Popular Post hansolo Posted July 3, 2021 Popular Post Posted July 3, 2021 Portokalopita ... zato je Grčka kolevka civilizacije , morala da maznem kraj, još treba da odstoji i ohladi se ali kao da vam pokažem presek.... nije nešto za videti ali sa sladoledom od vanile je heaven 7 6
Jumanji Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 Jesi je sa korama pravila? Znam da ima vise varijanti. Pravila sam jednom po receptu onog Grka Akisa i odlicna je bila. U Grckoj vise nekih varijanti probala, sa jogurtom, sa grizom... 1
hansolo Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 (edited) 10 minutes ago, Jumanji said: Jesi je sa korama pravila? Znam da ima vise varijanti. Pravila sam jednom po receptu onog Grka Akisa i odlicna je bila. U Grckoj vise nekih varijanti probala, sa jogurtom, sa grizom... Jesam, našla nekog Grka sa smešnim engleskim na Jutjubu, mislim da je taj Akis, ali sam stavljala jogurt umesto mleka, ali baš napravio dobar recept. Isušila kore u rerni (naređala u harmonike svaki list u tepsiju i stavila na 100 stepeni da se suše) Skuvala tri velike pomorandže u vodi da malo odmeknu, skinula koru sa sve tri kad su se ohladile (ostavila samo pola od jedne), izblendirala ih u pulpu i to pomešala sa 4 penasto umućena jajeta sa 200 grama šećera, dva vanilin šećera, jednim praškom za pecivo, jednom čašom ulja, jednim velikim Dukatos jogurtom i u tu smesu umešala smrvljene osušene kore. Izlila u tepsiju i pekla dok nije dobilo lepu koricu na 180 stepeni. Sirup klasika, 600 grama šećera, 4 dl vode jedna cela narandža i malo limuna, ukuvala i ohladila sirup. Savet, prvo napravi sirup. Kombinacija Vruć kolač, sirup skoro hladan. zalila. Edited July 3, 2021 by hansolo 1
Jumanji Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 Da, da, Akis [emoji3] to je taj recept samo bez jogurta, ali vrv je super i sa. 1
Jumanji Posted July 13, 2021 Posted July 13, 2021 Je l pravio neko? Neobicno, ali eto nisam jos uvek nikada pravila. Ove druge sa malina dzemom u filu i ove kafene, mmmmm [emoji7]Ima i varijanta kao sto Rudolf pravi, da belanca prvo termicki obradi, tj napravi šam sa uspinovanim secerom, pa onda sve ostalo po redu.Ne znam zasto nisam nikad probala, ovo bademovo brasno se tesko nalazilo jedno vreme. A i nekako nije izdasan slatkis, mnogo posla a ocas se pojede [emoji3]
fren Posted July 13, 2021 Posted July 13, 2021 Imas u Zdravcu bademovo brasno. https://zdravac.com/ 1
ivy Posted September 8, 2021 Posted September 8, 2021 experimentalna lenja pita sa jabukama i smokvama je uspela
JakeBlues Posted September 11, 2021 Posted September 11, 2021 Dani ludaje u Kikindi, vašarska prodaja po tezgama, štrudla odlična! 6 2
banatjanin Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 imam vrhunski rogač, dovukao sa mora. treba mi recept za nešto čokoladno, lepljivo, puterasto, a da je s rogačem. po netu sve ona testa sa jabukom i slične mamaljuge, to neću.
gospa buba Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 joj bio je neki rogach i kuskus, tortica, ne umem da nadjem sent from novi mnogo jak bubamoto.
napadaj Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 Štrudla sa rogačem je vrhunska, bolja i od one s makom. 3
gospa buba Posted September 14, 2021 Posted September 14, 2021 joj bio je neki rogach i kuskus, tortica, ne umem da nadjem sent from novi mnogo jak bubamoto.nashla. meni bio bash lep. mislim da sam nekako izbegla tu plazmu za podlogu.https://www.coolinarika.com/recept/kuskus-tart-sa-narancom-i-rogacem-7237d804-63e2-11eb-9e13-0242ac12005dsent from novi mnogo jak bubamoto. 2 1
gospa buba Posted October 7, 2021 Posted October 7, 2021 bogami pravim za vikend, makar ga komshiluk jeo! sent from novi mnogo jak bubamoto.
Recommended Posts