August 22, 20231 yr 4 minutes ago, nisam ja said: moram u taj Vardar kad budem u tazbini. Nema više, baba ostarila pa nema nedeljom ono što banaćani zovu gibanica a ustvari je kiselo testo i sir. Ko neka štrudla. Samo da znaš da Vardar ne radi nedeljom. A "gibanicu" keva i dalje pravi. Pa kad je - stoka alava - onako vruću sašijem pre nedeljnog ručka... qq&lelle
August 22, 20231 yr 23 minutes ago, nisam ja said: Taj kod socijalnog se zove isto kao i onaj što je bio u Dunavskoj. Đorđević. Njegov sir je najbolji. Ako se zalomiš na limanu ima pekara tj. buregdžinica (iako imaju još nekih džidžabidža) zgodnog naziva - liman. Skroz kršten sir. moram u taj Vardar kad budem u tazbini. Nema više, baba ostarila pa nema nedeljom ono što banaćani zovu gibanica a ustvari je kiselo testo i sir. Ko neka štrudla. Mama ovo sprema, pa se udavimo kada smo kod nje.
August 22, 20231 yr 32 minutes ago, napadaj said: A da li je neko jeo kod onih ljudi u Rumi koji rade od 5 do 8 ujutru? To sam gledao kod Marke Žvake, a najbolji je momenat kada vlasnik, želeći da ilustrije koliko njegove mušterije vole taj burek kaže: vraćaju se sa mora, pa pravo sa puta prvo svrate kod mene na burek. Edited August 22, 20231 yr by Ras
August 26, 20231 yr On 22. 8. 2023. at 23:32, nisam ja said: moram u taj Vardar kad budem u tazbini. Nema više, baba ostarila pa nema nedeljom ono što banaćani zovu gibanica a ustvari je kiselo testo i sir. Ko neka štrudla. Jel to ono što makedonske domaćice zovu "kišnjeno"?
September 19, 20231 yr Nema baš veze s burekom, ali ne znam gde bih drugo pitao, pa praštajte. Elem, zna li ko šta se dešava s pekarom Kalevski na Dorćolu (u Dušanovoj, kod ugla s Francuskom)? Ne radi čini mi se već duže vreme. A uvek je ispred nje bio dugačak red, pre svega zbog hleba.
September 19, 20231 yr 1 hour ago, JakeBlues said: Nema baš veze s burekom, ali ne znam gde bih drugo pitao, pa praštajte. Elem, zna li ko šta se dešava s pekarom Kalevski na Dorćolu (u Dušanovoj, kod ugla s Francuskom)? Ne radi čini mi se već duže vreme. A uvek je ispred nje bio dugačak red, pre svega zbog hleba. Poslednji pravi Bgd leba
September 19, 20231 yr 2 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: valjda peče leba još joca kod bajlonija Onaj sa somunima?