banatjanin Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 4 minutes ago, nisam ja said: moram u taj Vardar kad budem u tazbini. Nema više, baba ostarila pa nema nedeljom ono što banaćani zovu gibanica a ustvari je kiselo testo i sir. Ko neka štrudla. Samo da znaš da Vardar ne radi nedeljom. A "gibanicu" keva i dalje pravi. Pa kad je - stoka alava - onako vruću sašijem pre nedeljnog ručka... qq&lelle 2
Sandradjer Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 21 minutes ago, Ras said: 3 komada, rekoh već. Oprosti. Gledala sam pitu 1
napadaj Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 A da li je neko jeo kod onih ljudi u Rumi koji rade od 5 do 8 ujutru?
Ras Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 23 minutes ago, nisam ja said: Taj kod socijalnog se zove isto kao i onaj što je bio u Dunavskoj. Đorđević. Njegov sir je najbolji. Ako se zalomiš na limanu ima pekara tj. buregdžinica (iako imaju još nekih džidžabidža) zgodnog naziva - liman. Skroz kršten sir. moram u taj Vardar kad budem u tazbini. Nema više, baba ostarila pa nema nedeljom ono što banaćani zovu gibanica a ustvari je kiselo testo i sir. Ko neka štrudla. Mama ovo sprema, pa se udavimo kada smo kod nje.
Ras Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 (edited) 32 minutes ago, napadaj said: A da li je neko jeo kod onih ljudi u Rumi koji rade od 5 do 8 ujutru? To sam gledao kod Marke Žvake, a najbolji je momenat kada vlasnik, želeći da ilustrije koliko njegove mušterije vole taj burek kaže: vraćaju se sa mora, pa pravo sa puta prvo svrate kod mene na burek. Edited August 22, 2023 by Ras
booyaka Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 Opšte poznato je da ljudi dolaze gladni sa mora.
Eleniko Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 On 22. 8. 2023. at 23:32, nisam ja said: moram u taj Vardar kad budem u tazbini. Nema više, baba ostarila pa nema nedeljom ono što banaćani zovu gibanica a ustvari je kiselo testo i sir. Ko neka štrudla. Jel to ono što makedonske domaćice zovu "kišnjeno"?
JakeBlues Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 Nema baš veze s burekom, ali ne znam gde bih drugo pitao, pa praštajte. Elem, zna li ko šta se dešava s pekarom Kalevski na Dorćolu (u Dušanovoj, kod ugla s Francuskom)? Ne radi čini mi se već duže vreme. A uvek je ispred nje bio dugačak red, pre svega zbog hleba.
ToniAdams Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 1 hour ago, JakeBlues said: Nema baš veze s burekom, ali ne znam gde bih drugo pitao, pa praštajte. Elem, zna li ko šta se dešava s pekarom Kalevski na Dorćolu (u Dušanovoj, kod ugla s Francuskom)? Ne radi čini mi se već duže vreme. A uvek je ispred nje bio dugačak red, pre svega zbog hleba. Poslednji pravi Bgd leba
kud u maglu Simoviću Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 valjda peče leba još joca kod bajlonija
Eleniko Posted September 19, 2023 Posted September 19, 2023 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: valjda peče leba još joca kod bajlonija Onaj sa somunima?
Recommended Posts