August 21, 2025Aug 21 12 hours ago, Svemir Zeka said:Ja sam letos na Braču naletela na tako dobar burek, da sam ga ponovo kupila u povratku ujutru, a išlo se tog dana u Sarajevo....😄ma da, i najbolji ćevapi i tufahije na Cresu konfabulacijo, eve me
August 21, 2025Aug 21 Novosadisti, kakav je sad burek kod Makedonca na Detošu?Odavno ga nisam kušao..
August 21, 2025Aug 21 42 minutes ago, Filozof manijak said:ma da, i najbolji ćevapi i tufahije na Cresu konfabulacijo, eve meNa Cresu sam nasao giros. Bio je prilicno nikakav, ali sam morao da pojedem giros, da osetim da sam na moru
August 21, 2025Aug 21 3 hours ago, Filozof manijak said:ma da, i najbolji ćevapi i tufahije na Cresu konfabulacijo, eve meSamo jagnjetina, Pakito rek'o
August 27, 2025Aug 27 Jeli smo u Beogradskoj buregdzinici dok jos nisu bile guzve, pa smo stigli da probamo sve.Meni se svidja sto su korice bas hrskave, a burek nije previse masan. Najbolji su mi meso i sir, cak mi se i visnja dopala iako sam je jeo samo jednom. Sunka/sir se ne bih zazeleo.Majstor nam je pricao da ce da ubaci i jabuka/sir kombinaciju jer dosta ljudi trazi jabuku.Inace, bilo je simpaticno koliko su bili nesnadjeni na pocetku, zena koja je sekla burek je uvek bila zamotanih prstiju ili cak i same ruke, non-stop se "pekla" na plehove :) Jos na pocetku su pricali da im je kapacitet samo 4 bureka koji mogu da se peku istovremeno i da bi to moglo da bude problem. Ne znam da li su povecali kapacitet, ali po guzvama bi se reklo da nisu. Nismo isli od kad su postali "fensi" tj. od kad su guzve krenule, te ne znam da li i dalje stoji ovo sto sam pisao... Edited August 27, 2025Aug 27 by werbatim
October 26, 2025Oct 26 I ja sam jutros jeo u Beogradskoj buregdžinici, pretpostavio sam da kišne nedelje u 10h neće biti gužva i nisam se prevario. Dobar je, vredi da se ode, ali svakako ne bih čekao bilo koji burek sat vremena, pa ni ovaj. Nije previše mastan, nema previše fila, sve kako treba. Edited October 26, 2025Oct 26 by napadaj
November 13, 2025Nov 13 Trpković, Dušanovac - prazan,mastan baš koliko treba, kore se lepo listaju i hrskave su. Burek u ovoj godini nisam jela, i nisam imala osećaj kamena u stomaku posle pojedenog bureka.
November 13, 2025Nov 13 Gde je Ljupče u Dalmatinskoj u odnosu na Trpkovića ? Prvi sam jeo, drugi nisam...
November 13, 2025Nov 13 Zavisi kako gledaš na stvariU odnosu na Trpkovića na Dušanovcu i u Dimitrija Tucivića, odgovor gore.Severosistočno u odnosu na Trpka na Slaviji.
November 13, 2025Nov 13 tako mi i treba, kad ne pazim kako se izražavam...Dakle, koji je bolji burek od ta dva proizvođača ?
January 5Jan 5 Ronin će me blokirati, ali moram da kažem da je Pakitov burek odličan. Probao malopre u Ušću i sa sirom i sa mesom, oba su baš baš dobra.
January 5Jan 5 Šta se smatra dobrim burekom? Meni pre svega testo mora biti dobro, punjenje mi je sekundarno. Tanje, da se lista, da nije zbijeno kao cigla. Gornji sloj i ivica po obodu krckavi, ali ne tvrdi. Tu je najveća slast. Da pršte kad zagrizeš. Donja kora zapečena, al ne previše. Sočan ali ne da mast curi, nije masti poenta mast nego da podmaže. Punjenje posle toga nek je samo pristojnog porekla jer je testo već odradilo heavy lifting i to je to. Znači ne neke teške iznutrice ili biljni sir pod etiketom mesa tj sira.