decak Kejt Posted October 26, 2021 Posted October 26, 2021 društvo, treba mi savet. kupila sam kesten brašno u poslastičarnici M&M i napravila svoj kesten pire - dodala malo mleka u kome sam otopila malo šećera, putera i ruma. medjutim, danas - dva dana nakon što sam sve napravila - da se zasladim uz kafu, kad ono - kesten postao kiseo, nejestiv. razmišljam da sam zeznula stvar time što sam, onako nestrpljiva, u brašno sunula toplo mleko, ne sačekavši da se ohladi. pošto imam još brašna i još mi se jede pire, da sledeći put budem strpljivija, ili da ga pravim nekako drugačije?
aram Posted October 26, 2021 Posted October 26, 2021 u životu mi nije palo na pamet da ga pravim od kesten brašna, naročito ne u sezoni kad ima kestenja...
decak Kejt Posted October 26, 2021 Posted October 26, 2021 nije ni meni, ali kad sam otvorila vakumirano pakovanje onog što sam mislila da je kesten pire koji sam u poslastičarnici tražila, shvatila sam da sam dobila brašno pa reko', da iskoristim. odmah po pravljenju i juče je bilo dobro, sreća pa smo veći deo proždrali, sad samo razmišljam kako da ovaj drugi napravim da ne doživi kiselu sudbinu.
ljuttko Posted November 20, 2021 Posted November 20, 2021 HELLLLP zna li neko dobrog majstore za torte koji vrše dostavu na kućna vrata, treba mi lepa i dobra torta da odnesu starom ujaku za devedeseti rodjendan . našla sam kod Poco loco tortu koja mi se svidja al im je cena dostave ubijajuća za malo van centra bga . a nije mi opcija da ja odnesem,
fren Posted November 21, 2021 Posted November 21, 2021 8 hours ago, ljuttko said: HELLLLP zna li neko dobrog majstore za torte koji vrše dostavu na kućna vrata, treba mi lepa i dobra torta da odnesu starom ujaku za devedeseti rodjendan . našla sam kod Poco loco tortu koja mi se svidja al im je cena dostave ubijajuća za malo van centra bga . a nije mi opcija da ja odnesem, https://m.facebook.com/chocolatestarcake/ 1
renne Posted December 4, 2021 Posted December 4, 2021 Ubijamo neurozu pre šetnje Svetli kuglof sa kandi voćem iz lidla 5
askeladden Posted December 5, 2021 Posted December 5, 2021 On 20.11.2021. at 15:00, renne said: Rogač kolač Jel moze recept
renne Posted December 5, 2021 Posted December 5, 2021 6 celih jaja, 150 grama šećera, vanilin sećer, 150 grama brašna, 100 grama mlevenog rogača, dve kašike kakao praha., 50 grama seckane čokolade, prstohvat cimeta Umute se jaja, pa se lagano dodaju suvi sastojci 1
ljuttko Posted December 5, 2021 Posted December 5, 2021 On 4.12.2021. at 12:04, renne said: Ubijamo neurozu pre šetnje Svetli kuglof sa kandi voćem iz lidla imam tog i drugog voća suvog ali jedino kuhinjsko pomagalo koje nemam je modla za kuglof, po kuglof receptima napravim u običnom plehu . Imaš li preporuku koju modlu da kupim i gde. Plus , baci i recepat na uvid za ovu divnoću
renne Posted December 5, 2021 Posted December 5, 2021 Gde god nađeš bilo koju silikonsku.Za moj kalup, 5 jaja, 5 kašika šećera, 6 kašika brašna, prašak za pecivo, vanil šećer, malo ekstrata ruma, i malo cimeta, suvo grožđe, kandirano voće (ukupno oko 150 grama) 1
decak Kejt Posted December 11, 2021 Posted December 11, 2021 au kakav sam maestralan kolač napravila, dodje mi da poljubim sebe. tri narandže kuvala pola sata (po receptu idu dve, ali pošto su moje bile manje stavila sam tri, možda sam mogla i četiri) pa onda iseckala i ispasirala štapnim mikserom u pire - sa sve koricom, u njoj je glavna fora; 6 žumanaca umutila sa 120 gr šećera i 6 belanaca sa 100 gr šećera (u receptu ide 120 ali ja volim da smanjujem mere iz originalnih recepata); prvo umešala pire od narandži u umućena žumanca sa šećerom, u to dodala 250 gr brašna od badema, pa onda tu smesu lagano, deo po deo, mešala u umućena belanca. sve izlila u okrugli kalup kome sam na dno stavila papir za pečenje i pekla na 180' 35 minuta. kad se ohladilo, premazala filom od 400 gr abc krem sira (koji sam prethodno dobro ocedila), četiri kašike prah šećera i jedne slatke pavlake pa posula pečenim bademom. praviću ga opet, ali sledeći put sama blanširam i meljem bademe, u cilju zaštite novčanika. 5 4
Popular Post duda Posted December 21, 2021 Popular Post Posted December 21, 2021 Baš dugo nisam pravila kolače. Nije to loše, linija se malo popravila . Večeras nisam izdržala, pala američka pita sa jabukama i srpskim dodatkom, orasima. Ispala bogovski. Testo prhko i po malo krckavo, fil mekan, mirisan, zanosan . Još samo fali kugla dobrog vanila sladoleda. To ću da dodam sutra. 2 10
Recommended Posts