Jump to content
IGNORED

Najbolji burek

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, nisam ja said:

moram u taj Vardar kad budem u tazbini. Nema više, baba ostarila pa nema nedeljom ono što banaćani zovu gibanica a ustvari je kiselo testo i sir. Ko neka štrudla. 

Samo da znaš da Vardar ne radi nedeljom. A "gibanicu" keva i dalje pravi. Pa kad je - stoka alava - onako vruću sašijem pre nedeljnog ručka... qq&lelle

• +1 2
Posted
21 minutes ago, Ras said:

3 komada, rekoh već.

Oprosti. Gledala sam pitu :D

• +1 1
Posted

A da li je neko jeo kod onih ljudi u Rumi koji rade od 5 do 8 ujutru?

Posted
23 minutes ago, nisam ja said:

Taj kod socijalnog se zove isto kao i onaj što je bio u Dunavskoj. Đorđević. Njegov sir je najbolji. 
Ako se zalomiš na limanu ima pekara tj. buregdžinica (iako imaju još nekih džidžabidža) zgodnog naziva - liman. Skroz kršten sir. 

moram u taj Vardar kad budem u tazbini. Nema više, baba ostarila pa nema nedeljom ono što banaćani zovu gibanica a ustvari je kiselo testo i sir. Ko neka štrudla. 

Mama ovo sprema, pa se udavimo kada smo kod nje.

Posted (edited)
32 minutes ago, napadaj said:

A da li je neko jeo kod onih ljudi u Rumi koji rade od 5 do 8 ujutru?

To sam gledao kod Marke Žvake, a najbolji je momenat kada vlasnik, želeći da ilustrije koliko njegove mušterije vole taj burek kaže: vraćaju se sa mora, pa pravo sa puta prvo svrate kod mene na burek.

Edited by Ras
Posted

Opšte poznato je da ljudi dolaze gladni sa mora. :fantom:

Posted
On 22. 8. 2023. at 23:32, nisam ja said:

Jel to ono što makedonske domaćice zovu "kišnjeno"?

• 4 weeks later...
Posted

Nema baš veze s burekom, ali ne znam gde bih drugo pitao, pa praštajte. Elem, zna li ko šta se dešava s pekarom Kalevski na Dorćolu (u Dušanovoj, kod ugla s Francuskom)? Ne radi čini mi se već duže vreme. A uvek je ispred nje bio dugačak red, pre svega zbog hleba. 

IMG-20230919-125317.jpg

Posted

primamo prasiće

:wub:

• Haha 1
Posted
1 hour ago, JakeBlues said:

Nema baš veze s burekom, ali ne znam gde bih drugo pitao, pa praštajte. Elem, zna li ko šta se dešava s pekarom Kalevski na Dorćolu (u Dušanovoj, kod ugla s Francuskom)? Ne radi čini mi se već duže vreme. A uvek je ispred nje bio dugačak red, pre svega zbog hleba. 

IMG-20230919-125317.jpg

Poslednji pravi Bgd leba

Posted

valjda peče leba još joca kod bajlonija

Posted
2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

valjda peče leba još joca kod bajlonija

Onaj sa somunima?