francuski sobar Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Nije ovo baš o legalizaciji ali ne znam na kojem od buksna topika da spomenem.Vrlo je verovatno da je više marihuana (a ne kokain) uzrok nesreće iz ove današnje vesti što daje za pravo onima koji tvrde da je ista problem i to ne samo lični. Ne treba da ima veze sa izborom društva, prijatelja i kumova ali izvesno može da utilče na stav poslodavaca.
Sestre Bronte Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 (edited) Nije ovo baš o legalizaciji ali ne znam na kojem od buksna topika da spomenem.Vrlo je verovatno da je više marihuana (a ne kokain) uzrok nesreće iz ove današnje vesti što daje za pravo onima koji tvrde da je ista problem i to ne samo lični. Ne treba da ima veze sa izborom društva, prijatelja i kumova ali izvesno može da utilče na stav poslodavaca.pa ne, ovde je problem što je marihuana nelegalna, da je legalna imala bi lepo napisano sve problematično u vezi nje, kao što sve piše lepo na cigaretamaja sam za potpunu legalizaciju svih vrsta droga, kao i za njihovu potpunu dostupnost punoletnima Edited August 23, 2013 by Zugurosh
pt 2.0 Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 (edited) ja sam za potpunu legalizaciju svih vrsta droga, kao i za njihovu potpunu dostupnost punoletnima a kako u tom zamišljenom društvu tretiraš finansijske posledice vezane za ovisnost? (od radne disfunkcionalnosti, preko npr. izazvanih nesreća, do lečenja).ko šta plaća? Edited August 23, 2013 by PointTaken
Indy Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 PTZaboravljaš troškove zabrane. According to a 2008 study published by Harvard economist Jeffrey A. Miron, the annual savings on enforcement and incarceration costs from the legalization of drugs would amount to roughly $41.3 billion, with $25.7 billion being saved among the states and over $15.6 billion accrued for the federal government. Miron further estimated at least $46.7 billion in tax revenue based on rates comparable to those on tobacco and alcohol ($8.7 billion from marijuana, $32.6 billion from cocaine and heroin, remainder from other drugs).[119]
Pokojni Ruxin Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 PortugalMeni se čini najbolji sistem, a koliko sam čitao i uspešan u praksi.
braca Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 (edited) Ugledati se na Portugal (2001 dekriminalizovane sve vrste droge, broj teško zavisnih opao na pola, uspeh u svakom pogledu)?edit : bob bio brži Edited August 23, 2013 by braca
Sestre Bronte Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 a kako u tom zamišljenom društvu tretiraš finansijske posledice vezane za ovisnost? (od radne disfunkcionalnosti, preko npr. izazvanih nesreća, do lečenja).ko šta plaća?sve to ima i sad + finansiranje organizovanog kriminaladozvolom nestaje kapone
pt 2.0 Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 (edited) PTZaboravljaš troškove zabrane.zapravo ne, ali ne umem da procenim koliki su oni u odnosu na one troškove koji bi nastali.ako uradim rikverc na postojeće stanje sa alkoholom (i alkoholičarima), čini mi se da se njima na radnim mestima gde bi mogli fizički da se povrede (ili da nekog drugog povrede rukovanjem alatom itd) ne dozvoljava dolazak na posao u alkoholisanom stanju (znam da je moja ex firma htela da uvodi alko testove, kao i da je najveći incident prošao sa neadekvatnim procentom alkohola u krvi).ti detalji me zanimaju.@zugurosh - mislis i sad postoje propisi o svemu tome? (za dobrobit nemanja kaponea i imanja evidencije mi je jasno). Edited August 23, 2013 by PointTaken
braca Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 pa valjda se nikom ne dozvoljava dolazak na posao u alkoholisanom stanju??
Indy Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 Ja nisam nužno za legalizaciju svega i odmah sad, i bezuslovno, ali i postojeća situacija (u većini zemalja) je tragikomična. Gledam ovde na vestima kako mrtvi ozbiljni reporteri izveštavaju o konjici (specijalci obučeni kao nindže, prosto bi neko zlonameran mogao da pomisli da emituju takve snimke samo da zaplaše građanstvo, ali ne, to je nemoguće) koja se sjatila na masovno hapšenje povodom razbijanja grupe dilera marihuane. Ej, bre, obična travuljina, a oni kao da su otkrili 20-strukog serijskog ubicu.
pt 2.0 Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 pa valjda se nikom ne dozvoljava dolazak na posao u alkoholisanom stanju??u teoriji možda.
3opge Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 лочи ко свиња и дувај колико ти душа иште али тог дана нећеш бити плаћен, веома једноставно правило.
Indy Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 (edited) u teoriji možda.Zašto samo u teoriji? Jel topik opet samo o Srbiji? Edited August 23, 2013 by Indy
Sestre Bronte Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Zašto samo u teoriji? Jel topik opet samo o Srbiji?u puno firmi idem, nema c2h5oh više po firmama, verovatno postoje izuzetci
pt 2.0 Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Zašto samo u teoriji? Jel topik opet samo o Srbiji?ma nije, nego sam ja samo u srbiji. nemam širi uvid. ovde je tako. alkoholičari neometano dolaze na posao alkoholisani, i piju za vreme pauza.znam da smo u ex firmi baš imali problema sa time i da je postojala ideja da se svako jutro radi alko test...
Recommended Posts