zorglub Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Upravo ti, izgleda da su krenuli da osvajaju Beograd kvart po kvart :) Samo neka ga osvajaju, što se mene tiče. I Turci i Jevreji i sva blisko i daleko istočna braća sa sve svojim poslasticama.Jel' overio neko baklavu kod Mustafe već?
cmrlj Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 pravila ovu torticu danas. vuce dosta na rogenart cokoladni tart, jako je lepa, cokoladna i mokra ukoliko je covek ne prepece kao sto sam ja umalo. htela sam i sliku da okacim, ali dok se pekla nestalo mi dnevnog svetla pa dobijete samo sliku pre. slika posle vec pluta savom.
darling Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 bas ti je atraktivan ovaj kolac. posrkala bih ga ovako zivog...
nisam ja Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 bas ti je atraktivan ovaj kolac. posrkala bih ga ovako zivog...
dunja Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 pravila ovu torticu danas. vuce dosta na rogenart cokoladni tart, jako je lepa, cokoladna i mokra ukoliko je covek ne prepece kao sto sam ja umalo. htela sam i sliku da okacim, ali dok se pekla nestalo mi dnevnog svetla pa dobijete samo sliku pre.Preporučujem novi Rogenartov tart od šljive. Prava jesenja poslastica, baš je yummy
darling Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Rogenartov tart od šljive. baš je yummy je l ima nesto slatko u rogenartu da ne valja? super im je slatki program. jedva cekam da vrate sonatu s cokoladom i orasima.
sherman Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 sta reci na temu kolaca i torti osim da su najbolji kolaci na svetu salchici. puno sala + trunkica dzema = savrsenstvo.
renne Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Salčići se prave kao svako lisnato testo, samo što umesto margarina ide salo.Napraviš dizano testo, čekaš da odstoji, razviješ na prst debljine pa premažeš salom, pa ponovo razviješ pa u krug, dokle imaš sala, što više biće lisnatije. Posle puniš džemom i praviš kifličice pa u rernu.(Neko pravi i od običnog masnog testa, ali je meni mnogo lepše od dizanog.)
Amelija Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 fala :)još samo kad bi malo objasnio šta je tačno dizano testo (pretpostavljam ali nisam sigurna, a ne bih nikako da brljavim)
renne Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 dizano=kiselo, sad kako ga ko zove.Kvasac staviš u zagrejano mleko (ne vruće) u koje si dodala dve, tri kašičice šećera i malo soli. Kad kvasad naraste dodaješ ga u brašno (tip 400 meko), jedno jaje, malo tople vode, još malo šećera (da kvasac radi) i malo soli. Možeš dodati i malo ruma i koru limuna. Umesiš srednje tvrdo i čekaš da naraste.Eto :)
Аврам Гојић Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 e jel ima neko neki prost recept za kolace koji bi sadrzavali onaj bozanstveni repati dzem od sljiva (sa ljuskicama, uh kako to volim)
renne Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ja ga baš u salčiće stavljama može i kao lenja pita, staviš taj džem i malo oraha
Аврам Гојић Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 a može i kao lenja pita, staviš taj džem i malo orahavidis, da, to bih cak i ja umeo fala
Amelija Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Eto :)fala :)repati dzem od sljivauf i ja to volim!i baš super ide u salčićea može i u knedle sa šljivama mesto šljiva
Recommended Posts