Jump to content
IGNORED

Najbolji burek

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Tamo gde u stvari počinje Knez Danilova/Velbuška.

Posted

Petrovic na pocetku munzea kida!

I naravno Ljazer!

Posted

Koja vam je to pekara u Dalmatinskoj? Ovde kod botanicke ili iza Takovske?

Kod Ljupceta, preko puta studentskog doma. Zakiva.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

+1

Sjajan burek, takođe mislim da je talija za PFC. Jeo sam juče i dan pred prošli derbi kod njega burek s mesom, dve pobede.

Prošao u petak ujutro oko 7, ništa burek, samo potkovice koje su izgledale dosta nepečeno. Smesta se udaljio neobavljena posla. Nul points od zvezdarskog žirija, ćao zdravo. 

Edited by ajgor
Posted (edited)

Tamo ni nema drugačijeg bureka no potkovica i nije redak slučaj da su bledunjave, što nema uticaja na ukus (mada i ja volim rešije). No prekjuče prođoh pored Rankovića preko put Kalenića, prodavačica isekla četvrtku sa sirom, kada je iz ostatka u tepsiji pokuljao rastopljeni sir, hteo sam da krepam od muke (detox  :lolol: ). Isto šamponski burek, vidi se da je gazda učio od Trpka.

Edited by yolo
Posted

Tamo ni nema drugačijeg bureka no potkovica i nije redak slučaj da su bledunjave, što nema uticaja na ukus (mada i ja volim rešije). No prekjuče prođoh pored Rankovića preko put Kalenića kada je pekarka isekla četvrtku sa sirom, kada je iz ostatka u tepsiji pokuljao rastopljeni sir, hteo sam da krepam od muke (detox  :lolol: ). Isto šamponski burek, vidi se da je gazda učio od Trpka.

E jbg, zbunili ste neprijatelja 200%  :lolol:

Posted

Ja sam se cele prošle odvaljivao od onog iz Dalmatinske, kombinacija 200 sir i 200 meso, ludilo... Trpko kod mene na trećem mestu, iza Rankovića i Dalmatinske...

Posted (edited)

Bas cu da obidjem Trpka i Dalmatinsku. Nekada davno bese odlican u Sarajevu u Svetogorskoj al taj vec dugo ne valja nista.

Pre par dana sam jeo sasvim solidan iz neke nove pekare na Palilulskoj. Nikad mekse kore al me fil bas i nije odusevio.

Edited by katamaran
Posted (edited)

Tamo ni nema drugačijeg bureka no potkovica i nije redak slučaj da su bledunjave, što nema uticaja na ukus (mada i ja volim rešije). No prekjuče prođoh pored Rankovića preko put Kalenića, prodavačica isekla četvrtku sa sirom, kada je iz ostatka u tepsiji pokuljao rastopljeni sir, hteo sam da krepam od muke (detox  :lolol: ). Isto šamponski burek, vidi se da je gazda učio od Trpka.

Nije gazda učio od Trpka, već Trpko od gazde. Ranković je bio burek majstor kod Trpka, da bi se pre deset godina otisnuo u solističke vode. Osmislio je i onaj burek sa šunkom i kačkavaljem. Meni je to smeće, ali njegov burek sa mesom je najbolji u gradu, a sa sirom je u rangu Ljupčetovog.

Edited by rezwalker
Posted

Kako izuva burek u onoj pekari u Rige od Fere blizu Dusanove, boga ti molovanog... Jos kad dobijes jedno 100 grama gratis, ihaj

Posted

Dobar burek u Dalmatinskoj al nisu imali sa mesom :(

Hvala za preporuku