Jumanji Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 Da pravis tortu ili da kupis? Moje bele trafle od bele cokolade, limuna i badema. Bolje su sa seckanim, ali onda nisu ovako glatke.
Mr.Mxyzptlk Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 ma da kupimo, ne mora tematska, mada mislim da ce nam trebati bar 2 za 40ak ljudi
duda Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 3 hours ago, renne said: Ispekao sponge, izlomio, poškropio rumom, stavio u čaše, preko jagode nabacao, poprskao balzamikom, hvala čika @aram, preko slatka pavlaka i strugana čokolada. Milina šta je ovo, tj, verovatno nije sunđer
duda Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 2 minutes ago, renne said: patišpanj super znači, dobro leži balzamiko u tome ?
Ravanelli Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 2 hours ago, extragluv said: ma da kupimo, ne mora tematska, mada mislim da ce nam trebati bar 2 za 40ak ljudi ja tu baš mnogo i ne razmišljam iskreno. anči kolači na noge mi donesu, ako hoću neke oblike i patrolne šape da budu na njoj. ako mi je za normalnu raju onda šušič uzimao sam i kod onog lojalnog goranca što ima lokale u nušićevoj i prizrenskoj, ali nije vredno te love evenutalno ako hoćeš malo bahatije, uvek ti je tu mandarina
duda Posted February 14, 2020 Posted February 14, 2020 meni ovi nisu loši ne šamaraju sa cenama, a ne rade sa margarinom uopšte, samo puter takođe ne koriste želatin, samo pektin sitni kolači su im svi rzličiti po ukusima. torte kod njih nisam kupovala, ali mislim da je ista stvar
Jumanji Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 Karamel fil: mleko i šećer (kuvala 2.5 sata) + puter, ml.orasi i 3 štangle od 200g, a odozgo malo se igrala čoks, kašika mleka, kocka putera.
darling Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 super ti je ova starinska oblanda, skoro da mogu da osetim ukus. nisam je jela sto godina, zaboravila da postoji, sad mi se jede
Jumanji Posted February 16, 2020 Posted February 16, 2020 E fala draga, nisam je ni ja ni jela, ni pravila nekoliko godina.
Mr.Mxyzptlk Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 On 16.2.2020. at 16:07, Jumanji said: Karamel fil: mleko i šećer (kuvala 2.5 sata) + puter, ml.orasi i 3 štangle od 200g, a odozgo malo se igrala čoks, kašika mleka, kocka putera. Ovakve najvise volem. Al mora dosta da se kuva fil sto je jedino smor, u suprotnom ispadne zvaka. Taj fil mi je najjaca poslastica. ^^ hvala ljudi
Ras Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 (edited) Najslađe mi bilo da taj fil kradem iz šerpe, kada ga je mama kuvala. Obavezno i da ogrebem sve što je u šerpi ostalo nakon filovanja. Dešavalo mi se kasnije i da kuvam samo fil da bih ga jeo bez oblandi. Počinjao sam još dok je vreo (pogubno po vrh jezika). Edited February 18, 2020 by Ras
darling Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 verovatno kondenzovano mleko ubrzava stvar, sto znaci vise ne mora da se kuva, nego izmesas kondenzovano i maslac, dodas jos nesto ako hoces i to bi bilo to. sigurno je to vec neko radio, i ima razmere, al me mrzi da pretrazujem internet.
beta Posted February 18, 2020 Posted February 18, 2020 moja majka taj starinski fil za oblande kuva tako što umuti jaja koja doda u mleko sa šećerom i puterom i tako kuva. na kraju dodaje orahe. fil se kraće se kuva ali mora sve vreme da se meša jer u protivnom zagori.
Recommended Posts