Serena Posted August 4, 2023 Posted August 4, 2023 On 20.7.2023. at 19:43, renne said: Krem šnite Ja ovu gornju koru ne stavljam, uvek me nervirala kad ih je mama pravila. Kad je pritisnes viljuskicom a fil krene da curi sa strane. Umesto nje stavim tanak sloj slaga i odgore izmrvim reslove kore. Upravo kuvam fil za krempitu😍 1 hour ago, x500 said: Njam njam, mirisu i na slici 1
Popular Post hansolo Posted August 29, 2023 Popular Post Posted August 29, 2023 Napravila za posle ručka u nedelju na brzinu makoš kolač, ispao odličan. Testo je onako sve u jednoj činiji, bez miksera sa mutilicom: 3 jajeta veća, jedno 150 grama šećera, pola otopljenog putera (125 grama) ili mekanog, 1 dl ulja, jedna veća kašika milerama, narendane korice od dva limuna, dva vanil šećera, jedan prašak za pecivo, malo soli, jedna kutija mlevenog maka i brašna dok se ne dobije gustina kao eurokrem otprilike. Razliti u malo veću đuveč tepsiju i peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Caka je ne prepeći testo, pipnuti pa čim više nije žitko nego čvrsto pod prstom na celoj površini, gotovo je. Jedno pola sata ... recimo, ali proveravati. U međuvremenu na pari skuvati 4 cela jajeta, po jednu i po kašiku šećera na svako jaje i sok od dva oceđena limuna i dve kesice vanil šećera. Ukuvati da se zgusne i staviti u frižider da se hladi, dok je još mlako umešati drugu polovinu putera. Premazati kolač odgore. Ima jaku citrus notu a kombo maka i limuna razbija. 4 9
hansolo Posted August 29, 2023 Posted August 29, 2023 1 hour ago, Ras said: Pravljen u nedelju, a tek sad javljaš Kad sam oprala praznu tepsiju .... 1
I*m with the pilots Posted December 25, 2023 Posted December 25, 2023 Naša praznična artiljerija po starom receptu muževljeve bake. Plus pekmez od malina: 6 1
Popular Post hansolo Posted December 31, 2023 Popular Post Posted December 31, 2023 (edited) Probala malo biznis: napravila oko 120 mafina i dve tepsije mince pies za novogodišnji bazar, doduše kod mene u gradu na domaćem terenu. Četiri vrste mafina: banana/čokolada, tlimu/mak/sir, karamel/jabuka, bela čololada/vanila/višnja. Na kraju ostalo samo nekoliko sa jabukama, to posle podelila. Štandić sa drugaricom koja radi čokolade ručno, majstorija. Ne znam ja tako da to estetski uradim ali prodalo se, pojelo ... doduše za dva dana plus uglavnom moji prijatelji se sjatili pa za štandom jeli. Edited December 31, 2023 by hansolo smanjila slike 10 9
Popular Post Jeremija Posted January 6 Popular Post Posted January 6 Da malo oživimo temu, odlučio sam da za Božić obradujem ukućane - cheseecake sa šumskim voćem, torta ide u frižider, a za forum - slika: 10 3
beyoncé Posted January 6 Posted January 6 On 31. 12. 2023. at 23:14, hansolo said: Probala malo biznis: napravila oko 120 mafina i dve tepsije mince pies za novogodišnji bazar, doduše kod mene u gradu na domaćem terenu. Četiri vrste mafina: banana/čokolada, tlimu/mak/sir, karamel/jabuka, bela čololada/vanila/višnja. Na kraju ostalo samo nekoliko sa jabukama, to posle podelila. Štandić sa drugaricom koja radi čokolade ručno, majstorija. Ne znam ja tako da to estetski uradim ali prodalo se, pojelo ... doduše za dva dana plus uglavnom moji prijatelji se sjatili pa za štandom jeli. bravo! super izgleda čizkejk 👌 @Jeremija 3 1
Eleniko Posted January 19 Posted January 19 mrzim moderne palačinke, sve jedno da li su američkog ili ovog domaćeg tipa na vreloj ploči dakle mora tiganj i sve do pre sat vremena sam mislio da to mora ili u kafani ili kod kuće ali šetajući psa po crvenom krstu naletim na ovo https://www.instagram.com/kod2bake/ šiber otvori simpatična klinka sa protezom, valjda unuka od ovih baba vidim da u cjeniku imaju i prazne po izuzetnoj ceni od 590 din za 10 komada - za te pare ne palim ringlu sačekah 10 minuta, ekspresno gotove, evo me kod kuće mažem jednu po jednu nekim fensi džemom od kupine koji sam imao otvoren u svakom slučaju mislim da su dobili mušteriju ima ih i na voltu i glovu, ako volite tradicionalne malo žilavije /a ne previše/ ove su prava stvar 5 3
Popular Post ljuttko Posted January 27 Popular Post Posted January 27 Mom mladjem bratu za rodjendan prvi put urolana torta , zašto urolana, peče se kao pravougaona a nastne okrugla. Malo sam pogrešila pa je više visoka nego široka, trebalo je da sečem 4 umesto 3 trake ali se lepo seče i ovako . I pošto se slavljeniku posrećilo da jubilarni rodjendan slavi sam sa koronom mi ostali, šta ćemo, pomučićemo se da je izedemo . Od sastojaka , fali samo bukova šuma, da citiram pokojnog dedu 3 12
Valk Posted January 27 Posted January 27 Kako izgleda fantastično, nemam reči Svaka čast Ljutko, ovo se zove Torta 1 1
Popular Post ljuttko Posted January 27 Popular Post Posted January 27 1 hour ago, Valkyrie said: Kako izgleda fantastično, nemam reči Svaka čast Ljutko, ovo se zove Torta ceo štos je slaganju u krug nekolikoo traka koje se iseku od jedne kore za tortu, bilo koje pa i najobičnije , posle možeš da ukrasiš kako god. često je na mržama kao model za novu varijantu izgleda panja moja je omalterisan panj sa suvim voćem jer sam imala i previše fila pa da se ne baci . Ovako izgledaju te zarolane a delimično premazane , mogućnosti za igranje neograničene 4 8
Recommended Posts