Jump to content

Čokolada

Featured Replies

Nije čokolada ali...AUE1001.jpg...ljudi, što je ovo dobro!

• 3 weeks later...

ritersport s marcipanom i pomorandzom nista posebno, slatka, pomorandza pojela marcipan. srecom to je krismas edisn pa je necemo vise vidjati na pijacnim tezgama

Čokolanda dekadencijaP1080109.jpg

Ima li negde recept za tu dekadenciju?

a jesu ono tamo desno u coskicu cupavci :wub: ?

Hajdi čokolade, sasvim pristojne.1147_45b0fa7f5d4b5.jpg

Ima li negde recept za tu dekadenciju?
ima, napisaću ga
a jesu ono tamo desno u coskicu cupavci :wub: ?
Jesu

Elem310g tamne čokolade sa 75% kakaa – za smesu 185g tamne čokolade sa 85% kakaa – za glazuru 10 velikih jajaOtopi se čokolada lagano na pari (ili u mikrotalasnoj), zatim se lagano doda jedan po jedan žumanjak. U međuvremenu se umute svi belanjci sa malo soli i par kapi limuna.U umućene belance se oprezno doda smesa čokolade i žumanjaka. Sve se to istrese u kalup i peče se samo 8 minuta u već vrelu rernu (250°C). Torta se izvadi, ohladi se kalup, a zatim se 12 sati drži u frižideru. Posle 12 sati se napravi glazura i to je to.Ja dodajem i malo Dr.Oetker arome ruma.

Fenomenalno! Hvala. :)

Elem310g tamne čokolade sa 75% kakaa – za smesu 185g tamne čokolade sa 85% kakaa – za glazuru 10 velikih jajaOtopi se čokolada lagano na pari (ili u mikrotalasnoj), zatim se lagano doda jedan po jedan žumanjak. U međuvremenu se umute svi belanjci sa malo soli i par kapi limuna.U umućene belance se oprezno doda smesa čokolade i žumanjaka. Sve se to istrese u kalup i peče se samo 8 minuta u već vrelu rernu (250°C). Torta se izvadi, ohladi se kalup, a zatim se 12 sati drži u frižideru. Posle 12 sati se napravi glazura i to je to.Ja dodajem i malo Dr.Oetker arome ruma.
uu bre kakva perverzija od pola kile chokolade :P

Da, prosto fenomenalna stvar, sinoć je planula za 10 sekundi :)

videla sam taj recept na kulinaric(k)i. znaci valja, a? tamo pise i da se to jede kad si kod montinjaka na dijeti. :lol:http://www.coolinarika.com/recept/dekadentna-cokoladna-torta/

Edited by darling

Probaj obavezno

• 2 months later...
ritter-sport-haselnuss-krokant.jpgRitter-Sport-Bourbon-Vanille.jpg
  • 3 weeks later...

bela čokolada + jodoro vafliNajlepše želje + gotove princes krofne s pijace, pa prelivene kastardom (u svaku krofnu turite po kocku i po Nejlepših želja)