Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

u anđeli šopu u kneginje zorke ima da se nabavi sos/melasa od nara 390din kg

fantastična stvar

• +1 2
Posted
u anđeli šopu u kneginje zorke ima da se nabavi sos/melasa od nara 390din kg

fantastična stvar
Jaooo kumse [emoji846] ovih dana trazim da li ima negde ili da napravim nekako, dok ima nara. E falaaa ti [emoji173]
  • +1 1
Posted

Ja kupio. Sos je turski, Redorane daj nek recept.

Posted

Turski da, oni ga najvise koriste i generalno na Bliskom Istoku, severnoj Africi.

Za desinge, za glaziranja mesa, marinade, Baba ganus i humus, koktele, cajeve, ma za svasta smile.png
Iz Istanbula sam svojevemeno donela toliko zacina da sam delila naokolo i kapom i sakom (kad se setim te radosti na egipatskom bazaru [emoji173]) i samo dve melase od nara :(

Posted

Meni kaže drugarica za pačetinu, gde s tim da se zezam, probaću sa piletom običnim.

Posted
15 minutes ago, Anonymous said:

Meni kaže drugarica za pačetinu, gde s tim da se zezam, probaću sa piletom običnim.

turio ja na recepte pre par dana jedan s melasom od nara i orasima. moze piletina, moze fazan. moze i morka :D

odlicna stvar. ja sam, posto sam prvi put pravio, odlucio da pravim bazicnu verziju. ako ti nije dovoljno bogato, guglaj khoresh fesenjan

Posted

može meso, mogu salate, mogu i čoko kolači

pile je nekako najneutralnije, pa bi bio obazriv sa količinom nara, da ne preovlada

Posted
31 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

može meso, mogu salate, mogu i čoko kolači

pile je nekako najneutralnije, pa bi bio obazriv sa količinom nara, da ne preovlada

nije problem. pile voli limun pa voli i melasu od nara. kiselost preovladava. a doprinosi gustini sosa.

Posted

premažeš pile, pa u reLnu

ili ga pečeno premažeš?

Posted
1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:

premažeš pile, pa u reLnu

ili ga pečeno premažeš?

jebiga, sta znam, nije bas tako jednostavno. u ono recepata sto videh, obicno se piletina krchka kao u paprikashu s melasom i raznim al s obzirom na ukus, ja se ne bih libio ni tako nesto da probam.

recimo, probao bih da premazem koku melasom pre pecenja, dobro nagruvam sitno seckanog bluka svukuda (i spolja i unutra) ili jos bolje da naprashim bluk prahom pa bih dodao (bogato) i svezi origano i malko zaljutio tucanom paprikom pa u rernu. nisam probao al sad kako pishem vidim da ima smisla. probacu pa javljam.

Posted (edited)

ništa, čekamo džumandži i anonimusa

e

sad kad bolje razmislim to mazanje pre pečenja bi samo dovole da premaz pregori. možda ga smuljati sa npr soja sosom i tako nekim začinskim biljem

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

rekoh vec - idite na recepte. ima odlican recept za melasu s piletinom.  probao. mljackao. uzivao.

Posted
Meni to zvuči super za salate.
Pa da ja sam gledao neke salate gde se malo "pobaca" nar... Pa bi i ova melasa mogla da služi...

.... Shiit has hit the fan!

Posted

ništa, čekamo džumandži i anonimusa

e
sad kad bolje razmislim to mazanje pre pečenja bi samo dovole da premaz pregori. možda ga smuljati sa npr soja sosom i tako nekim začinskim biljem

Da, bas tako, mazala nakon pecenja, pa kratko samo da se uhvati korica, kao sa rebarcima sto radim uvek (njih obicno prmazen sa nekim ljuto-slatkim sosom + ekstra zacinima). Previse ima ona secera, moze da izgorelo, a verovatno na nekoj niskoj bas T, umotano, sigurno moze, jer taj kiselkast ukus divno ide uz pernate prijatelje.
Nisam imala dovoljno da sve isprobam, najvise sam je koristila za salate i u humus, to mi je bilo perfektno.