Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

da, počinju trešnje i ja već sanjam clafoutis. mogu da se udavim u tome.

trešnje su najbolje one kasnije, crne i velike, mesnate.

Posted

Трешње су код мене на другом мјесту, фаворит су вишње:)

Posted

povuci rec!

:D

Posted

Ja ne mogu da se odlucim koje tresnje vise volim, te crne junske ili bele, one za slatko. Te je keva uvek morala da kupuje duplu meru jer bi ja i sestra pola pojeli u procesu ciscenja :)

Posted

povuci rec!

Ни педаљ:D
Posted

okej, izgleda da ce morati da radi sila

sam si trazio

i bas volis visnje visnje da jedes vise od tresanja, ono da jedes i pravis kisele grimase, ne racuna se u kolacima?

Posted

С времена на вријеме, волим да мало киси :), али наравно ипак су набоље у колачима. Иначе најдраже воће су марелице/кајсије.

Posted

Crni mačor sorta trešnje, mada mogu da zamislim koliko košta...

....shit has hit the fan...

Posted

sve tresnje su super, meni su one voce br 1! sledi lubenica, jagode pa jabuke. rane tresnje su jedino bezveze, ali toliko ih se zazelim, da mi i one dobro dodju kada se pojave. a tih velikih crnih kod nas nema po bastama, one bas kasno rode, jela sam ih uglavnom u grckoj i cg na letovanjima, cak i u drugoj polovini jula... bile prosle godine u prznu za 5 eura/kg. al', dobreeeee!

Posted

tamne, mesnate tresnje su definitivno broj jedan. zatim grozdje i ribizle. ribizle uglavnom jer sam ih uvek zeljan, nikad nema dovoljno. mada... pre nekoliko godina smo na jugu svedske iznajmili kucicu, tamo letovali, i u basti je bio veliki grm ribizle. obrstili smo ga za dva dana. ostali samo prutici. 

Posted

ja bih dala kilo trešanja za 5 jagodički, anytime.

Posted

ako bih morala jedno voce za pusto ostrvo, tresnje prvi izbor, breskve drugi. visnje, kivi i mandarine slobodno mogu da izumru ko vrste.  

Posted (edited)

ako bih morala jedno voce za pusto ostrvo, tresnje prvi izbor, breskve drugi. visnje, kivi i mandarine slobodno mogu da izumru ko vrste.  

treshnja, pipun, breskva.

uh, ali dobra vishnja. shta cu sad :unsure:

Edited by gospa buba
Posted

Е за вишњу ће @Дарлинг силу да употријеби :D

Posted

i ono sitno belo grozdje shto se vika sultanija :o