December 16, 2025Dec 16 12 minutes ago, dunja said:naprava za topljenje i oblikovanje plastike?Daleko bilo, zato služe ovoliki ventilatori da se ništa ne istopi.
December 16, 2025Dec 16 33 minutes ago, JozoMujica said:Ovaj, zasto? Kuciste sluzi da smesti komponente i obezbedi sto bolji protok vazduha za hladjenje istih.Mada bi i forumski psiholozi imali koju da kazu na ovo.
December 16, 2025Dec 16 1 minute ago, kronostime said:Ovaj, zasto? Kuciste sluzi da smesti komponente i obezbedi sto bolji protok vazduha za hladjenje istih.Mada bi i forumski psiholozi imali koju da kazu na ovo.Uzeo sam celu novu mašinu, bavio sam se drugim komponentama, ovi dodatni ventilatori što svetle su morali da idu zbog hlađenja, nisam birao da išta svetli, meni to stoji ispod stola do zida, ne vidi se srećom.
December 16, 2025Dec 16 Just now, JozoMujica said:Uzeo sam celu novu mašinu, bavio sam se drugim komponentama, ovi dodatni ventilatori što svetle su morali da idu zbog hlađenja, nisam birao da išta svetli, meni to stoji ispod stola do zida, ne vidi se srećom. Secam se prvih kucista sa led lampama i pleksiglasom ispred - obicno te led lampe nisam nikad palio.Mada, napajanja ponekad vuku na "kreativnost"
December 16, 2025Dec 16 1 hour ago, gone fishing said:to nije veliki potrošač, rgb bi trebalo da može da se izgasi u biosu pločeAko mi bude smetalo ugasiću, ali je suviše daleko i nisko da bih ga uopšte primećivao.A što se tiče potrošnje, zavisi kako ga upregneš.
December 16, 2025Dec 16 2 hours ago, gone fishing said:to nije veliki potrošač, rgb bi trebalo da može da se izgasi u biosu pločeTo je RGB na kućištu samo se ne poveže na napajanje ako neko hoće da ne sija, a neka mogu da se kontrolišu preko dugmeta na kućištu u te svrhe.
December 16, 2025Dec 16 Kupio sam nove tanjure... Lepši su uživo i mnogo mi se sviđa što su duboki onako, polu činija. Najviše mi se sviđa što neću više koristiti dosadašnje velike plitke teget koji su uvek ali uvek bili prljavi, pa i odmah posle pranja sve se videlo na njima i bila je keramika neka najgora na svetu. U tom prošlom kompletu duboki su bili svetlo plavi ali mala zapremina a mali plitki beli njih sam ostavio. Ovi stari idu u podrum u kutiju "jednog dana za vikendicu" 😎
December 16, 2025Dec 16 Ploča sigurno ima softver u kojem može da se pogasi RGB. Ja to imam na skoro svim komponentama i svuda sam isključio.
December 16, 2025Dec 16 1 hour ago, napadaj said:Ploča sigurno ima softver u kojem može da se pogasi RGB. Ja to imam na skoro svim komponentama i svuda sam isključio.Ima, ali rgb koji je nakačen na ploču. Ventovi koji dolaze sa kućištem se kače direktno na napajanje.
December 16, 2025Dec 16 Da ne poveruješ, ja se ubih da napravim WirePlumber override da mi KDE na novoj ploči ne proizvodi pucketanje zvučnika kad nema aktivnog izvora signala, oni se još bave mojim glupim kućištem koje stoji ispod stola.