kud u maglu Simoviću Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 u anđeli šopu u kneginje zorke ima da se nabavi sos/melasa od nara 390din kg fantastična stvar 2
Jumanji Posted January 21, 2021 Posted January 21, 2021 u anđeli šopu u kneginje zorke ima da se nabavi sos/melasa od nara 390din kg fantastična stvarJaooo kumse [emoji846] ovih dana trazim da li ima negde ili da napravim nekako, dok ima nara. E falaaa ti [emoji173] 1
Anonymous Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Ja kupio. Sos je turski, Redorane daj nek recept.
Jumanji Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Turski da, oni ga najvise koriste i generalno na Bliskom Istoku, severnoj Africi.Za desinge, za glaziranja mesa, marinade, Baba ganus i humus, koktele, cajeve, ma za svasta Iz Istanbula sam svojevemeno donela toliko zacina da sam delila naokolo i kapom i sakom (kad se setim te radosti na egipatskom bazaru [emoji173]) i samo dve melase od nara :(
Anonymous Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Meni kaže drugarica za pačetinu, gde s tim da se zezam, probaću sa piletom običnim.
adam Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 15 minutes ago, Anonymous said: Meni kaže drugarica za pačetinu, gde s tim da se zezam, probaću sa piletom običnim. turio ja na recepte pre par dana jedan s melasom od nara i orasima. moze piletina, moze fazan. moze i morka odlicna stvar. ja sam, posto sam prvi put pravio, odlucio da pravim bazicnu verziju. ako ti nije dovoljno bogato, guglaj khoresh fesenjan
kud u maglu Simoviću Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 može meso, mogu salate, mogu i čoko kolači pile je nekako najneutralnije, pa bi bio obazriv sa količinom nara, da ne preovlada
adam Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 31 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: može meso, mogu salate, mogu i čoko kolači pile je nekako najneutralnije, pa bi bio obazriv sa količinom nara, da ne preovlada nije problem. pile voli limun pa voli i melasu od nara. kiselost preovladava. a doprinosi gustini sosa.
kud u maglu Simoviću Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 premažeš pile, pa u reLnu ili ga pečeno premažeš?
adam Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: premažeš pile, pa u reLnu ili ga pečeno premažeš? jebiga, sta znam, nije bas tako jednostavno. u ono recepata sto videh, obicno se piletina krchka kao u paprikashu s melasom i raznim al s obzirom na ukus, ja se ne bih libio ni tako nesto da probam. recimo, probao bih da premazem koku melasom pre pecenja, dobro nagruvam sitno seckanog bluka svukuda (i spolja i unutra) ili jos bolje da naprashim bluk prahom pa bih dodao (bogato) i svezi origano i malko zaljutio tucanom paprikom pa u rernu. nisam probao al sad kako pishem vidim da ima smisla. probacu pa javljam.
kud u maglu Simoviću Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 (edited) ništa, čekamo džumandži i anonimusa e sad kad bolje razmislim to mazanje pre pečenja bi samo dovole da premaz pregori. možda ga smuljati sa npr soja sosom i tako nekim začinskim biljem Edited January 22, 2021 by kud u maglu Simoviću
adam Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 rekoh vec - idite na recepte. ima odlican recept za melasu s piletinom. probao. mljackao. uzivao.
Frank Pembleton Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Meni to zvuči super za salate.Pa da ja sam gledao neke salate gde se malo "pobaca" nar... Pa bi i ova melasa mogla da služi... .... Shiit has hit the fan!
Jumanji Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 ništa, čekamo džumandži i anonimusa e sad kad bolje razmislim to mazanje pre pečenja bi samo dovole da premaz pregori. možda ga smuljati sa npr soja sosom i tako nekim začinskim biljemDa, bas tako, mazala nakon pecenja, pa kratko samo da se uhvati korica, kao sa rebarcima sto radim uvek (njih obicno prmazen sa nekim ljuto-slatkim sosom + ekstra zacinima). Previse ima ona secera, moze da izgorelo, a verovatno na nekoj niskoj bas T, umotano, sigurno moze, jer taj kiselkast ukus divno ide uz pernate prijatelje.Nisam imala dovoljno da sve isprobam, najvise sam je koristila za salate i u humus, to mi je bilo perfektno.
Recommended Posts