August 21, 2024Aug 21 On 21. 8. 2024. at 10:08, Strucnjak said: Ima u Metrou meso divljači, bude i kunića Ovo moram da probam
August 21, 2024Aug 21 slično izrazu "ima" ili "može se naći," ali sa naglaskom na to da se radi o nečem povremenom
August 24, 2024Aug 24 @Eleniko Ti si pisao o nekom ducanu ispod Bajlonija (u Jelisavete Nacic ex Pavla Papa?) sa svjezim mesom iz Sjenice? Sta kupiti za krckanje u slou kukeru? Veci komad mesa, rucak za 5-6 ljudi.
August 24, 2024Aug 24 On 24. 8. 2024. at 4:54, Paul Gompitz said: @Eleniko Ti si pisao o nekom ducanu ispod Bajlonija (u Jelisavete Nacic ex Pavla Papa?) sa svjezim mesom iz Sjenice? Sta kupiti za krckanje u slou kukeru? Veci komad mesa, rucak za 5-6 ljudi. Jesam. Uzeo bih vrat, juneći ili teleći, šta već dopušta kućni budžet.
August 24, 2024Aug 24 Sta dodate uz meso da se krcka u tom kukeru? Imam lonac ali sam ga dosad koristila samo za kuvanje kukuruza i jednom punjenih paprika. Ako mislimo na ovo? Edit: Ja ima ovaka ali mali je, ne moze tu da se skuva rucak za 5-6 osoba Edited August 24, 2024Aug 24 by Sara
August 24, 2024Aug 24 On 24. 8. 2024. at 6:16, Eleniko said: Jesam. Uzeo bih vrat, juneći ili teleći, šta već dopušta kućni budžet. Hvala! Koliko da uzmem? To je pretpostavljam sa kostima? On 24. 8. 2024. at 6:33, Sara said: Sta dodate uz meso da se krcka u tom kukeru? Imam lonac ali sam ga dosad koristila samo za kuvanje kukuruza i jednom punjenih paprika. Ako mislimo na ovo? Edit: Ja ima ovaka ali mali je, ne moze tu da se skuva rucak za 5-6 osoba Moj je zapremine 6,5l, to je svojevremeno bio najveci u ponudi na KP. U osnovi je elipsa, keramicka posuda, aliminijumsko kuciste i stakleni poklopac. Najjednostavniji moguci, tri nivoa temperature, niska, visoka i odrzavanje hrane toplom. Ovo na slici mi vise lici na ekspres lonac? Dodas korijenasto povrce, luk, krompir…
August 24, 2024Aug 24 Ovo moje je multicooker, ima razne programe, izmedju ostalih i slow, pecenje hleba..., a kapacitet je tuznih 1,8l, slabo sta mogu sa njim Sto je aparat jednostavniji to je prakticniji, po mom iskustvu, samo zakomplikuju sa milion programa. I moja matematika je 300gr mesa po osobi
August 29, 2024Aug 29 On 24. 8. 2024. at 6:16, Eleniko said: Jesam. Uzeo bih vrat, juneći ili teleći, šta već dopušta kućni budžet. Vrat iskrckan. Savrseno