June 16Jun 16 7 hours ago, Valk said:Vidiš da je pitao čovek po selu.Bolje da je zvao forumske zarđale štrebere. Evo @Shan Jan deluje kao da ima snage za par kubika.@Filozof manijak uspešno cepa drva u svom selu, imaš i dokaz na Perspiku.
June 16Jun 16 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:@đorđe geprat a zar ne može da stoji na zemlji(neki ravni pod, ako treba i da se potkoči kod točkova)a ti na neku hollicu samo ubacuješ cepanice hop?a možeš i da rentaš seljacima kad ne koristišpozvao sam čoveka koji je došao i odagnao moje nedoumice i strah od ovog, novog. stavio je cepač na travu, blizu cepanica, seo na šamlicu, stavio cepanicu na ležište, pritisnuo taster za struju i povukao polugu za hidrauliku. cepanica je izgurana ka nožu, rascepala se, gurač se vratio u početni položaj kada su ruke skonjene.sedi, probaj.... seo, probao.......posle sela i probala žena. boza od posla. imaću ženu cepačicu drva, biće konkurentna šrimpovoj naftašici.alat u principu niti trašim niti dajem. Edited June 16Jun 16 by đorđe geprat
June 16Jun 16 @đorđe geprat kad budete opet videli tog čoveka pitajte ga kako peče rakiju?šalu na stranu, koliko uzimaju za cepanje drva, m3? ja se ne bih smiri ako bar jednu jesen ne bih cepao po komšilukukrvlju potpisujem stav o nedavanju alata
June 16Jun 16 21 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:@đorđe geprat kad budeste opet tog čoveka pitajte ga kako peče rakiju?šalu na stranu, koliko uzimaju za cepanje drva, m3? ja se ne bih smiri ako bar jednu jesen ne bih cepao po komšilukukrvlju potpisujem stav o nedavanju alataovaj se ne bavi rakijom. od pre dve godine je u selu došljak iz beograda sa porodicom, kamiondžija i farmer.reče mi da je okvirna tarifa 1000 dinara za sečenje debla u panjeve (tri reza) i cepanje panjeva po m3. ja sam planirao 2000 za cepanje 3 metra no, nema ko. ni za 3000.
June 16Jun 16 46 minutes ago, đorđe geprat said:imaću ženu cepačicu drva, biće konkurentna šrimpovoj naftašici.Zato si ti i kupio mašinu. 40 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:koliko uzimaju za cepanje drva, m3?Ja godinama uzimam umetrena drva, oko 8 kubika bukve, struže mi (motornom testerom) i cepa čuvar obližnjeg jezera za 400+400 dinara po metru. Do pre par godina bilo je 300+300.Meni to inače zvuči malo pa mu zaokružim na više, mada mislim da koristi službeni benzin pa nema troška. Inače čovek ima 60 i neku, prošle godine mi je za dva dana po 5-6 sati rada iscepao 13 kubika bukve.
June 16Jun 16 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said:a jel peče rakiju?Jok, to radi drugi komšija. I treći. I četvrti. I dvadeseti. Na jesen celo moje brdo miriše na džibru.
June 16Jun 16 jos samo da naucim kako se postavlja ( imam vremena do sledeceg petka 😁) Edited June 16Jun 16 by John Dies at the End
June 17Jun 17 On 16. 6. 2026. at 10:10, đorđe geprat said:stigla su mi drva. tri metra bagrema u cepanicam. počeo sam da cepam, Kojih dimenzija dođu kad ih dodatno još morate cepati, 50cm i više?
June 17Jun 17 33 minutes ago, eumeswil said:Kojih dimenzija dođu kad ih dodatno još morate cepati, 50cm i više?pa balvani su od metar i koji cent gore/dole. seče se motorkom na 3 ili 4 dela. ja na 4. tako da je cepanica oko 25 cm.
June 18Jun 18 On 16. 6. 2026. at 22:16, John Dies at the End said:jos samo da naucim kako se postavlja ( imam vremena do sledeceg petka 😁)Slikaj svaki korak da bi znao posle i da ga spakujes 😂 gledala sam skoro na plazi decko jedva spakovao neku tendicu iz dekatlona 🥴
June 18Jun 18 Pazarila skoro ovu cetku za 7€ u prodavnici u kojoj ima trista andrmolja za dzSad oribala fuge na terasi ocas posla i bez velike muke. Preporucujem 👍