Jump to content

Torte i kolači

Featured Replies

• Popular Post

Rođendanska Lemon Pavlova (kompromis sa postkovid parosmiom, citruse mogu da jedem) :D Najdželin recept, samo sa kućnom a ne kupovinom lemon curd varijantom i pravi šlag. 

EzvypeaWYAYsQtH.jpg

Hansolo, napravi i meni ovu tortu za brdej :wub:

20210424_204043.jpg

2 hours ago, Lancia said:

Hansolo, napravi i meni ovu tortu za brdej :wub:

Hocu, nije problem :D

3 hours ago, hansolo said:

Rođendanska Lemon Pavlova (kompromis sa postkovid parosmiom, citruse mogu da jedem) :D Najdželin recept, samo sa kućnom a ne kupovinom lemon curd varijantom i pravi šlag. 

EzvypeaWYAYsQtH.jpg

jel ovo teško za napraviti? 

deluje kao nešto što bih ja voleo. 

jel ovo teško za napraviti? 
deluje kao nešto što bih ja voleo. 
Nije, naravno. Belanca 8 komada idu u koru. Mute se sa 12 do 16 kašika šećera u zavisnosti od veličine jaja. Na kraju dodati 2 pune kašike gustina i sok od 1 limuna i koru od jednog limuna. Zagrejati rernu na 180 (ili 160 sa ventilatorom). Podmazani širi kalup za tortu staviti papir za pečenje i sipati belanca i poravnati. Smanjiti temperaturu na 150 (130 vent.) I staviti da se peče 40tak min dok ne dobije zlatnu koricu. Iznutra će još ostati maršmeloasto. Izvaditi i ostaviti da se skroz ohladi prirodno. Žumanca skuvati na pari sa 8 kašika šećera i sokom od 3 limuna i koricom od 2 limuna. Kuvati dok se ne zgusne. Dodati u još toplo 150 grama putera. Ohladiti fil. Ređati kora pa limun Fil i na kraju mlečni šlag i malo seckanih proprženih badema. To je to.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

• 1 month later...

Snickers torta

Iskombinivala sam svasta, ali na kraju jako zadovoljna sto sam uspela da izbalansiram ukuse, nije preslatka iako ne izgleda tako [emoji2] i nije otuzna, zato sam koristila i lesnike ne samo kikiriki.

Tri korice: belanca, secer i mesavina tostiranih i krupnije melvenih kikirikija i lesnika.
I žuti fil sa dulce de lece (od kondezovanog mleka)
II fil klasicni za torte: žumanca i secer na pari sa cokoladom
Odozgo prvo karamel, pa ganas, a samo je ukrasena Snikers cololadicama, nema ih unutra.

Strepela sam malo, ali je savrsena ispala.

213312e11832a3ebf1fe437d6dae3edb.jpg

391c812e6dc8a8a9e0681b39993b3718.jpg

Dam ti 300 kinti za parče?

[emoji2]

:( ja sam samo bila majstorica i vlasnica ovog parcenceta, okrajcice cry.gif cry.gif

Ode CELA torta ponosnom 19ogodisnjem slavljeniku [emoji7]

Zna šta bih im ja ostavio? Samo onaj snikers odozgo.

Zna šta bih im ja ostavio? Samo onaj snikers odozgo.
Ma ni to.[emoji23]

y4m37utn4-D6yEu6TA6UJphaoXqYBIPfUuJKf-Hh

Mandarina praline.

izgledaju kao delovi za Ikea nameštaj 

Deo sam tako i upotrebio.

y4m37utn4-D6yEu6TA6UJphaoXqYBIPfUuJKf-HhHn1AzW5Ayufd-iY86Z6nC8RpfbBOjbTCXXGK1-3yaLAVEI203uTbeH714P3wTM8pvCm9Mu3NDFFlSdsl7Joo9i39byj3eEAZTnMTRQJ4hPj_wyMcVT1hLEPzdG5GxPRPPAehWxdj1QVxyskxIZmOkwTO3bt?width=660&height=495&cropmode=none

Mandarina praline.
Šta, kako, gde? Talk to us [emoji2]