Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najbolji burek

Featured Replies

1 hour ago, johan nagel said:

Мада што је најјаче и ја би у апс јер ми је с месом најмање омиљен такођер :D

ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek s mesom, ili sa bilo čim sem prazan zarez sir.

mada, ja sam potomak žene koja pravi najbolje domaće pite savijače na svetu, tako da i nisam bila motivisana.

burek jedem zbog tih kora i masnog, otprilike par puta godišnje, da me želja mine :D

• Replies 1.1k
  • Views 129k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• johan nagel
    johan nagel

• johan nagel
    johan nagel

Мени је код бурека поента у самом тесту, корицама па тек онда у некаквом надеву, који ако је лош боље да га нема. Некад сир рецимо буде ужасан, или месо пресољено, пребиберено , сумњивог квалитета ген

• Bože, šta mi bi da u pola noći uđem na temu.   :mazi ove bureke preko ekrana:

Posted Images

Just now, pt 2.0 said:

ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek

Ne znaš šta propuštaš.

ne propušta apsolutno ništa

samo je precenjenija pita sa krompirom

Ti si aristokratija, nisi objektivan.

13 minutes ago, pt 2.0 said:

ja bih to zakonom zabranila. nikada u životu nisam pojela burek s mesom, ili sa bilo čim sem prazan zarez sir.

mada, ja sam potomak žene koja pravi najbolje domaće pite savijače na svetu, tako da i nisam bila motivisana.

burek jedem zbog tih kora i masnog, otprilike par puta godišnje, da me želja mine :D

Ја рецимо обожавам месо генерално (никад вегун од мене), али бурек, пите и тако то ми некако много више лежи са сиром (ако је добар), или чак празно.

Burek je sa sirom!

Sa mesom je pita!

Spoiler

3...

Spoiler

2.  

Spoiler

1...

Spoiler

:evil_purple:

Statement glasi: Burek je samo sa sirom.

:sleep:

Uglavnom sa sirom...ponekad se častim, pa smažem 1/4 sa mesom. Kad sam baš gladan, padnu i 3/8 sa sirom + 0,5 l jogurta. Ostale varijante, da li zbog navike, ali nikad ne kupujem i nisam ni probao.

Nisam jeo, a čuo preporuke, pa da pitam kakvi su Ranković sa Dušanovca i izvesni Ilić, negde  u Goce Delčeva ?

8 minutes ago, banatjanin said:

Nisam jeo, a čuo preporuke, pa da pitam kakvi su Ranković sa Dušanovca i izvesni Ilić, negde  u Goce Delčeva ?

Ranković je valjda bivši Trpkovićev đak, pa im je i burek dosta sličan. Jedem uglavnom prazan, pa ne mogu mnogo da kažem o kvalitetu sira/mesa (ukućani se ne žale na onaj sa mesom), ali što se tiče kora i masnoće, tu su. To su ujedno i jedine dve pekare gde kupujem burek.

24 minutes ago, banatjanin said:

Ilić je kod mene, sve preporuke, za sve ove godine nisam tamo uzeo loš burek. Uvek vruć i masan.

gde je taj ilić?

e

video

Edited by kud u maglu Simoviću

Just now, kud u maglu Simoviću said:

gde je taj ilić?

Kod Megadensa

na karti mi deluje prekoputa ćirinog drvceta

Ranković je već par godina osetno bolji od Tripkovića na uzorku burek - meso iz M. Gorkog preko puta Kalenić pijace vs Nemanjina na Slaviji. Manje masan (tačnije ne premasan), manje luka u mesnom filu, bolji sir, manje suva korica.

Kod Rankovića ne valja posni burek sa spanaćem, bukvalno qrcu ne valja.

Za Rankovića na Dušanovcu nemam dovoljan uzorak, 1-2x godišnje je malo da ustanovim razliku u odnosu na Kalenić.

Ranković je zapravo već duže vreme najsolidniji burek u kontinuitetu u gradu.