavy lifting i to je to. Znači ne neke teške iznutrice ili biljni sir pod etiketom mesa tj sira.